Cara Menyegerakkan Kalendar Google dengan Outlook

101

Google Apps adalah percuma walaupun versi perniagaan, yang dipanggil G Suite, disertakan dengan pengehosan e-mel dan ciri lain yang diperlukan oleh organisasi mempunyai yuran bulanan dan beberapa peringkat perkhidmatan. Kalendar Google disertakan bersama Google Apps dan merupakan apl kalendar yang ringkas tetapi berkesan yang anda miliki secara automatik jika anda menggunakan Gmail. Jika anda suka menggabungkan dan memadankan aplikasi anda atau bekerja di tempat yang menggunakan G Suite atau Microsoft Office, anda mungkin mahu menyegerakkan Kalendar Google dengan Outlook atau sebaliknya.

Outlook mempunyai kalendar terbina dalam juga yang merupakan aplikasi kalendar yang lebih terlibat sedikit. Syukurlah, kedua-dua aplikasi bermain (kebanyakannya) dengan baik bersama-sama dan anda boleh menyegerakkan satu kalendar dengan yang lain, jadi anda tidak akan terlepas mesyuarat lagi. Begitu juga, kedua-dua kalendar membolehkan anda melihat ke dalam kalendar lain dan menunjukkan peringatan, yang bagus untuk kerja dan rumah serta mempunyai banyak potensi untuk membantu anda kekal teratur.

Dalam tutorial ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menyegerakkan Kalendar Google dan Outlook untuk memastikan anda sentiasa mengetahui perkara yang perlu dilakukan apabila mengurus jadual sibuk anda.

Cara Menyegerakkan Kalendar Google dengan Outlook

Untuk benar-benar menyegerakkan kalendar anda bersama-sama, anda memerlukan alat pihak ketiga yang lain. Walaupun anda boleh menambahkan Kalendar Google anda pada Outlook dan sebaliknya, kedua-duanya tidak akan mengemas kini dengan betul pada platform orang lain.

Terdapat pelbagai jenis alat yang berguna dan tersedia di web. Sesetengahnya mempunyai pilihan percuma, tetapi untuk mendapatkan pengalaman yang dioptimumkan, anda mungkin perlu membayar yuran bulanan atau tahunan untuk menggunakan perkhidmatan seperti penyegerakan automatik.

SyncGene – Perkhidmatan ini menawarkan versi percuma yang membolehkan anda menyegerakkan kalendar anda, tetapi malangnya kedua-duanya tidak akan dikemas kini secara automatik. Jika anda amat berminat untuk mempunyai segala-galanya di satu tempat sambil memastikan anda teratur, ia mungkin berbaloi dengan kosnya.

CalendarBridge – CalendarBridge menawarkan fungsi yang sama seperti SyncGene, tetapi ia tidak mempunyai pilihan percuma. Nasib baik, pilihan berbayar lebih berpatutan sedikit, dan ia termasuk penyegerakan automatik. Harga CalendarBridge

Jika anda fikir ini mula kedengaran sedikit lebih sukar daripada yang sepatutnya, jangan risau. Anda tidak bersendirian. Nasib baik, kami mempunyai beberapa pilihan untuk menyambungkan kalendar anda di bawah tanpa perkhidmatan luaran. Walau bagaimanapun, ini tidak akan menyertakan kefungsian lancar yang sama seperti pilihan yang telah kami senaraikan di atas, tetapi terdapat langkah mudah untuk membawa anda ke hadapan.

Cara Membuat Kalendar Google Muncul dalam Outlook

Ia adalah sangat mudah untuk menyambungkan Kalendar Google anda dengan Outlook dan hanya perlu mengambil masa satu atau dua minit:

 1. Pergi ke anda Kalendar Googletuding pada kalendar yang anda ingin lihat dan ketik pada tiga titik menegak di sebelah kiri bawah. Kalendar Google
 2. Seterusnya, klik pada pilihan Tetapan dan perkongsian. Kalendar Google - Tetapan dan perkongsian
 3. Halaman baharu akan dibuka, tatal ke bawah ke Integrasi Kalendar dan salin pautan di bawah Alamat Rahsia dalam format iCal. Kami menyukai pautan ini kerana Kalendar Google anda akan kekal peribadi. Kalendar Google - Tetapan
 4. Sekarang, mari pergi ke Outlook. Perlu diingat, ini berfungsi paling baik dengan klien desktop. Kami mengalami beberapa masalah dengan versi web. Dalam Outlook, klik pada Fail. Menu Atas Outlook
 5. Kemudian, klik pada Tetapan Akaun > Tetapan Akaun. Tetapan Akaun Outlook
 6. Dalam tetingkap baharu yang muncul, klik pada Kalendar Internet > Baharu dan tampal pautan daripada Google ke dalam kotak URL, dan kemudian klik Tambah. Tetapan Akaun - Kalendar Internet
 7. Sekarang, ikuti langkah-langkah untuk menyelesaikan proses tersebut. Buka tab Kalendar dalam Microsoft Outlook, anda boleh melihat semua peringatan kalendar Gmail anda disegerakkan dengan sempurna dengan Microsoft Outlook.

Kalendar Outlook anda kini harus diisi dengan entri Kalendar Google anda. Outlook menggunakan mekanisme muat semula yang sama untuk memuat turun e-mel baharu dan sebarang kemas kini kalendar supaya kalendar anda harus kekal terkini. Jika anda perlu menambah berbilang kalendar hanya ulangi proses ini untuk setiap satu.

Jika anda menghadapi masalah dan hanya mahu mengosongkan Kalendar Google anda dan memulakan semula, anda akan mahu melakukannya kosongkan semua acara daripada kalendar google anda.

