Cara Menyatukan Busur dalam Air Mata Kerajaan

30

Keupayaan Fuse adalah tambahan yang sangat baik untuk pencari keseronokan dalam “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” (TotK). Sama ada anda ingin menerokai kedalaman Hyrule atau meningkatkan kehebatan pertempuran anda, Fuse akan membantu anda menakluki segala-galanya dalam laluan anda. Tetapi sebelum anda menerokai alam liar, anda perlu tahu cara menggunakan keupayaan ini. Mengasah kemahiran ini akan membantu anda memanfaatkan sepenuhnya senjata jarak dekat anda.

Cara Menyatukan Busur dalam Air Mata Kerajaan

Artikel ini akan menumpukan pada cara Menyatukan busur dan menggunakannya dalam “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.”

Menyatukan Objek ke Tunduk dalam TotK

Item seperti Elemental Chuchu Jelly dan Keese Eyeball ialah beberapa objek ketara yang anda boleh Fuse untuk tunduk dalam TotK. Anda memerlukan anak panah untuk Menyatukan busur anda. Syukurlah, mereka adalah item standard dalam Hyrule. Anda juga boleh membelinya dari kedai di Lookout Landing (-0208, 0080, 0019).

Begini cara anda boleh Menyatukan item berbeza dalam Hyrule ke haluan anda:

  1. Klik pada butang “ZR” untuk melengkapkan haluan anda.
  2. Tekan lama kekunci “ZR” untuk menarik matlamat anda.
  3. Pada masa yang sama tekan “Naik” pada D-pad.
  4. Gerakkan kayu analog ke sekeliling untuk memilih item yang anda ingin gabungkan dengan haluan anda.
  5. Lepaskan butang “Naik” untuk Menyatukan item ke dalam haluan anda.

Anda sentiasa boleh membalikkan Fius dengan menekan butang “B”.

Memahami Bow Fusion

Keupayaan Fuse Link adalah salah satu kebolehan yang paling berharga dalam TotK. Menggunakan keupayaan, anda boleh menggunakan banyak item untuk mencipta senjata yang lebih kuat. Namun, terdapat kombinasi khusus yang akan membantu anda mencipta peminat unik yang sesuai untuk menghadapi musuh. Di bawah ialah beberapa item teratas yang anda boleh gabungkan dengan anak panah untuk meningkatkan kuasa serangan mereka.

Menyatukan Busur Lynel Savage

Ini adalah salah satu gabungan busur yang paling unggul dalam TotK. Biasanya boleh menembak sekurang-kurangnya tiga anak panah sekaligus, senjata ini mempunyai kerosakan asas sebanyak 32. Ini bermakna anda boleh memberikan kerosakan 96 peringkat pada musuh dengan satu serangan. Menggabungkan Busur Savage Lynel dengan Blower dengan cepat boleh membuktikan bencana kepada musuh.

Anda perlu mengalahkan Lynel untuk mendapatkan senjata ini. Menewaskan Silver Lynel akan memberikan anda gabungan yang paling mujarab, memberikan lima tembakan anak panah segera pada satu-satu masa. Sebaliknya, White-Maned Lynel akan memberikan anda pukulan tiga anak panah sebaik sahaja anda membunuhnya. Ini semua adalah item sekali pakai.

Menyatukan Busur Helang Besar

Haluan ini memberikan 28 kerosakan asas. Tetapi ia hanya boleh memberikan pukulan tiga das kepada musuh. Satu serangan memberikan 84 kerosakan. Setelah digabungkan dengan bahan berharga, haluan ini akan membuat anda tidak dapat dihalang. Walau bagaimanapun, anda perlu menyelesaikan pencarian “Tulin of Rito Village” untuk mendapatkan haluan Helang Helang. Watak bukan pemain (NPC) Teba akan mereka bentuk haluan untuk anda.

Gabungan Gabungan Terbaik untuk Haluan Anda

Terdapat banyak kombinasi senjata yang boleh anda hasilkan dalam permainan. Keupayaan Fius membolehkan anda menjadi liar dengan kreativiti anda. Walaupun tiada jaminan bahawa semua yang anda cipta akan berguna, beberapa gabungan senjata menonjol daripada yang lain kerana prestasi dan ketahanannya. Senarai di bawah menyerlahkan beberapa elemen terbaik yang boleh anda gabungkan pada haluan anda untuk membantu melancarkan serangan yang sempurna.

Bunga Bom

Menyatukan Bunga Bom pada anak panah anda menjadikan senjata letupan. Pantas dalam mengeluarkan item ini kerana ia mencetuskan dengan cepat. Hasil gabungan ini adalah salah satu senjata jarak dekat yang paling berkuasa dalam TotK.

