Cara Menyimpan Inventori Apabila Anda Mati dalam Minecraft

102

Apabila anda bermain Minecraft pada skema permainan lalai, kehilangan semua inventori anda selepas kematian adalah salah satu aspek permainan yang paling mengecewakan. Bagi sesetengah pemain, ketakutan terhadap kematian menjadikan permainan ini lebih menyeronokkan, manakala yang lain mendapati ia benar-benar menjengkelkan.

Cara Menyimpan Inventori Apabila Anda Mati dalam Minecraft

Jika anda mahu mati dan menyimpan semua harta benda anda, tetapi anda tidak pasti bagaimana untuk melakukannya, teruskan membaca. Panduan ini akan menerangkan cara menggunakan penipuan untuk meningkatkan pengalaman permainan anda.

Cara Menyimpan Inventori Anda Apabila Anda Mati di Minecraft

Apabila anda mati dalam Minecraft, ini biasanya bermakna anda tidak lagi mempunyai sebarang inventori peribadi, seperti perisai, senjata dan alatan. Ia menjadikan permainan ini lebih menarik bagi sesetengah pemain, manakala yang lain mendapati ia menjengkelkan.

Nasib baik, jika anda ingin menyimpan semua alatan dan perisai anda, anda boleh melakukannya dengan menyesuaikan permainan dan membuat beberapa suntingan berguna yang membolehkan anda menukar tindakan permainan teras. Terdapat pelbagai kod cheat untuk Minecraft, dan yang terbaik cukup berkuasa untuk menukar pembolehubah teras tersebut. Jika anda tidak mahu bermain dengan buku, perkara pertama yang anda perlu lakukan ialah memastikan dunia anda menyokong penipuan. Begini cara anda boleh melakukannya:

 1. Buka Menu Permainan dalam Minecraft.
 2. Ketik pada “Buka ke LAN.”
 3. Pergi ke “Benarkan Cheats” dan togol butang kepada “HIDUP.”
 4. Ketik pada “Mulakan Dunia LAN.”
 5. Sekarang anda boleh mula menggunakan cheat.

Untuk menukar peraturan permainan, anda perlu menggunakan kotak sembang yang juga berfungsi sebagai konsol arahan apabila anda memasukkan apa-apa sahaja yang bermula dengan “/”. Menggunakan arahan “/gamerule”, anda boleh memintas peraturan dan, dalam kes ini, pastikan anda tidak kehilangan barang-barang anda selepas kematian:

 1. Buka tetingkap sembang dalam permainan anda.
 2. Taip “/gamerule keepInventory true” dalam kotak sembang.
 3. Tekan enter.”
 4. Selepas anda mati, anda masih mempunyai semua alat anda.
 5. Klik pada “Respawn” untuk memulakan semula permainan.

Cara Menyimpan Inventori Anda Apabila Anda Mati dalam Minecraft pada iPhone

Tidak seperti permainan lain, Minecraft Pocket Edition (PE) menawarkan pengalaman permainan yang hebat pada iPhone. Walau bagaimanapun, ia berbeza daripada edisi Java asal kerana ia dilengkapi dengan fungsi yang lebih sedikit dan kawalan ibu bapa yang lebih baik. Sudah tentu, pemain masih boleh menikmati mod Kreatif dan Survival dan permainan berbilang pemain jemputan sahaja.

Jika anda kecewa apabila anda kehilangan perisai dan senjata anda apabila mati, berikut ialah cara anda boleh menghalangnya daripada berlaku menggunakan iPhone anda:

 1. Buka Edisi Poket Minecraft.
 2. Klik untuk menjeda permainan di bahagian atas.
 3. Ketik Tetapan.
 4. Togol suis di bawah Aktifkan Cheats.
 5. Pilih suis togol di bawah Simpan Inventori.
 6. Anda juga boleh menggunakan kotak sembang selepas menghidupkan Cheats dalam Tetapan. Klik pada ikon sembang di bahagian atas skrin.
 7. Taip “/gamerule keepInventory true” dalam kotak sembang.
 8. Tekan enter.”
 9. Selepas anda mati, anda masih mempunyai semua alat anda.
 10. Klik pada “Respawn” untuk memulakan semula permainan.

