Cara Menukar Senarai Main Muzik Amazon kepada Spotify

112

Anda mungkin telah mempertimbangkan untuk meninggalkan Amazon Music dan beralih kepada penyedia muzik lain. Beralih kepada Spotify ialah pilihan terbaik untuk ramai, kerana ia memberikan anda ciri terbaik dalam kelasnya. Walau bagaimanapun, berpindah ke platform lain tidak semudah yang disangka.

Cara Menukar Senarai Main Muzik Amazon kepada Spotify

Terdapat beberapa cara anda boleh membuat langkah ini ke Amazon Music walaupun. Teruskan membaca untuk mengetahui cara mengalihkan semua muzik anda ke Spotify dalam sekelip mata.

Penukar Senarai Main Muzik Amazon

Ramai orang memilih Spotify apabila memilih penyedia muzik untuk kegunaan jangka panjang. Ia kini merupakan salah satu pilihan terbaik di pasaran perkhidmatan penstriman, memandangkan prestasi keseluruhannya dan ciri yang disediakannya. Perpustakaan muzik yang luas dan pengalaman muzik tanpa iklan hanyalah beberapa faedah yang ditawarkannya.

Pengguna Spotify bersumpah dengan pilihan perkongsian senarai mainnya, kerana ia menjadikan pengalaman mendengar lebih mengasyikkan. Anda mungkin mengalami sekatan apabila mengalihkan senarai lagu anda yang direka dengan teliti daripada Amazon Music ke Spotify. Amazon melindungi semua muziknya, jadi anda tidak boleh mengalihkannya terus ke luar apl.

Sesetengah mungkin mencadangkan pergi ke sekolah lama dan merakam trek satu demi satu, yang merupakan proses yang kemungkinan besar akan menyebabkan anda sakit kepala. Cara yang lebih mudah dan pantas ialah menggunakan apl yang disesuaikan khas yang membantu menggodam kebenaran Amazon Music. Platform ini membolehkan anda menukar trek Amazon Music kepada format bebas DRM yang disokong Spotify, seperti MP3. Menggunakan apl pihak ketiga ini akan membantu anda mengalih keluar lesen pada trek dan menikmati muzik anda pada perkhidmatan lain tanpa had.

TuneMyMusic

Kuasa daripada TuneMyMusic terletak pada membolehkan anda memindahkan pustaka muzik anda merentasi mana-mana perkhidmatan penstriman, termasuk Amazon dan Spotify. Kelebihan alat ini ialah ia berasaskan pelayar, dan anda tidak perlu memasang apl tambahan pada PC anda.

Alat ini menyelesaikan masalah artikel ini dengan mudah. Ia membolehkan anda menyalin senarai main dari satu sumber ke sumber yang lain. Anda juga boleh mendayakan penyegerakan senarai main jika anda menggunakan kedua-dua perkhidmatan secara serentak.

Berikut ialah cara untuk memindahkan senarai main Amazon Music anda ke Spotify menggunakan TuneMyMusic.

 1. melawat TuneMyMusic melalui pelayar web pilihan anda.
 2. Pergi ke skrin Utama dan klik “Mari Mulakan.”
 3. Pilih muzik Amazon sebagai perkhidmatan sumber anda.
 4. Pilih Spotify sebagai destinasi.
 5. Klik “Mula alihkan muzik saya” dan mulakan pemindahan.

Pastikan anda log masuk ke akaun Amazon Music dan Spotify anda sebelum meneruskan.

TuneMyMusic memerlukan langganan, dan anda memerlukan akaun untuk menggunakan ciri-cirinya. Pelan percuma TuneMyMusic membolehkan anda memindahkan sehingga 500 lagu daripada perkhidmatan sumber. Pelan premium menawarkan penukaran tanpa had dan sehingga 20 penyegerakan automatik untuk $24 untuk langganan tahunan pada masa penulisan ini.

NoteBurner Amazon Music Converter

NoteBurner Amazon Music Converter ialah alat profesional untuk menukar trek Amazon kepada format tanpa lesen, termasuk MP3, AAC, WAV, FLAC, AIFF dan ALAC. Ia membolehkan anda menukar mana-mana lagu, album, podcast atau keseluruhan senarai main Amazon Music dan memindahkannya ke Spotify tanpa masalah. NoteBurner mengekalkan standard audio Ultra HD, bermakna anda masih akan menikmati trek anda dalam kualiti yang terbaik.

Ikuti langkah ini untuk memindahkan senarai main anda daripada Amazon Music Unlimited ke Spotify menggunakan alat ini.

 1. Muat turun dan jalankan NoteBurner Amazon Music Converter pada PC anda.
 2. Pergi ke “Tetapan,” kemudian tetapkan tetapan output.
  1. Pilih format output (Auto, MP3, AAC, WAV, FLAC, AIFF, ALAC)
  2. Pilih kadar bit (320kbps, 256kbps, 192kbps, 128kbps,)
  3. Pilih kadar sampel,
  4. Pilih laluan keluaran.
  5. Seret dan lepaskan senarai main Amazon Music ke dalam Amazon Music Converter.
 3. Pilih lagu yang ingin anda tukar.
 4. Klik butang “Tukar.”
 5. Klik butang “Ditukar” di sebelah kiri dan cari lagu yang anda tukar dalam format baharu.
 6. Buka Spotify.
 7. Pergi ke “Keutamaan”.
 8. Pergi ke “Fail tempatan.”
 9. Klik butang “Tambah sumber”, kemudian cari folder dengan fail muzik yang ditukar.
 10. Serlahkan folder menggunakan klik kiri, klik “OK,” dan segerakkan dengan senarai folder setempat Spotify.