Benih Brightbloom

Benih ini terkenal kerana menerangi laluan di Hyrule. Menggabungkan Brightbloom Seeds pada anak panah anda membantu memberikan kesan yang sama seperti semasa meneroka kawasan Hyrule yang tidak terurus dan gelap. Tetapi, mereka menyediakan jangkauan yang lebih baik.

Puffshroom

Jika anda ingin membutakan musuh anda semasa pertempuran, anda boleh menempa senjata yang sempurna dengan menggabungkan Puffshroom dan anak panah anda. Anak panah yang terhasil daripada gabungan menghasilkan asap keruh selepas senjata itu mengenai musuh.

Jeli Chuchu Merah

Gabungan kedua-dua item ini boleh membantu anda membakar pelbagai bahan dalam permainan.

Madu Lebah Courser

Menggabungkan anak panah dengan Courser Bee Honey akan menimbulkan sengatan literal kepada musuh. Anak panah yang terhasil daripada interaksi ini melahirkan lebah yang akan memusnahkan musuh anda.

Bebola Mata Keese

Bola mata ini memberikan kesan unik apabila dicantumkan dengan anak panah. Apa-apa sahaja yang digabungkan dengan item ini mempunyai hasil mengasah yang lebih baik. Untuk anak panah, gabungan ini akan membantu anda menyasarkan musuh pantas dan mudah alih dengan tepat dengan keupayaan untuk terbang. Terdapat pelbagai jenis bola mata yang tersedia. Beberapa, seperti bola mata Keese Ice, akan membekukan musuh anda semasa serangan.

Tanduk Raksasa

Anda akan menjumpai banyak tanduk apabila mengembara melalui Hyrule. Sekali-sekala, anda mungkin mendapati diri anda mempunyai lebih banyak tanduk daripada yang anda perlukan dalam inventori anda. Menggabungkan item ini dengan anak panah anda akan memberikan rangsangan tambahan kepada kuasa serangan anak panah anda. Walaupun ia tidak begitu mengagumkan seperti bahan gabungan lain, ia banyak dan berkesan, terutamanya untuk musuh yang lebih lemah.

Anak Panah Putik Kacau

Bunga Muddle Bud berwarna ungu ini mungkin kelihatan tidak berbahaya, tetapi apabila disatukan dengan anak panah dan ditembak ke arah musuh, senjata ini meletup, meninggalkan jejak debu mendung merah jambu. Debu meninggalkan musuh yang keliru yang mula berperang antara satu sama lain. Bayangkan pergi berperang hanya untuk mempunyai musuh anda menyerang antara satu sama lain. Kombo anak panah Muddle Bud ialah set gabungan yang sempurna untuk kawasan yang dipenuhi raksasa di TotK.

Walau bagaimanapun, ia agak jarang dan hanya boleh diperoleh di Kedalaman.

Soalan Lazim

Di manakah anda boleh menemui busur dalam Tears of the Kingdom?

Anda boleh mencari mereka di dalam Ranger Constructs di Great Sky Islands.

Bolehkah anda Unfuse busur?

ya. Gabungan boleh diterbalikkan. Tetapi dalam kebanyakan kes, anda perlu melepaskan bahan yang digabungkan dengan haluan anda. Jika anda ingin menyimpan bahan-bahan tersebut, anda perlu pergi ke Pelison untuk mendapatkan bantuan daripada kanak-kanak Goron.

Adakah keupayaan Fusing merupakan pemerolehan yang layak dalam Tears of the Kingdom?

ya. Dibuka kunci di kuil In-isa, keupayaan ini akan memudahkan perjalanan anda melalui Hyrule. Ia mempunyai banyak pukulan dan sangat berguna dalam menyelesaikan banyak cabaran pencarian.

Meneroka Keupayaan Gabungan Bow

Anda boleh berseronok dengan keupayaan Fusing dalam TotK. Ia membolehkan anda mencapai peningkatan alat yang sangat baik yang mungkin berguna apabila meneroka Hyrule. Hampir tidak ada batasan pada kombinasi senjata jarak dekat yang boleh anda bangunkan. Tetapi, bergantung pada cara anda menggunakan keupayaan ini, sesetengah senjata boleh menjadi hebat manakala yang lain boleh dianggap tidak berguna.

Adakah Menyatukan busur anda mempunyai kesan yang ketara pada keseluruhan permainan? Apakah yang anda cadangkan kepada pembangun TotK lakukan untuk menambah baik aspek permainan ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.