Cara Menukar Senarai Main Spotify kepada Muzik YouTube

110

Terdapat penyelesaian mudah untuk mereka yang tidak mahu mencipta semula semua senarai main Spotify mereka tetapi mahu menggunakan aplikasi penstriman muzik lain. Dalam artikel ini, anda akan melihat cara menukar senarai main Spotify kepada YouTube Music menggunakan pelbagai apl pihak ketiga.

Cara Menukar Senarai Main Spotify kepada Muzik YouTube

Apl Pihak Ketiga Terbaik untuk Menukar Senarai Main Spotify kepada YouTube

Bagi mereka yang ingin berkongsi senarai main Spotify mereka ke akaun YouTube mereka untuk mendapatkannya pada pelbagai sumber, anda mempunyai beberapa apl pihak ketiga yang boleh melakukan silap mata.

#1. Soundiiz

Salah satu apl pihak ketiga terbaik yang boleh anda gunakan untuk menukar senarai main Spotify kepada YouTube Music ialah Soundiiz. Ia membolehkan anda memindahkan data muzik anda dari satu platform ke platform lain dalam beberapa minit. Apatah lagi, ia serasi dengan hampir semua perkhidmatan penstriman muzik. Ingat bahawa Soundiiz ialah apl web, jadi anda mesti menukar data muzik anda daripada komputer riba atau komputer anda.

Untuk menukar senarai main Spotify anda kepada YouTube Music dengan Soundiiz, ini yang anda perlu lakukan:

 1. Lawati “Soundiiz“ laman web pada komputer riba atau komputer anda.
 2. Klik pada butang “Mulakan sekarang” di tengah skrin.
 3. Pilih “Log masuk dengan Spotify.”
 4. Pergi ke butang “Setuju” untuk membenarkan Soundiiz mengakses data akaun Spotify anda.
 5. Cari dan pilih ikon “YouTube Music” di bar sisi kiri.
 6. Klik pada “Sambung” dan log masuk ke akaun YouTube Music anda.
 7. Pilih tab “Pemindahan” pada bar sisi kiri.
 8. Pilih “Spotify” sebagai platform sumber anda.
 9. Pergi ke “Senarai main”.
 10. Pilih senarai main yang ingin anda tukar, dan klik pada “Sahkan dan teruskan.”
 11. Konfigurasikan senarai main anda jika anda mahu, kemudian klik pada butang “Simpan Konfigurasi”.
 12. Klik pada “Sahkan.”
 13. Pilih “YouTube Music.”

Apa yang anda perlu lakukan sekarang ialah menunggu beberapa minit untuk senarai main Spotify anda dipindahkan ke YouTube Music. Soundiiz juga menawarkan versi Premium, yang dengannya anda boleh menukar berbilang senarai main Spotify sekaligus. Anda juga boleh menggunakan versi Premium untuk memindahkan album, artis dan lagu Spotify.

Selain daripada YouTube Music, anda boleh memindahkan senarai main Spotify anda ke Apple Music, TIDAL, Deezer, Napster, SoundCloud, Yandex Music, iHeartRadio dan banyak apl penstriman muzik lain.

#2. Senarai main kawan

Senarai main kawan ialah satu lagi aplikasi penukaran senarai main percuma yang boleh anda gunakan untuk memindahkan senarai main Spotify anda. Walau bagaimanapun, apl web ini hanya menawarkan penukaran senarai main antara Spotify dan YouTube Music. Dengan kata lain, anda tidak boleh menggunakannya dengan perkhidmatan penstriman muzik lain.

Untuk menukar senarai main Spotify anda kepada YouTube Music, ikut langkah di bawah:

 1. Pergi ke Senarai main kawan laman web dalam penyemak imbas anda.
 2. Klik pada butang “Log Masuk ke Spotify”.
 3. Pilih “Setuju” untuk membenarkan Playlist Buddy mengakses data akaun Spotify anda.
 4. Klik butang “Log masuk YouTube” di sebelah kanan skrin anda.
 5. Pilih senarai main Spotify yang anda mahu pindahkan pada bar sisi kiri.
 6. Pilih butang “Tukar Senarai Main” di sebelah kanan.

Itu sahaja yang ada. Bergantung pada bilangan lagu yang terkandung di dalamnya, Senarai Main Buddy akan mengambil masa beberapa minit untuk memindahkan senarai main anda. Ingat bahawa apl pihak ketiga ini mengehadkan anda kepada sehingga 250 lagu untuk setiap senarai main, tetapi ia adalah PERCUMA! Kuota ini mungkin berubah pada masa hadapan jika cukup orang menyokong apl itu. Sementara itu, pembangun mencadangkan pecahkan senarai main anda kepada kiraan lagu yang lebih kecil.

