Cara Menyertai Dunia Rakan dalam Genshin Impact

84

Permainan selalunya lebih baik apabila anda bermain dengan rakan, dan Genshin Impact tidak terkecuali. Terdapat beberapa keperluan yang perlu dilalui terlebih dahulu, tetapi selepas itu, menyertai dunia rakan boleh menjadi cara terbaik untuk maju dalam permainan.

Dalam Genshin Impact, menyertai dunia rakan mengambil sedikit masa. Walau bagaimanapun, anda akan belajar cara melakukannya di sini dan cara melakukannya dengan cepat. Kami juga akan menjawab beberapa soalan anda tentang Genshin Impact.

Sebelum anda boleh mendapatkan akses untuk mula bermain dengan orang lain, anda perlu bermain melalui sekumpulan misi dan pencarian utama. Ia mengambil sedikit masa untuk membuka kunci, tetapi jangan risau; anda akan dapat bermain dengan orang lain tidak lama lagi.

Bagaimana untuk Membuka Kunci Mod Permainan Berbilang Pemain dan Co-Op?

Untuk membuka kunci mod Berbilang Pemain dan Co-Op, anda perlu bermain bersendirian sehingga mencapai Peringkat Pengembaraan 16. Terdapat beberapa cara untuk mencapai Kedudukan 16, iaitu:

 • Membersihkan Pencarian Archon Utama dalam Prolog.

Mula-mula, anda akan sampai ke bandar Monstadt, dan melawatnya dikira sebagai sebahagian daripada pencarian utama. Seterusnya, anda akan mendapati diri anda membersihkan tiga kuil angin di sekitar bandar. Pencarian utama memberi ganjaran kepada anda dengan banyak EXP, dan lebih banyak yang anda dapat, lebih cepat anda boleh bermain dengan orang lain.

 • Lawati Persatuan Pengembara di Monstadt.

Selepas mendapat akses kepada Buku Panduan Pengembara, anda boleh mula mendapat lebih banyak EXP. Tab Pengalaman dalam Buku Panduan memberi anda banyak EXP Kedudukan Pengembaraan apabila anda mula meneroka. Memasak, membuka peti dan mengaktifkan titik laluan akan menghasilkan beberapa EXP.

 • Terokai Overworld.

Terdapat banyak perkara yang perlu dibincangkan, jadi anda boleh mendapatkan banyak EXP dengan cara ini. Titik laluan, peti, penjara bawah tanah dan Patung Tujuh akan mengembangkan peta anda. Ambil masa anda; anda mempunyai banyak pengembaraan di hadapan.

 • Misi Harian di Peringkat 12.

Dengan mencapai Peringkat Pengembaraan 12, anda boleh memulakan Misi Harian. Ia agak mudah untuk diselesaikan dan ditetapkan semula setiap hari. Ia adalah salah satu cara terbaik untuk mendapatkan EXP Kedudukan Pengembaraan dan pelbagai ganjaran lain juga.

Apabila anda mula melakukan semua ini, anda akan menjadi agak baik di Genshin Impact. Ada kemungkinan bahawa pembangun hanya membenarkan anda membuka kunci Multiplayer selepas beberapa waktu dihabiskan dalam permainan kerana tiada siapa yang menyukai rakan sepasukan yang lemah. Walau apa pun, anda boleh bermain dengan orang lain selepas mencapai Peringkat Pengembaraan 16.

Cara Bermain Dengan Rakan

Di Peringkat Pengembaraan 16, anda boleh mula menambah rakan. Tanpa kawan, anda tidak akan mempunyai sesiapa untuk bermain. Rakan anda juga mestilah sekurang-kurangnya Peringkat Pengembaraan 16, jika tidak, anda tidak akan dapat menyertai dunia mereka atau sebaliknya.

