Cara Menyertai Pek Werewolf dalam Sims 4

75

Pengembangan Sims 4 Werewolf bukan sahaja menambah kepelbagaian kepada permainan tetapi dimensi sosial yang baharu seperti keupayaan untuk menyertai satu pek.

Cara Menyertai Pek Werewolf dalam Sims 4

Tetapi bagaimana anda menjadi serigala jadian dan menyertai kumpulan? Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara menyertai pek werewolf dalam Sims 4.

Bagaimana untuk Menjadi Werewolf dalam Sims 4

Untuk menyertai barisan kumpulan serigala jadian, anda perlu menjadi serigala jadian terlebih dahulu. Tetapi anda hanya boleh menangkap kutukan lycanthropy jika anda tidak bergabung dengan mana-mana kumpulan makhluk lain (vampire, alien dan pari-pari). Terdapat beberapa cara anda boleh menjadi serigala jadian, cuma ada yang lebih mudah daripada yang lain.

Ini adalah pilihan:

 • Buat sim serigala jadian baharu

Ini adalah pilihan yang paling mudah. Apabila membuat Sim baharu, pilih “Tambah pilihan sim ghaib,” dan kemudian “Tambah werewolf.” Sim baharu anda akan ditimpa kutukan dari mula.

 • Digigit oleh serigala jadian yang lain

Jika anda sedang bekerja dalam kerjaya dan tidak mahu meninggalkan Sim anda untuk membuat yang baharu, ini adalah cara untuk melakukannya. Pertama, anda perlu pergi ke Moonwood Mill dan mencari serigala jadian untuk mencetuskan pergaduhan. Ia akan mengambil masa beberapa hari dalam permainan untuk Sim anda berubah, dan tanda seperti kelaparan dan perubahan mood akan menjadi yang pertama muncul. Aura merah akan kelihatan pada Sim anda di sudut kiri bawah skrin sebelum transformasi.

Jika anda ingin digigit secara sukarela, anda juga boleh berkawan dengan serigala jadian. Pada satu ketika, anda akan mempunyai pilihan interaksi sosial untuk meminta makanan. Walau bagaimanapun, untuk membolehkannya berfungsi dengan cara ini, mereka perlu membuka kunci “Pembawa Kutukan”.

Untuk berbuat demikian, ikuti langkah berikut:

 1. Pilih serigala jadian dan buka menu di penjuru kanan sebelah bawah skrin di mana meter kebahagiaan terletak.
 2. Klik pilihan “Mata keupayaan.”
 3. Dalam menu “Kebolehan Werewolf”, anda akan melihat “Pembawa Kutukan”. Buka kuncinya untuk meneruskan.
  • Membesarkan anak serigala jadian
   Untuk pilihan terakhir, anda perlu mempunyai dua manusia serigala memulakan hubungan dan mempunyai anak. Jika kedua-dua ibu bapa adalah serigala jadian peluangnya adalah 100%, dan jika salah seorang daripada mereka adalah manusia, terdapat 50% peluang. Tetapi sama seperti pilihan gigitan sukarela, ia memerlukan masa. Sabar dan usahakan.
  • Menipu
   Lebih mudah, tetapi mungkin tidak boleh diterima oleh pemburu pencapaian, gunakan cheat. Tekan CTRL + SHIFT + C untuk membuka baris arahan, kemudian taip atau tampal “traits.equip_trait trait_occultwerewolf” dan tekan ENTER untuk mengesahkan. Perkara yang sama boleh dilakukan pada versi konsol permainan. Pada Xbox, anda tekan dan tahan “LT + RT + LB + RB” selama beberapa saat. Dan pada PlayStation, “L1 + L2 + R1 + R2”. Itu akan membuka menu cheat di mana anda boleh mencari cheat transformasi ghaib.

Cara Menyertai Pek Werewolf

Kini tiba masanya untuk memilih pek, menyertainya, dan akhirnya menjadi alfa. Terdapat dua pilihan: Wildfangs dan Moonwood collective. Yang pertama percaya bahawa serigala jadian harus bersifat binatang, liar, bebas, dan pemburu. Yang terakhir adalah kumpulan yang bertamadun dan hidup serupa dengan Sims manusia, cuba menjinakkan sisi liar. Sebaik sahaja anda membuat keputusan, anda perlu melakukan perkara berikut:

1. Berkawan dengan ketua kumpulan

Hubungan baik adalah kunci untuk menjadi ahli pek penuh. Untuk Wildfangs, anda perlu mencari Rory Oaklow dan beramah mesra dengannya. Ambil perhatian bahawa dia tidak mempunyai satu lokasi jadi gunakan pilihan “Urus dunia” untuk mencarinya. Untuk kolektif Moonwood, anda perlu berkawan dengan Kristopher Volkov di kabin Kolektif.

Sama seperti mana-mana hubungan lain, anda perlu mencapai 40% – 59% pada skala hubungan untuk dianggap sebagai rakan.

2. Minta mereka untuk menyertai

Apabila anda menjadi rakan sekumpulan, interaksi sosial akan tersedia dengan ketua. Selepas itu, anda akan dicabar untuk menyelesaikan tiga percubaan pilihan anda untuk membuktikan diri anda.

3. Selesaikan cabaran yang diberikan

“Tunjukkan Penimbunan”, “Berikan Koleksi yang Tidak Biasa atau Jarang”, dan “Berikan Makanan Berkualiti Cemerlang” dianggap paling mudah untuk pemula. Tidak kira pek yang anda pilih, percubaan akan sama.

4. Minta keahlian penuh

Setelah menyelesaikan cabaran, bercakap dengan alfa sekali lagi untuk menjadikannya rasmi. jangan risau. Jika anda berkawan dengan kedua-dua kumpulan, ini tidak akan menjejaskan hubungan. Walau bagaimanapun, anda hanya boleh menjadi ahli salah satu kumpulan untuk mainan itu.

Kini anda ahli rasmi kumpulan serigala jadian. Pastikan anda bermain permainan mengikut nilai pek untuk naik pangkat. Dan setelah anda bersedia, cabar alfa untuk kepimpinan.

Pek (Pengembangan) Terbaik

Pek pengembangan Werewolf adalah salah satu yang terbaik dalam siri paranormal. Ia membawa sejumlah besar kandungan baharu untuk memperkayakan permainan, tetapi juga memberi ruang yang cukup untuk pemain membuat cerita mereka sendiri. Pilihan dua kumpulan dengan personaliti yang berbeza, dan sistem ranking pasti akan memberi manfaat kepada peminat dengan menambah jam tambahan keseronokan dan kebolehmain semula.

Apakah pengembangan Sims kegemaran anda? Adakah anda peminat unsur ghaib yang ditambahkan pada permainan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.