Cara menyembunyikan ikon loceng senyap pada iPhone 15 Pro dan Pro Max

32
Bagaimana untuk menyembunyikan ikon loceng senyap pada iPhone

Dengan siri iPhone 15 Pro, Apple mengalih keluar suis bisu dan menggantikannya dengan butang Tindakan. Tidak seperti suis senyap, butang Tindakan tidak menunjukkan status senyap. Untuk menyelesaikan masalah ini, Apple menambah ikon loceng dalam bar status untuk menunjukkan apabila mod senyap didayakan. Walaupun ia berguna, melihat ikon loceng itu kadangkala boleh menjengkelkan. Jadi, dalam panduan ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara menyembunyikan ikon loceng senyap pada iPhone 15 Pro dan Pro Max.

Bagaimana untuk membuang ikon loceng senyap pada iPhone

  1. Buka Tetapan pada iPhone anda.
  2. Pergi ke Sound & Haptics.
  3. Togol matikan Tunjukkan dalam Bar Status.

    Ketik Sound & Haptics, matikan pertunjukan dalam bar status

Sebaik sahaja anda mematikan togol, anda tidak akan melihat ikon loceng Senyap dalam bar status, walaupun iPhone 15 Pro/Pro Max anda berada dalam mod Senyap.

Mengapakah terdapat ikon senyap dalam bar status iPhone anda?

Jika anda baru-baru ini menaik taraf kepada iPhone 15 Pro/Pro Max, ikon senyap (ikon loceng) dalam bar status di sebelah jam mungkin mengelirukan anda. Ikon senyap bermakna peranti anda berada dalam mod Senyap dan anda tidak akan mendengar bunyi sebarang pemberitahuan atau panggilan.

Ia tidak terdapat pada peranti dengan suis redam. Mendayakan suis redam menunjukkan warna oren, bermakna peranti anda berada dalam mod Senyap. Walau bagaimanapun, siri iPhone 15 Pro menampilkan butang Tindakan, yang tidak memberitahu anda sama ada peranti anda berada dalam mod Senyap.

Matikan Suis Dering untuk Redamkan Bunyi Pengatup Kamera pada iPhone

Tetapi Apple membangunkan penyelesaian perisian untuk menangani isu ini: ikon Senyap dalam bar status. Ikon Senyap atau loceng dengan garis pepenjuru menunjukkan bahawa peranti anda berada dalam mod Senyap. Dan apabila anda menukar iPhone anda kepada mod Dering, ia hilang.

Anda mungkin tidak suka mengeluarkan peranti anda daripada mod Senyap, tetapi ikon itu mungkin mengganggu sesetengah daripada anda. Dalam kes itu, menyembunyikan ikon Senyap (loceng) pada iPhone 15 Pro atau 15 Pro Max anda adalah yang terbaik.

Alih keluar ikon Senyap daripada bar status iPhone anda

Butang Tindakan hanya tersedia pada iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max, menjadikan mereka satu-satunya peranti yang menampilkan ikon Senyap dalam bar status pada masa ini. Walau bagaimanapun, menggunakan langkah yang dinyatakan di atas, anda boleh mematikan ikon Senyap (loceng) daripada bar status pada iPhone anda dengan mudah. Jika anda mempunyai sebarang cadangan atau pertanyaan lanjut mengenai panduan ini, sila tinggalkan mereka dalam komen di bawah.

Baca lebih lanjut:

  • Ciri, reka bentuk, harga, kamera dan banyak lagi Siri iPhone 15
  • Apple A17 Pro lwn. A16 Bionic: CPU, RAM, kelajuan dan perbezaan lain
  • Bagaimana untuk menukar foto biasa kepada mod potret pada siri iPhone 15

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca lagi.

Profil Pengarang


Sajid

Sajid ialah graduan Kejuruteraan Elektronik dan Komunikasi yang suka menulis tentang teknologi. Dia amat berminat untuk menulis tentang Android, iOS, Mac dan Windows. Anda akan mendapati dia menonton Anime atau Marvel apabila dia tidak menulis.