Segerakkan Outlook dengan Kalendar Google

Jika anda ingin memastikan kedua-dua kalendar dikemas kini dan bukannya menyegerakkan satu dengan yang lain, anda juga boleh melakukannya. Sama seperti anda boleh menyegerakkan Kalendar Google dengan Outlook, anda boleh melakukannya sebaliknya dan menyegerakkan Outlook dengan Kalendar Google

Kami akan mulakan dengan langkah untuk Outlook yang dipasang pada mesin anda dari dalam suite Office sebagai contoh, kemudian kami akan membincangkan cara melakukan ini untuk Office 365 selepas itu.

 1. Buka Outlook dan pilih kalendar.
 2. Pilih Terbitkan Kalendar ini daripada alatan reben.
 3. Outlook Web Access akan dibuka dalam penyemak imbas anda, log masuk ke dalamnya.
 4. Pilih kalendar daripada halaman OWA yang dibuka. Jadikan kalendar Umum supaya anda boleh berkongsinya.
 5. Pilih Simpan untuk mengekalkan tetapan anda.
 6. Salin pautan dalam tetingkap seterusnya. Anda sepatutnya melihat dua, satu HTML dan satu ICS. Salin pautan ICS.
 7. Log masuk ke Kalendar Google anda melalui penyemak imbas anda.
 8. Pilih Kalendar Saya dari sebelah kiri dan pilih ikon + di sebelah Tambah kalendar rakan.
 9. Pilih Daripada URL dan tampalkan URL yang tertera URL kalendar.
 10. Pilih Tambah kalendar.

Kalendar Google anda kini harus diisi dengan entri kalendar Outlook anda. Memandangkan anda telah melanggan kalendar, ia harus ditinjau secara berkala untuk perubahan seperti untuk e-mel.

Untuk Outlook dalam Office 365, prosesnya hampir sama untuk bahagian Google tetapi berbeza untuk bahagian Outlook:

 1. Pilih ikon Gear daripada papan pemuka Office 365 anda untuk memasuki Tetapan.
 2. Pilih Kongsi.
 3. Masukkan alamat Gmail anda dalam Kongsi dengan dan pilih Hantar.
 4. Buka mel dan salin URL yang berakhir dengan ‘reachcalendar.ics’.
 5. Log masuk ke Kalendar Google anda melalui penyemak imbas anda.
 6. Pilih Kalendar Saya dari sebelah kiri dan pilih ikon + di sebelah Tambah kalendar rakan.
 7. Pilih Daripada URL dan tampalkan URL yang tertera URL kalendar.
 8. Pilih Tambah kalendar.

Sama seperti Outlook, Kalendar Google harus meninjau kalendar Office 365 anda dengan kerap. Bergantung pada cara pemasangan Office 365 anda disediakan, anda mungkin perlu mengubah suai kebenaran untuk Kalendar Google agar dapat membaca kalendar Office anda.

Untuk berbuat demikian, pilih Kalendar Saya dalam Pejabat dan kemudian Kebenaran. Pilih pilihan perkongsian pilihan anda dan kemudian Simpan.

Jika anda pengguna rumah, anda sepatutnya dapat melakukan ini tanpa sebarang masalah. Jika anda sedang bekerja, anda mungkin tidak mempunyai kebenaran untuk mengubah suai perkongsian atau sebarang tetapan Office. Anda perlu mengikutinya dengan pasukan IT anda jika itu berlaku.

Menyegerakkan Kalendar Google dengan Outlook dan sebaliknya ialah cara mudah untuk menggunakan berbilang aplikasi untuk mengurus keseimbangan kehidupan kerja anda dan kekal teratur.

Soalan Lazim

Adakah Outlook mempunyai aplikasi kalendar?

Tidak betul-betul, sama ada anda mempunyai aplikasi Outlook pada peranti mudah alih anda pada komputer anda, anda boleh mengakses kalendar dari sana.

1. Buka apl Outlook pada peranti anda dan pilih ikon kalendar kecil di penjuru kanan sebelah bawah.

2. Dari sini, kalendar akan menggunakan antara muka aplikasi penuh (bertindak seperti aplikasinya sendiri). Anda boleh menjadualkan mesyuarat, membuat makluman dan menjemput orang terus daripada apl Outlook.

Bagaimanakah saya boleh menjadikan akaun saya peribadi semula?

Selepas mengikuti beberapa langkah di atas, anda mungkin bimbang tentang privasi akaun.

1. Untuk menukar akaun anda kembali kepada peribadi cuma ikut langkah yang sama di atas dan nyahtanda pilihan Awam.

Bolehkah saya menambah akaun e-mel lain untuk menyegerakkan semua kalendar saya?

Ya, anda boleh menambah mana-mana pelayan e-mel pada Outlook. Dengan mengandaikan pembekal perkhidmatan menawarkan pilihan kalendar, mereka harus disegerakkan secara automatik. Bergantung pada klien e-mel anda, anda mungkin memerlukan nombor Port atau beberapa maklumat lain untuk melengkapkan penggabungan.

Khususnya dalam kes klien e-mel ISP, anda boleh melawati halaman bantuan e-mel untuk mendapatkan maklumat dan arahan untuk menambahkan alamat e-mel anda pada apl Outlook anda.

Kalendar Disegerakkan

Seperti yang anda lihat, menyegerakkan Kalendar Google anda dengan Outlook ialah proses yang agak mudah yang hanya memerlukan beberapa klik dan beberapa salinan dan tampal.

Jika anda mempunyai cara lain untuk melakukan ini, sila beritahu kami mengenainya dalam ulasan di bawah!