Cara Menyembunyikan Perihalan Sembunyikan dalam Gelendong Instagram

47

Kekili semakin popular. Video pendek di Instagram ini boleh menjadi sangat menyeronokkan tetapi juga bermaklumat. Walau bagaimanapun, huraian di bawahnya boleh merangkumi sari kata, yang sering diperlukan apabila menontonnya di tempat yang sesak yang anda tidak dapat meningkatkan kelantangan.

Cara Menyembunyikan Perihalan Sembunyikan dalam Gelendong Instagram

Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut tentang perihalan Reels dan cara lain untuk menyesuaikan teks pada Reels.

Menyembunyikan Perihalan Kekili di Instagram

Menonton Reel di Instagram dan membuat huraian menutup sebahagian daripada video atau sari kata boleh mengecewakan.

Ramai pengguna ingin mengetahui cara menyembunyikan penerangan Reel apabila menonton Reel. Malangnya, tiada penyelesaian untuk masalah ini buat masa ini. Satu-satunya cara untuk menonton Reels tanpa mempunyai penerangan yang menyekat pandangan anda ialah menontonnya pada PC anda.

Mudah-mudahan, pereka bentuk akan menyelesaikan masalah ini dan tidak lama lagi mempunyai penyelesaian supaya pengguna boleh menonton Reels tanpa penerangan.

Mematikan Kapsyen pada Gelendong Instagram

Selain daripada penerangan di bawah Reels, kapsyen adalah satu lagi ciri yang mungkin mengganggu sesetengah pengguna Instagram. Nasib baik, tidak seperti penerangan, ini boleh dialih keluar daripada Reels, membolehkan pengguna menikmati pengalaman skrin penuh.

Beginilah cara anda boleh mematikan kapsyen di Instagram:

 1. Pergi ke profil anda di Instagram.
 2. Pilih menu di bahagian atas sebelah kanan skrin.
 3. Pergi ke “Tetapan.”
 4. Ketik “Akaun.”
 5. Pilih “Kapsyen.”
 6. Matikan kapsyen.

Ingat, ini kini akan digunakan pada mana-mana Reel yang anda tonton di Instagram. Walau bagaimanapun, jika anda mengubah fikiran anda, anda boleh membuat asal perkara ini dengan mudah.

Mengedit Penerangan Kekili Selepas Disiarkan

Memandangkan tiada cara untuk pengikut anda menyembunyikan perihalan yang anda letakkan di bawah Kekili anda, anda mungkin mahu menjadikannya sebagai menghiburkan atau sesingkat mungkin.

Walaupun selepas menyiarkan Reels anda, terdapat cara untuk mengedit penerangan. Ikuti langkah-langkah ini untuk berbuat demikian:

 1. Cari Kekili yang anda ingin edit penerangannya.
 2. Buka video.
 3. Klik pada tiga titik di sebelah kanan.
 4. Pergi ke “Urus.”
 5. Klik pada “Edit.” Ini akan membolehkan anda mengedit kedua-dua penerangan dan foto muka depannya.

Kini anda boleh membuat penerangan Reels anda hampir sama menyeronokkan seperti video itu sendiri.

Menambah Kapsyen pada Kekili

Walaupun terdapat beberapa pengguna yang tidak menyukai kapsyen sama seperti mereka tidak menyukai huraian di bawah Reels, yang lain mendapati ia berguna. Kapsyen boleh membantu penonton menonton video dalam bilik yang sibuk, di luar rumah atau dalam mod senyap.

Jadi, jika anda ingin menceriakan sedikit dan menarik lebih ramai pengikut, menambah kapsyen mungkin berjaya. Begini cara anda boleh melakukannya:

 1. Buka Instagram.
 2. Tambahkan Kekili baharu dan setelah video siap, pergi ke pelekat.
 3. Pilih “Kapsyen.” Instagram akan menjana sari kata secara automatik.

Jika anda tidak menyukai cara Instagram melakukannya, anda boleh menggunakan apl penjana sari kata dalam talian percuma:

 1. Log masuk ke Animaker.
 2. Pergi ke “Buat.”
 3. Pilih “Buat Sarikata.”
 4. Pergi ke “Muat Naik Fail.”
 5. Pilih video anda.
 6. Pilih “Auto Sarikata.”
 7. Setelah anda bersedia, anda boleh memuat turun video anda.

Kapsyen boleh menjadikan video anda boleh diakses oleh khalayak yang luas, membawa anda lebih ramai pengikut dan berpotensi menjadi bintang media sosial.

Mengalih keluar Gelendong Daripada Grid Profil Anda

Anda mungkin menyedari bahawa sesetengah Kekili bukanlah hasil seni terbaik anda, dan mengeditnya tidak akan banyak membantu. Anda boleh mengalih keluarnya daripada Grid Profil anda dan bukannya memadamkannya sepenuhnya kerana anda telah meluangkan masa dan usaha untuk membuatnya.

Begini cara anda boleh mengalih keluar Reel daripada Grid Profil anda:

 1. Pergi ke profil anda di Instagram.
 2. Navigasi ke bahagian Reels.
 3. Buka Gelendong yang ingin anda alih keluar.
 4. Di bahagian bawah sebelah kanan, pergi ke “Urus”.
 5. Pilih “Alih keluar daripada Grid Profil.”

Ingat bahawa melakukan ini hanya akan mengalih keluar Reel daripada Grid Profil anda. Pengikut anda masih dapat melihatnya dalam bahagian Reels anda.

Soalan Lazim

Berapa lama Reel boleh berada di Instagram?

Kekili boleh panjang sehingga seminit.

Berapa lama huraian boleh diletakkan pada Gelendong Instagram?

Anda boleh menggunakan sehingga 22,000 aksara dan 30 hashteg apabila menambah penerangan pada Kekili anda.

Dalam berapa banyak bahasa kapsyen di Instagram tersedia?

Instagram memperkenalkan kapsyen jana automatik yang kini ditawarkan dalam 17 bahasa. Ini termasuk bahasa Inggeris, Sepanyol, Itali, Perancis, Jerman, Arab dan Jepun.

Menikmati Pemandangan Skrin Penuh Boleh Menjadi Kemewahan Bagi Sesetengah

Maklum balas daripada pengguna telah menyerlahkan bahawa penerangan di bawah Reels menjadikan menonton mereka pengalaman yang kurang menyeronokkan. Mereka mengatakan teks ini menghilangkan imej, merangkumi kapsyen dan menjadikannya lebih sukar untuk memfokus pada video. Malangnya, ia masih tidak dapat disembunyikan.

Untuk pencipta Reel, ini memberikan pilihan untuk menggunakan ruang ini secara kreatif dan menulis huraian yang tidak dapat dilupakan.

Adakah anda terganggu dengan penerangan Reel di Instagram? Adakah ia akan memberi perbezaan kepada pengalaman pengguna anda jika terdapat pilihan untuk menyembunyikannya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.