Cara Menukar Nombor Telefon Anda dalam Zelle

76

Zelle membenarkan anda menghantar wang kepada rakan dan keluarga anda dengan hanya beberapa ketikan, tanpa mengira institusi kewangan yang mereka gunakan. Untuk bermula, anda hanya perlukan alamat e-mel atau nombor telefon. Tidak perlu dikatakan, kedua-dua data ini mestilah betul dan terkini.

Cara Menukar Nombor Telefon Anda dalam Zelle

Jika anda telah menukar nombor telefon anda baru-baru ini, anda mungkin mahu menambahkannya pada akaun Zelle anda. Malangnya, ini mungkin melibatkan lebih daripada beberapa ketikan. Teruskan membaca untuk mengetahui cara menukar nombor telefon Zelle anda untuk terus menggunakan rangkaian pembayaran digital yang popular ini.

Menukar Nombor Telefon Anda

Menukar nombor telefon anda dalam Zelle mungkin proses yang sedikit berbeza dalam setiap apl perbankan. Secara amnya, anda boleh menambah nombor telefon baharu anda dengan mengakses tetapan umum anda atau tetapan Zelle dalam apl. Walau bagaimanapun, dalam sesetengah apl perbankan, anda perlu menambahkan nombor telefon baharu anda pada akaun bank anda terlebih dahulu sebelum anda boleh menggunakannya untuk Zelle. Dalam yang lain, anda mungkin boleh menukar nombor telefon anda terus dari skrin pemindahan Zelle. Di bawah ialah langkah untuk beberapa apl perbankan yang popular.

Capital One Zelle

Jika anda menggunakan Capital One, anda tidak perlu memuat turun Zelle. Anda boleh mengaksesnya terus dari skrin utama apl Capital One dengan mengetik “Hantar Wang dengan Zelle®.” Walau bagaimanapun, untuk menukar nombor telefon Zelle anda, anda perlu mengakses tetapan anda dalam apl.

 1. Lancarkan Modal Satu aplikasi.
 2. Ketik “Profil” di bahagian bawah.
 3. Pada senarai, cari “Tetapan Akaun & Ciri”. “Zelle® Settings” boleh didapati berhampiran bahagian bawah skrin.

Alamat e-mel dan nombor telefon yang anda sedang gunakan untuk akaun Capital One Zelle anda dipaparkan di sini. Untuk menukar nombor semasa anda, ketik “Nyahpaut”. Jika anda ingin menambah nombor lain sambil mengekalkan nombor lama, ketik “Tambah E-mel Baharu atau Nombor Mudah Alih.” Anda boleh mengurus maklumat hubungan anda secara berasingan untuk setiap akaun anda.

Kejar Zelle

Begitu juga, anda boleh menggunakan Zelle dengan Chase. Untuk menukar nombor telefon anda dalam Chase, anda perlu membuka tetapan Chase anda.

 1. Buka Kejar apl dan ketik ikon profil di penjuru kanan sebelah atas.
 2. Pergi ke “Tetapan Saya.”
 3. Anda boleh menukar nombor telefon anda dengan mengetik “Telefon” pada skrin seterusnya.

Telaga Fargo Zelle

Zelle juga terbina dalam aplikasi Wells Fargo. Untuk menukar nombor Zelle anda di Wells Fargo, anda perlu menambah nombor anda pada profil Wells Fargo anda terlebih dahulu. Berikut adalah langkah-langkah yang perlu diikuti:

 1. Lancarkan Wells Fargo aplikasi dan ketik butang “Menu”.
 2. Ketik “Profil Saya.”
 3. Kemudian pilih “Maklumat Hubungan” di bawah Tetapan Profil.
 4. Anda boleh menambah nombor telefon baharu dengan mengetik “Nombor Telefon”.

Sebaik sahaja anda telah menambah nombor, anda perlu mendayakannya dalam Zelle.

 1. Kembali ke skrin utama aplikasi Wells Fargo dan klik “Bayar & Pindahan”.
 2. Ketik “Hantar Wang dengan Zelle®.”
 3. Skrin seterusnya “Terima” Terma & Syarat.
 4. Pilih nombor telefon yang ingin anda hantar.

Anda juga boleh melumpuhkan nombor telefon yang tidak lagi anda gunakan pada skrin yang sama.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah saya perlu mengemas kini nombor telefon saya tentang Zelle?

Jika anda hanya menyambungkan Zelle anda dengan nombor telefon anda, ya. Proses penghantaran wang yang tepat mungkin berbeza sedikit dari apl ke apl. Walau bagaimanapun, banyak apl perbankan mengekalkan tahap keselamatan tambahan dengan bantuan pengesahan setiap kali anda menghantar wang. Pengesahan ini biasanya melibatkan meminta kod yang akan anda terima dalam mesej teks. Tanpa nombor telefon yang terkini, anda tidak akan dapat menghantar wang.

Walau bagaimanapun, anda juga boleh menggunakan Zelle dengan alamat e-mel anda. Pastikan alamat e-mel yang terkini disambungkan ke akaun Zelle anda.

Mengapa saya tidak boleh mendaftarkan nombor telefon saya?

Jika anda menghadapi masalah semasa menambahkan nombor telefon anda pada akaun Zelle anda, terdapat tiga kemungkinan penjelasan:

· Anda sudah menggunakan nombor telefon ini untuk akaun Zelle yang berbeza – Beratus-ratus institusi kewangan telah mendaftar dengan Zelle. Jika anda menggunakan beberapa bank, semak sama ada anda mungkin telah mendaftar untuk Zelle di institusi lain. Untuk menggunakan nombor telefon anda dengan akaun Zelle baharu anda, anda perlu mengalih keluarnya daripada akaun sebelumnya terlebih dahulu. Jika anda tidak tahu di mana anda mungkin telah mendaftarkan nombor anda, sokongan Zelle akan dapat membantu anda.

· Nombor telefon anda didaftarkan dengan clearXchange – Nombor telefon anda tidak akan layak jika ia sudah didaftarkan dengan clearXchange. Untuk menyelesaikan masalah ini, nyahaktifkan profil clearXchange anda.

· Anda cuba mendaftar nombor bukan AS – Anda tidak akan dapat mendaftar nombor telefon bukan AS kerana Zelle hanya tersedia di AS

Berapakah bilangan nombor telefon yang boleh saya tambahkan pada akaun Zelle saya?

Anda tidak perlu mengalih keluar nombor telefon lama anda untuk menambahkan nombor telefon baharu anda jika anda masih menggunakannya. Dalam kebanyakan kes, anda akan dapat menambahkan dua nombor telefon AS pada Zelle anda. Nombor tersebut tidak boleh didaftarkan dengan akaun Zelle yang berbeza. Begitu juga, anda juga boleh menambah dua hingga empat alamat e-mel pada maklumat hubungan anda bergantung pada bank anda.

Pastikan Maklumat Anda Tepat dan Kemas Kini

Zelle menawarkan penyelesaian mudah untuk keperluan pemindahan wang kami, jadi jangan biarkan nombor telefon yang usang menghalang anda. Tukar nombor telefon anda dalam apl perbankan anda atau tetapan Zelle. Jika anda tidak dapat menambah nombor telefon anda, semak sama ada anda mungkin telah mendaftarkannya dengan Zelle.

Pernahkah anda cuba menukar nombor telefon anda di Zelle? Adakah anda menggunakan mana-mana kaedah yang digariskan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.