Klik “Fail tempatan” pada senarai di sebelah kiri. Terdapat senarai main Amazon Music anda.

NoteBurner Amazon Music Converter tersedia untuk Windows dan macOS. Aplikasi ini menawarkan percubaan percuma, dan versi premium ialah $14.95.

Soundiiz

Soundiiz ialah satu lagi alat merentas platform yang membolehkan anda memindahkan koleksi Muzik Amazon anda dengan lancar kepada lebih 40 perkhidmatan penstriman berbeza, termasuk Spotify. Apl ini membolehkan anda mengalihkan berbilang jenis data muzik, seperti senarai main, artis yang diikuti, kegemaran dan album yang disimpan.

Berikut ialah panduan untuk memindahkan senarai main daripada Amazon Music ke Spotify menggunakan Soundiiz.

 1. Buka Soundiiz aplikasi web.
 2. Log masuk ke Soundiiz dengan akaun Spotify anda.
 3. Pergi ke pustaka anda, kemudian pilih kategori “Senarai Main”. Pilih “Amazon Music” pada panel kiri.
 4. Tandai kotak sepadan senarai main Amazon Music yang ingin anda pindahkan.
 5. Dalam bar alat atas, klik “Tukar alat.”
 6. Pilih Spotify sebagai destinasi anda dan mulakan pemindahan.

Anda boleh mengakses ciri “Platform ke platform” Soundiiz jika anda ingin mengalihkan semua data muzik anda daripada Muzik Amazon ke Spotify. Pilihan ini akan mengalihkan semua senarai main anda, kegemaran dan album yang disimpan dengan pantas sekali gus.

Ia adalah pilihan terbaik dalam senarai untuk pengguna Spotify, kerana had trek yang anda boleh pindahkan adalah sehingga 200 lagu. Mencipta akaun di Soundiiz adalah percuma dan anda boleh menggunakan ciri standard apl. Langganan premium bermula pada $36 setahun. Soundiiz juga menawarkan langganan Pencipta untuk $75 setahun.

ViWizard

ViWizard Amazon Music Converter ialah penyelesaian pantas untuk masalah anda apabila beralih daripada Amazon Music kepada Spotify. Ia berfungsi pada Windows dan Mac dan membolehkan anda memuat turun runut Muzik Amazon anda pada storan tempatan anda dalam format mesra Spotify. Aplikasi ini membolehkan anda mengalih dan menyalin senarai main lengkap ke Spotify atau mana-mana pemain audio lain yang menyokong format yang dibincangkan sebelum ini.

Menukar senarai main Amazon Music anda dengan ViWizard memerlukan langkah berikut.

 1. Pasang ViWizard Amazon Music Converter dan daftar akaun anda, kemudian lancarkan program. Amazon Music akan dilancarkan secara automatik sejurus selepas itu.
 2. Pilih senarai main yang anda ingin tukar.
 3. Salin pautan ke senarai main dan tampalkannya ke dalam bar carian ViWizard dan klik “Tambah.”
 4. Klik bar Menu di bahagian atas sebelah kiri dan tetapkan pilihan output (format, kadar bit, saluran dan kadar sampel). Anda harus memilih konfigurasi kepada MP3 sebagai pertimbangan Spotify.
 5. Klik “Tukar” untuk memuat turun fail dan menyimpannya secara setempat.
 6. Pergi ke Spotify dan cari tiga titik di penjuru kiri sebelah atas.
 7. Pilih “Edit,” kemudian pergi ke “Keutamaan.”
 8. Pergi ke “Tetapan” dan cari folder “Fail tempatan”.
 9. Klik “Tambah sumber,” folder tempat senarai main yang ditukar, dan importnya ke Spotify.
 10. Cari senarai “Fail tempatan” di sebelah kiri Spotify dan nikmati muzik lama-baharu anda.

Percubaan percuma alat ini membolehkan anda menukar jumlah trek yang terhad. Versi premium kini berharga $14.95 sebulan.

Sentiasa Ada Jalan Sekitar

Persaingan dalam pasaran perkhidmatan penstriman adalah sengit, dan setiap pembekal menampilkan satu set kebaikan dan keburukan yang unik. Bergerak dari satu perkhidmatan ke perkhidmatan lain kadangkala memerlukan peraturan. Ini bermakna mengalih keluar penyulitan fail unik perkhidmatan. Berita baiknya ialah anda masih boleh membawa muzik anda ke mana sahaja anda pergi.

Apl dan alatan dalam artikel ini boleh membantu anda memindahkan data Amazon Music berharga anda ke Spotify dengan sedikit usaha.

Alat manakah yang anda gunakan untuk mengalihkan senarai main anda daripada Amazon Music ke Spotify? Beritahu kami bagaimana ia berlaku di bahagian komen di bawah.