Cara Menyambungkan Earbud Samsung ke PC atau Komputer Riba Windows

127

Fon telinga biasanya digunakan dengan telefon, tetapi memandangkan ia mempunyai lebih banyak keupayaan, mengehadkannya untuk digunakan hanya dengan telefon mudah alih adalah satu pembaziran. Nasib baik, menyambungkannya ke komputer anda tidaklah menyusahkan.

Cara Menyambungkan Earbud Samsung ke PC atau Komputer Riba Windows

Jika anda mempunyai sepasang fon telinga Samsung dan cuba memikirkan cara menyambungkannya ke PC Windows atau komputer riba anda, kami sedia membantu. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara untuk melakukan proses tersebut supaya anda boleh mula menikmati audio pada komputer anda menggunakan fon telinga anda.

Menyambungkan Earbud Samsung ke PC atau Komputer Riba Windows

Sebelum menyambungkan fon telinga Samsung anda ke komputer, anda perlu memastikan ia berada dalam mod berpasangan. Untuk berbuat demikian, buka sarung, yang sepatutnya mengaktifkan mod berpasangan secara automatik. Jika anda tidak pernah menggunakan fon telinga anda, buka bekas, letakkan fon telinga pada telinga anda, kemudian tekan dan tahan pad sentuh. Apabila anda mendengar bunyi bip, anda berada dalam mod berpasangan dan bersedia untuk menyambung ke peranti berdekatan.

Sebaik sahaja anda mempunyai fon telinga Samsung anda dalam mod berpasangan, ikut langkah ini untuk menyambungkannya ke komputer anda:

 1. Pada PC Windows anda, klik logo Windows.
 2. Pilih “Tetapan.”
 3. Buka “Peranti.”
 4. Dayakan suis togol “Bluetooth”.
  • Jika pilihan Bluetooth tidak tersedia, ini bermakna peranti anda tidak serasi dengan Bluetooth. Dalam kes itu, anda perlu menggunakan dongle atau penyesuai Bluetooth.
 5. Klik pada “Tambah Bluetooth atau peranti lain.”
 6. Pilih pilihan “Bluetooth” dan tunggu beberapa saat untuk peranti anda mencari dan mengesan fon telinga Samsung anda.
 7. Setelah fon telinga anda dikesan, klik padanya untuk menyambungkannya ke PC anda.
 8. Setelah sambungan selesai, klik butang “Selesai”.
 9. Widget akan muncul dari sudut kanan bawah memberitahu anda bahawa fon telinga anda berjaya disambungkan ke PC dan sedia untuk digunakan.

Sebaik sahaja anda selesai menggunakan fon telinga anda dengan komputer anda, anda mungkin mahu memutuskan sambungannya. Nasib baik, berbuat demikian agak mudah. Begini cara melakukannya:

 1. Pergi ke “Tetapan” dan buka Peranti.
 2. Pergi ke “Bluetooth dan peranti lain”.
 3. Di bawah bahagian “Audio”, anda sepatutnya melihat fon telinga anda.
 4. Daripada senarai, pilih fon telinga Samsung anda dan klik butang “alih keluar peranti”.
 5. Sahkan pengalihan keluar dengan memilih “Ya” daripada widget pop timbul.

Jangan Hanya Hadkan Tunas Samsung Anda kepada Telefon Mudah Alih

Seperti yang anda lihat, menyambungkan fon telinga Samsung anda ke PC bukanlah sesuatu yang menyusahkan. Akhirnya, ini adalah proses yang berbaloi yang akan menjadikannya sangat mudah untuk mendengar audio yang dimainkan pada PC anda. Jika anda menghadapi masalah menyambungkan fon telinga anda ke komputer, anda boleh mencuba pembetulan yang kami serlahkan dalam bahagian Soalan Lazim artikel ini. Kami harap anda kini boleh menyambungkan fon telinga Samsung anda ke PC Windows atau komputer riba tanpa terperangkap.

Adakah anda telah menyambungkan Samsung Earbuds anda ke PC atau komputer riba Windows? Adakah anda mengalami sebarang masalah semasa melakukannya? Sila kongsi pengalaman anda dengan kami di bahagian komen di bawah.