Cara Menyimpan Inventori Anda Apabila Anda Mati dalam Minecraft pada Android

Menggunakan Minecraft PE ialah pengalaman yang menyeronokkan. Tetapi jika anda lebih suka mod berbilang pemain, anda mungkin lebih baik memainkannya pada PC anda. Sememangnya, peraturan permainan Minecraft berfungsi dengan cara yang sama sama ada anda memainkannya pada versi PC atau PE, dan kehilangan item anda selepas kematian adalah salah satu daripadanya. Nasib baik, ada cara untuk mengatasinya:

 1. Buka Edisi Poket Minecraft pada telefon Android anda.
 2. Ketik ikon Jeda di bahagian atas.
 3. Ketik Tetapan.
 4. Tatal ke bawah dan togol suis di bawah Aktifkan Cheats.
 5. Ketik suis togol di bawah Simpan Inventori.
 6. Selepas mendayakan penipuan, anda boleh mengklik pada ikon sembang di bahagian atas skrin.
 7. Taip “/gamerule keepInventory true” dalam kotak sembang.
 8. Tekan enter.”
 9. Selepas anda mati, anda masih mempunyai semua alat anda.
 10. Klik pada “Respawn” untuk memulakan semula permainan.

Cara Menyimpan Inventori Anda Apabila Anda Mati dalam Minecraft pada Windows, Mac dan Chromebook

Jika anda tidak lagi mahu kehilangan barang anda selepas kematian, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah mencipta dunia Minecraft yang menyokong penipuan. Ini adalah proses mudah yang membolehkan anda menggunakan semua penipuan anda dengan baik:

 1. Buka Menu Permainan dalam Minecraft.
 2. Ketik pada “Buka ke LAN.”
 3. Pergi ke “Benarkan Cheats” dan togol butang kepada “HIDUP.”
 4. Ketik pada “Mulakan Dunia LAN.”

Sekarang, anda boleh mula menggunakan cheat:

 1. Buka tetingkap sembang dalam permainan anda dengan menekan “T.”
 2. Taip “/gamerule keepInventory true.”
 3. Taip “Enter.”
 4. Kini, peraturan permainan baharu sedang aktif, dan anda boleh mengeluarkan semula permainan anda.

Cara Menyimpan Inventori Anda Apabila Anda Mati dalam Minecraft pada PS4 dan Xbox

Langkah-langkah untuk menyimpan inventori anda di Minecraft adalah serupa pada PS4 dan Xbox. Untuk melakukan tindakan ini, anda perlu mendayakan penipuan dalam permainan anda dan melaksanakannya. Setelah sembang dihidupkan, berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan:

 1. Tekan pada D-Pad (kanan) pada pengawal anda.
 2. Taip “/gamerule keepInventory true.”
 3. Tekan “Enter” untuk menukar peraturan permainan di dunia anda.

Setelah arahan aktif, item anda tidak akan hilang daripada baris Hotbar dan inventori anda. Anda akan dapat memancarkan semula permainan anda dengan keseluruhan inventori.

Soalan Lazim Tambahan

Berikut ialah jawapan kepada lebih banyak soalan tentang Minecraft.

Adakah Anda Menggugurkan Item dalam Minecraft?

Menggugurkan item dalam Minecraft adalah perlu jika anda ingin memberikan atau mengalih keluar sebahagian daripadanya daripada inventori permainan anda. Apa yang anda perlu lakukan ialah menandakan item dan tekan kekunci “Q”, dan item itu akan berada di atas tanah di hadapan anda. Sekiranya anda ingin mengambilnya atau menyerahkannya kepada pemain lain, itu terpulang kepada anda.

Apabila anda mati dalam Minecraft, anda akan menggugurkan semua item anda dan perlu memulakan permainan baharu tanpa sebarang item. Ini berlaku secara automatik dan anda tidak boleh memilih item yang ingin anda simpan. Walau bagaimanapun, terdapat cara untuk menukar peraturan permainan dan memastikan senarai item anda kekal tidak berubah setiap kali anda mati.

Apa yang Berlaku kepada Inventori Anda Apabila Anda Mati di Minecraft?

Sama ada anda terjatuh dalam lubang lava atau pergi terlalu jauh dari rumah, apabila anda mati di Minecraft, anda perlu membiak semula tanpa item dalam inventori anda. Sebaik sahaja anda mati, anda akan menggugurkan semua item anda secara automatik dan perlu mula mengumpulnya semula. Walau bagaimanapun, sekiranya anda ingin mengelakkan perkara ini daripada berlaku, anda sama ada akan menyimpan inventori anda dengan selamat atau menggunakan kod menipu.

