Cara Menukar Nombor Telefon anda di Amazon

60

Amazon ialah peruncit dalam talian nombor satu dunia. Oleh itu, agak mengejutkan bahawa mengemas kini butiran anda di Amazon adalah proses yang cepat dan mudah untuk pelanggannya di seluruh dunia. Apabila menggunakan Amazon, adalah penting bahawa butiran anda dikemas kini. Adakah anda baru-baru ini berpindah ke rumah dan oleh itu nombor rumah anda telah berubah? Atau mungkin, anda telah mendapat peningkatan mudah alih dan seterusnya nombor baharu. Atau mungkin, anda Mungkin anda hanya mahu menggunakan satu nombor khusus untuk akaun Amazon anda.

Cara Menukar Nombor Telefon anda di Amazon

Nasib baik, menukar nombor telefon anda di Amazon adalah proses yang mudah. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara melakukan ini, tidak kira peranti anda.

Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Cara Menukar Nombor Telefon di Amazon pada PC

Ramai orang menikmati menatal melalui Amazon melalui desktop mereka. Jika anda termasuk dalam kategori ini, maka anda akan gembira untuk mengetahui bahawa menukar kata laluan anda mudah dilakukan.

Hanya ikuti langkah berikut:

 1. Dari penyemak imbas anda, pergi ke Amazon laman web.
 2. Log masuk ke akaun anda menggunakan kelayakan anda.
 3. Tuding tetikus anda pada tempat tertera “Akaun dan Senarai”.
 4. Pilih “Akaun Anda.”
 5. Daripada pilihan yang muncul, pilih “Log Masuk dan Keselamatan.”
 6. Taipkan kata laluan anda dan tekan “Log Masuk.”
 7. Di sebelah nombor telefon anda, klik pada “Edit.”
 8. Dalam medan yang sesuai, masukkan nombor telefon baharu anda.
 9. Apabila ini selesai, tekan “Simpan Perubahan.”

Cara Menukar Nombor Telefon di Amazon pada Apl iPhone

Era digital telah menjadi semakin dicirikan oleh kemunculan aplikasi. Memandangkan betapa popularnya Amazon, nampaknya betul bahawa mereka juga mempunyai aplikasi sendiri yang membolehkan orang ramai mengakses akaun mereka dengan cara yang mudah.

Hari ini, ramai di antara kita lebih suka menatal Amazon menggunakan aplikasi mudah alih. Ia menjimatkan masa dan boleh diakses dari mana-mana sahaja. Jika anda mendapati diri anda menggunakan Amazon pada iPhone, berikut ialah cara mengemas kini butiran anda untuk menukar nombor telefon yang dikaitkan dengan akaun anda.

 1. Buka apl Amazon pada iPhone anda.
 2. Jika anda belum berbuat demikian, log masuk ke akaun anda menggunakan kelayakan Amazon anda.
 3. Navigasi ke halaman “Akaun” anda dengan memilih tiga titik mendatar di penjuru kanan sebelah atas skrin.
 4. Di sebelah tempat tertera “Nombor Telefon”, ketik “Edit.”
 5. Anda kemudian akan mahu mengikuti arahan pada skrin untuk mengemas kini nombor anda.
 6. Tekan “Simpan Perubahan” untuk melengkapkan kemas kini nombor telefon anda.

Cara Menukar Nombor Telefon di Amazon pada Apl Android

Menukar nombor telefon anda di Amazon melalui apl Android ialah proses yang cepat dan mudah. Sebelum anda melakukan apa-apa lagi, anda perlu memuat turun apl Amazon ke peranti anda. Walaupun anda boleh mengakses akaun anda dari penyemak imbas mudah alih anda, memuat turun aplikasi adalah jauh lebih mudah.

Jika anda belum memuat turunnya lagi, anda boleh berbuat demikian untuk mengaksesnya dengan menuju ke Gedung Google Play (atau mana-mana gedung aplikasi yang anda gunakan). Setelah muat turun selesai, cuma ikut langkah ini untuk menukar kata laluan anda.