Begini cara menambah rakan:

 1. Buka menu jeda dan pilih Rakan.
 2. Pergi ke tab kedua dalam menu Rakan.
 3. Masukkan sembilan digit nombor UID yang diberikan oleh rakan anda.
 4. Hantar permintaan rakan.
 5. Sebaik sahaja ia diterima, anda boleh mula menyertai dunia mereka.
 6. Untuk menyertai, buka menu dan pilih Mod Co-Op.
 7. Cari rakan yang anda mahu bermain.
 8. Pilih Permintaan untuk Sertai.
 9. Jika diterima, anda boleh mula bermain dengan rakan anda.

Untuk mengehoskan sesi, anda melakukan ini selepas menambah rakan:

 1. Buka menu dan pilih Mod Co-Op.
 2. Sekarang, pilih Berbilang Pemain Saya di sudut kanan bawah.
 3. Pilih daripada Benarkan Sertai Terus atau Sertai Selepas Kelulusan.
 4. Tunggu rakan menyertai dunia anda.

Anda juga boleh menolak permintaan penyertaan sepenuhnya jika anda mahu bermain bersendirian. Oleh kerana permintaan penyertaan langsung membenarkan mana-mana rakan untuk menyertai pada bila-bila masa, anda mungkin mahu mematikannya jika anda perlu menumpukan pada pencarian utama.

Berbilang Pemain Tidak Berfungsi

Terdapat beberapa kemungkinan sebab anda tidak boleh menyertai dunia rakan atau mereka tidak boleh menyertai dunia anda. Ini semua boleh diperbaiki, tetapi tiada jaminan kami boleh menyenaraikan semua masalah. Berikut ialah yang paling biasa yang mungkin anda hadapi:

 • Seorang Pemain Bukan Kedudukan Pengembaraan 16.

Jika seorang pemain bukan Peringkat Pengembaraan 16, anda tidak boleh bermain dengan mereka sama sekali. Tiada pengecualian untuk peraturan ini, jadi anda berdua perlu mula naik kedudukan. Sehingga anda berdua berada di Peringkat Pengembaraan 16, berbilang pemain tidak boleh dilakukan.

 • Sambungan Buruk.

Kadangkala, sambungan internet yang buruk boleh menghalang pemain daripada bermain dalam Mod Co-Op. Hos harus mempunyai sambungan yang kuat untuk membolehkan permainan lancar. Jika anda tahu seseorang mempunyai internet yang teruk, kemungkinan sambungan tidak akan membenarkan mereka menjadi hos dengan betul.

 • pepijat.

Kadang-kadang, masalah bukan salah anda, tetapi permainan menyukarkan hidup anda. Dalam catatan blog ini, pemain Genshin Impact mengalami pepijat aneh yang tidak membenarkan permainan Co-Op. Syukurlah, ia telah diperbaiki selepas banyak bantuan daripada pemaju.

Jika ada masalah, anda harus menghubungi pembangun untuk mendapatkan bantuan. Ia mungkin mengambil sedikit masa, tetapi usaha anda juga boleh membantu orang lain yang mengalami masalah yang sama. Berbaloi untuk menunggu pembaikan tiba.

Sekatan Berbilang Pemain dalam Genshin Impact

Terdapat beberapa sekatan semasa anda memainkan Mod Co-Op. Perkara yang paling penting ialah anda tidak akan dapat bermain Pencarian Archon dan Pencarian Cerita semasa Mod Kerjasama. Anda terpaksa bermain solo jika anda sedang aktif bermain salah satu daripada ini atau usaha memanipulasi dunia.

Selepas menyelesaikan pencarian, anda perlu menunggu seketika sebelum Co-Op tersedia semula. Satu cara untuk mempercepatkan proses adalah dengan log keluar dan masuk semula. Ini sepatutnya membenarkan anda bermain dengan rakan sekali lagi.

Jika mana-mana aktiviti memerlukan memasuki skrin Mod Kerjasama, walaupun anda memainkan salah satu jenis pencarian di atas, anda perlu mengaktifkannya semula walaupun anda berada dalam Pemain Tunggal.

Anda juga boleh menyertai pemain yang mempunyai julat Peringkat Dunia dan Kedudukan Pengembaraan lebih rendah daripada atau sama dengan julat anda.

