Cara menukar telefon pintar anda menjadi peranti Android Go

110
AndroidPIT Koleksi Google
© NextPit

Android Go ialah usaha terbaharu Google untuk menyediakan sistem pengendalian yang lancar kepada telefon pintar yang dilengkapi dengan perkakasan yang lebih murah. Ia adalah pengganti kepada Android One, dan cuba untuk berjaya apabila pendahulunya gagal. Semakin banyak peranti Android Go baru-baru ini telah diperkenalkan di pelbagai pasaran di seluruh dunia, dan kini anda boleh memasang Android Go pada hampir semua peranti yang sedang berjalan pada Android. Ikuti tutorial kami untuk melihat secara langsung pengalaman Android Go!

  • Peranti Android One perlahan tetapi pasti tiba di AS
  • Android Go, bukan Android One, akan menyampaikan bilion pengguna Android seterusnya

Ini ialah tampalan yang menghidupkan mod RAM rendah pada Android anda, Patcher Harta RAM rendah, yang menjadikan lebih banyak RAM tersedia supaya sistem menjadi lebih lancar. Selain itu, Gedung Play mengiktiraf Android anda sebagai versi Go dan menawarkan apl seperti YouTube, Gboard dan lain-lain dalam versi yang lebih ringan.

Anda boleh memuat turun beberapa apl Android Go terus daripada Gedung Play:

playstore android go

Gedung Play sebelum dan selepas tampalan. / © Pembangun XDA

Saya menggunakan tampalan pada telefon pintar saya, Moto G3 yang mempunyai 1 GB RAM, dan sistem mula menggunakan hanya 390 MB, yang memberikan anda jumlah RAM yang lebih besar. Ini membolehkan sistem berfungsi dengan lebih baik. Sebelum memulakan tutorial, saya harus menjelaskan dengan jelas bahawa saya mahupun AndroidPIT tidak bertanggungjawab untuk sebarang kerosakan pada telefon pintar anda. Lakukan atas risiko anda sendiri, dan jangan lupa buat sandaran terlebih dahulu.

1. Muat turun ini dua fail pada telefon anda (satu dipanggil android_lowram_enabler, yang membolehkan mod RAM rendah, dan satu lagi dipanggil android_lowram_disabler, yang melumpuhkan ciri jika anda tidak menyukainya).

2. Selepas memuat turun, matikan peranti anda dan sambungkannya semula dalam mod pemulihan. Selepas ia bermula dalam mod pemulihan, pilih pilihan Pasang dan cari fail yang dimuat turun. Biasanya ia berada dalam folder muat turun. Pilih fail android_lowram_enabler dan pasangkannya.

3. Setelah dipasang, but semula peranti anda dan anda selesai. Android anda sudah pun berjalan dalam mod RAM rendah, sama seperti Android Go. Untuk mengembalikan proses, buat semula prosedur menggunakan fail android_lowram_disabler, yang juga akan berada dalam folder muat turun.

Ingat bahawa tampung ini berfungsi pada mana-mana versi Android daripada KitKat 4.4. Anda juga perlu mempunyai mod pemulihan pada telefon pintar anda. Cuba sendiri dan tinggalkan maklum balas anda dalam ulasan.