 1. Buka apl Amazon pada Android anda.
 2. Jika perlu, log masuk menggunakan nama pengguna dan kata laluan Amazon anda.
 3. Ketik pada tiga titik di sudut kiri atas halaman.
 4. Seterusnya, pilih “Akaun Anda.”
 5. Pilih pilihan “Log Masuk dan Keselamatan”.
 6. Di sebelah tempat tertera nombor telefon, ketik “Edit”.
 7. Apabila digesa, taipkan nombor mudah alih baharu anda.
 8. Apabila selesai, pilih “Simpan Perubahan.”
 9. Nombor mudah alih anda kini harus dikemas kini.

Beberapa Soalan Lazim Tambahan

Teruskan membaca untuk jawapan kepada lebih banyak soalan yang anda ada tentang menukar nombor telefon anda di Amazon.

Bagaimanakah saya boleh menukar alamat e-mel saya pada akaun Amazon saya?

Untuk menukar alamat e-mel anda di Amazon, anda perlu mengakses halaman akaun anda. Dari sana, pergi ke bahagian “Log Masuk dan Keselamatan”. Apabila anda melihat alamat e-mel anda, pilih untuk mengeditnya dengan mengklik pada butang. Anda kemudian akan dapat mengemas kini alamat e-mel anda. Apabila ini selesai, pastikan anda menyimpan perubahan anda. Dengan cara itu, butiran anda akan dikemas kini merentas semua peranti anda.

Bolehkah saya menukar nombor telefon saya lebih daripada sekali di Amazon?

Ya, anda boleh mengemas kini nombor telefon anda di Amazon seberapa banyak kali yang anda suka. Pada masa ini tiada had untuk bilangan kali anda boleh melakukan ini.

Bolehkah saya mengemas kini butiran pembayaran saya di Amazon?

Ya, adalah mungkin untuk mengemas kini atau menambah butiran pembayaran baharu di Amazon. Untuk melakukan ini, anda perlu pergi ke akaun anda dan pilih “Pembayaran Anda”. Untuk menambah kaedah pembayaran, pilih pautan kaedah yang ingin anda tambahkan. Sebagai alternatif, untuk mengedit atau mengalih keluar kaedah pembayaran, klik pada menu lungsur di sebelah pembayaran yang berkaitan. Pilih sama ada “Edit” atau “Alih keluar.”

Adakah saya perlu memberikan nombor telefon saya kepada Amazon?

Tidak. Anda tidak perlu memberikan nombor telefon anda kepada Amazon. Tetapi ia berguna jika anda ingin kemas kini pesanan dan keselamatan log masuk tambahan.

Bolehkah saya mempunyai dua akaun Amazon menggunakan nombor telefon yang sama?

Tidak, anda tidak boleh. Akaun Amazon dilampirkan dengan ketat pada satu alamat e-mel dan satu nombor telefon.

Bagaimanakah cara saya mengemas kini nombor telefon saya jika saya tidak boleh menerima kod pengesahan pada yang lama?

Jika anda tidak dapat mengemas kini nombor telefon anda kerana anda tidak mempunyai akses kepada nombor telefon yang sudah ada dalam akaun anda, anda boleh menghubungi Pasukan perkhidmatan pelanggan Amazon untuk bantuan lanjut.

Kekal Terkini

Mendapatkan telefon baharu ialah cara yang bagus untuk bermula baharu dalam dunia digital. Walau bagaimanapun, ini juga bermakna anda perlu mengemas kini maklumat akaun peribadi anda merentas pelbagai tapak. Adalah lebih baik untuk menyelesaikan perkara ini secepat mungkin untuk mengelakkan kehilangan sebarang maklumat penting yang mungkin dihantar ke peranti anda.

Walaupun Amazon tidak memerlukan anda mempunyai nombor telefon yang dikaitkan dengan akaun anda, ia boleh menjadi sangat berguna. Sebagai contoh, ia boleh digunakan untuk membantu anda menetapkan semula kata laluan anda sekiranya anda terlupa.

Sekiranya berlaku sebarang masalah semasa mengemas kini butiran akaun anda, anda boleh bergantung pada pasukan perkhidmatan pelanggan Amazon untuk membantu anda. Ia beroperasi dalam talian 24/7 dan secara amnya mempunyai penilaian yang tinggi.

Pernahkah anda cuba menukar nombor telefon anda di Amazon? Jika ya, bagaimana anda menemui proses itu? Beritahu kami lebih lanjut tentang pengalaman anda di bahagian komen di bawah.