Dalam Mod Co-Op dengan seorang rakan, anda boleh bertukar-tukar antara dua watak pihak. Untuk tiga pemain, hos mendapat dua untuk bertukar antara watak, manakala yang lain mendapat satu setiap satu. Dalam parti penuh, setiap orang terjebak dengan satu watak.

Anda boleh menukar watak anda yang digunakan secara bebas daripada pertempuran melalui menu Persediaan Parti. Ini membolehkan anda menyesuaikan diri dengan misi baharu dengan segera.

Bilangan pemain dalam parti anda secara langsung mempengaruhi nombor dan variasi musuh melalui penskalaan. Bersedia untuk melawan pertempuran yang lebih sukar.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana untuk Semak Kedudukan Pengembaraan Anda?

Anda boleh mencari Kedudukan Pengembaraan semasa anda di sebelah Peringkat Dunia, nama watak dan hari lahir anda. Ia tidak akan berubah seperti dua statistik lain sehingga anda naik pangkat.

Bagaimana untuk Meningkatkan Kedudukan Pengembaraan Anda dengan Cepat?

Beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan Kedudukan Pengembaraan anda ialah:

• Komisen Harian

• Bos ladang

• Kosongkan Domain

• Pengalaman Buku Panduan Pengembara

• Selesaikan pencarian

• Terokai peta

Adakah Genshin Impact Support Console Crossplay?

Ya, Genshin Impact adalah merentas platform sepenuhnya. Main silang sangat bagus, membenarkan mana-mana platform bermain antara satu sama lain, termasuk konsol dan PC. Malah pemain mudah alih boleh menyertai parti anda dan mula bertani.

Pada masa ini, anda boleh memainkan Genshin Impact pada platform ini:

– PC

– PS4

– PS5

– iOS

– Android

Platform ini boleh menjadi tuan rumah dan menyertai dunia secara bebas. Selagi keperluan berbilang pemain dipenuhi, tidak sepatutnya ada masalah dengan bermain dengan orang lain.

Walau bagaimanapun, walaupun permainan ini adalah merentas platform sepenuhnya, ia bukan menyimpan silang sepenuhnya. Ini bermakna pemain PC dan mudah alih boleh mengakses akaun mereka pada peranti masing-masing, tetapi pemain PS4 dan PS5 tidak boleh. Akaun yang terakhir tersangkut pada PlayStation mereka sehingga diberitahu kelak.

Sony agak keberatan untuk membiarkan permainan merentas platform. Walaupun kedua-dua Sony dan miHoYo, pembangun Genshin Impact, telah berunding untuk permainan merentas platform, simpan silang masih belum dilaksanakan pada konsol bekas.

Mungkin pada masa hadapan, semua platform akan dipindah milik antara satu sama lain, termasuk akaun PS4 dan PS5. MiHoYo juga mengumumkan bahawa versi Nintendo Switch sedang dalam usaha. Ini diumumkan pada Januari 2020, tetapi terdapat khabar angin bahawa Switch memiliki perkakasan yang lebih rendah.

Khabar angin sebelum ini turut menyebut “pelaksanaan transaksi mikro” dan pelbagai masalah lain sebagai sebab mengapa Genshin Impact for Switch terus ditangguhkan. Malah ada yang berpendapat sekiranya “Switch Pro” keluar, Genshin Impact hanya akan tersedia pada konsol itu.

Walaupun begitu, Genshin Impact on the Switch berkemungkinan akan merentas platform.

Tuan Rumah!

Dalam Genshin Impact, menyertai dunia rakan disertai dengan beberapa sekatan. Selagi anda lulus semua keperluan, anda boleh mula memburu bos bersama-sama. Sentiasa ada kekuatan dalam angka, tetapi permainan juga menjadi lebih sukar dengan lebih ramai pemain dalam parti.

Adakah anda suka bermain Genshin Impact bersama rakan atau bersendirian? Siapa yang anda suka bermain ketika berada dalam parti? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.