Untuk menyimpan barang anda, anda perlu membina peti kayu. Di sana, anda akan dapat meletakkan banyak item inventori dan menyelamatkannya daripada tercicir. Mengetahui bahawa item anda selamat, anda perlu mengambil lebih banyak risiko, meneroka dan menjadi lebih berani dalam ciptaan anda. Sebagai alternatif, anda boleh memilih untuk menggunakan kod cheat, kerana ia melindungi rompakan anda pada setiap masa. Apabila anda mati dan melahirkan semula, lebih mudah untuk melalui mod kelangsungan hidup dengan semua senjata dan alatan anda ada, terutamanya jika anda seorang pemula Minecraft.

Adakah Menyimpan Inventori Anda dalam Minecraft Menipu?

Setiap pemain mempunyai pendapat tersendiri mengenai perkara ini. Ada yang mendakwa bahawa untuk bermain Minecraft dengan betul, tiada siapa yang harus menggunakan kod cheat kerana ia memutarbelitkan salah satu peraturan asas permainan. Sebaliknya, yang lain merujuk kepada kod menipu sebagai alat yang diperlukan untuk berehat semasa bermain, terutamanya jika mereka tidak menggunakan mod berbilang pemain.

Jika anda bermain Minecraft dengan pemain lain, menyimpan inventori anda selepas kematian memberi anda kelebihan yang tidak adil, dan ia dianggap menipu. Tetapi anda boleh melakukan apa sahaja yang anda mahu jika anda bermain-main sendiri. Jika itu bermakna menggunakan kod menipu, kebanyakan pemain pelapor tidak menentangnya.

Berapa Lama Item Bertahan Selepas Kematian dalam Minecraft?

Apabila anda mati dalam Minecraft, item anda akan berada di sekeliling anda selama lima minit. Apabila pemasa mula berdetik, anda mempunyai masa itu untuk mencari watak anda berbaring di atas tanah dan mengambil semua barang anda. Sekiranya anda gagal berbuat demikian, anda perlu memulakan permainan dari awal.

Perlu diingat bahawa jika anda mati dalam lubang lava atau apa-apa jenis kebakaran, anda akan kehilangan sebarang item yang terbakar tanpa pilihan untuk mendapatkannya dengan serta-merta.

Bagaimana Anda Menyimpan Inventori Anda di Minecraft Apabila Anda Mati?

Anda boleh menyimpan inventori anda dalam dua cara: simpan item dalam peti kayu atau gunakan kod menipu. Kebanyakan pemain mencipta bilik storan di mana mereka menyimpan barang berharga mereka, dan terdapat pelbagai pendekatan serta reka bentuk yang tersedia jika anda memutuskan untuk membinanya sendiri.

Pilihan lain yang berguna yang membolehkan anda menyimpan inventori ialah menggunakan kod tipu “Simpan Inventori” dan membawa semua alatan anda bersama anda, walaupun selepas anda mati.

Adakah Anda Kehilangan Inventori Anda Secara Kekal Apabila Anda Mati di Minecraft?

Nasib baik, anda tidak kehilangan inventori anda secara kekal apabila anda mati. Hanya jika anda mati dalam kebakaran, barang-barang itu akan hilang secara kekal. Jika anda mati dengan cara lain, anda perlu kembali, mencari mayat anda, dan mengambil kembali semua harta benda anda. Tetapi jika anda gagal berbuat demikian, inventori anda akan hilang.

Apakah Jenis Pemain Permainan Anda?

Minecraft ialah salah satu permainan terbaik untuk mengasah kreativiti anda. Anda boleh menggunakannya untuk membina pelbagai ciptaan, tetapi anda mesti berhati-hati agar tidak mati terlalu cepat. Kod penipuan dalam Minecraft berguna apabila anda ingin menyimpan semua inventori anda selepas kematian atau meletakkan blok di mana-mana yang anda mahukan. Dan adalah mudah untuk menggunakan kod apabila anda berada dalam mod survival dan memerlukan semua bantuan tambahan yang anda boleh dapatkan.

Mudah-mudahan, kami telah membantu anda memahami cara kod cheat berfungsi dalam Minecraft dan cara menggunakannya untuk menikmati permainan dengan lebih banyak lagi. Sebaik sahaja anda mempelajari cara menggunakan satu kod, anda akan mengetahui dengan cepat cara yang lain boleh meningkatkan kejayaan permainan anda.

Pernahkah anda mencuba menggunakan kod cheat dalam Minecraft? Apakah yang anda ingin perbaiki dengan kod cheat?

Kongsi beberapa pengalaman anda di bawah.