#3. TunemyMusic

TunemyMusic menyokong banyak apl penstriman muzik, termasuk iTunes, Amazon Music, TIDAL, SoundCloud, Deezer, Apple Music, Spotify dan YouTube Music. Anda mendapat sehingga 500 lagu untuk ditukar secara percuma. Walau bagaimanapun, mereka juga menawarkan pilihan premium yang menambah penukaran tanpa had. Untuk memindahkan senarai main Spotify anda ke YouTube Music menggunakan TunemyMusic, ini yang anda perlu lakukan:

 1. Pergi ke “TunemyMusic“ aplikasi web pada penyemak imbas anda.
 2. Klik pada butang “Mari Mulakan” di tengah skrin.
 3. Pilih “Spotify” sebagai platform muzik sumber anda.
 4. Log masuk ke akaun “Spotify” anda dengan memilih butang “TERUSKAN DENGAN FACEBOOK”, “TERUSKAN DENGAN APPLE”, atau “TERUSKAN DENGAN GOOGLE”, atau log masuk menggunakan bukti kelayakan Spotify anda.
 5. Untuk memilih senarai main Spotify, pilih “Muat daripada akaun Spotify anda” atau salin/tampal URLnya dalam kotak yang disediakan.
 6. Pergi ke “Seterusnya: Pilih Destinasi” dalam tetingkap baharu.
 7. Pilih “YouTube Music” daripada senarai pilihan.
 8. Pilih butang “Mula Menggerakkan Muzik Saya”.

Selain daripada menukar senarai main muzik daripada satu perkhidmatan penstriman muzik kepada yang lain, TunemyMusic juga membolehkan anda sentiasa menyimpan dua senarai main daripada dua perkhidmatan muzik disegerakkan. Selain itu, anda boleh menggunakannya untuk berkongsi muzik anda, memuat naik lagu dan menyandarkan keseluruhan pustaka muzik anda kepada satu fail.

Anda juga boleh tukar senarai main YouTube Music kepada Spotify. Cuma klik butang “Mari Mulakan” dan ikuti langkah di atas.

#4. SongShift (iOS Sahaja)

Jika anda ingin menukar senarai main Spotify anda kepada YouTube Music pada iPhone anda, SongShift ialah apl yang sangat baik. Ia membolehkan anda memindahkan senarai main antara dua platform muzik. Malangnya, ia hanya tersedia untuk peranti iOS. Ia pada mulanya direka untuk iPad, tetapi ia juga berfungsi dengan iPhone.

Berikut ialah cara menukar senarai main Spotify anda kepada YouTube Music menggunakan SongShift.

 1. Muat turun SongShift daripada App Store.
 2. Lancarkan apl iOS “SongShift”.
 3. Ketik pada butang “Sambungkan Muzik Anda”.
 4. Cari Spotify pada halaman “Perkhidmatan Muzik” dan pilih “Sambung.”
 5. Log masuk ke akaun “Spotify” anda.
 6. Ketik ikon “+”.
 7. Di bawah “Konfigurasi Baharu”, pilih “Sumber Persediaan.”
 8. Pilih “Spotify” sebagai perkhidmatan sumber.
 9. Di bawah “Pilih Jenis Media”, ketik pada “Senarai Main.”
 10. Cari senarai main yang anda mahu pindahkan.
 11. Pilih “Sediakan Destinasi.”
 12. Pergi ke “YouTube Music.”
 13. Pilih “Senarai Main Sedia Ada” atau “Senarai Main Baharu” di bawah “Pilih Jenis Destinasi.”
 14. Ketik pada “Saya Selesai”.

Pada ketika ini, anda perlu menunggu beberapa minit untuk senarai main Spotify anda ditukar kepada YouTube Music, kemudian anda boleh mula menstrim dari sana.


Daripada perlu mencipta semula semua senarai main Spotify anda, anda boleh memindahkan senarai main yang sedia ada ke YouTube Music atau mana-mana platform penstriman muzik lain. Ini bukan sahaja menjimatkan banyak masa anda, tetapi anda akan dapat menikmati senarai main anda pada mana-mana apl muzik yang anda mahukan. Berita baiknya ialah banyak apl pihak ketiga percuma boleh membantu anda.