Cara menyimpan pas vaksin anda dalam Samsung Wallet Galaxy anda

49
Samsung Wallet
© Natee Meepian / Shutterstock.com

Samsung Wallet ialah penyelesaian yang sempurna untuk telefon pintar Galaxy untuk menyimpan kereta kredit anda, kad kesetiaan atau kad lain di satu tempat. Tetapi adakah anda tahu bahawa anda juga boleh menyimpan sijil vaksinasi anda di sini? Dalam tutorial ringkas ini, NextPit menunjukkan kepada anda cara ia berfungsi.

Jika anda seorang pengembara, anda tahu isunya: Setiap negara di bumi dan juga beberapa negeri mempunyai penyelesaian mereka sendiri untuk memaparkan status vaksinasi pada telefon bimbit. Apl dompet seperti Samsung Wallet ialah alternatif praktikal untuk menyimpan pas vaksin —terutamanya jika anda sudah menggunakannya untuk menyimpan maklumat kad kredit dan sebagainya. Biar kami terangkan secara ringkas apa yang anda perlu lakukan untuk ini.

Bagaimana untuk menyimpan sijil vaksinasi anda dalam Samsung Wallet

Tangkapan skrin der Impfpass-Integration dalam der Samsung-Wallet-App

Pas vaksin anda disimpan dalam apl dalam masa yang singkat / © NextPit

  1. Buka Samsung Wallet.
  2. Ketik Pas Kesihatan.
  3. Ketik tanda tambah di penjuru kanan sebelah atas.
  4. Kemudian pilih sama ada anda mahu mengimbas kod QR atau menerima pas daripada pembekal. (Yang terakhir pada masa ini hanya berfungsi dengan IBM Digital Health Pass Wallet).
  5. Imbas kod QR bukti vaksinasi anda, atau pilih tangkapan skrin kod tersebut.

  6. Sahkan proses di bahagian bawah sebelah kanan dengan mengklik Tambah.

Itu sahaja! Mulai sekarang, apa yang anda perlukan ialah apl Samsung Wallet untuk membuktikan status vaksinasi anda. Jika anda membuka Pasport Kesihatan di sana, kod QR dipaparkan bersama nama anda, tarikh lahir dan sejarah vaksinasi.

Beritahu kami dalam ulasan jika anda suka menguruskan semua kad, baucar dan pasport anda di satu tempat, atau jika anda lebih suka mengemukakan dokumen digital seperti sijil vaksinasi melalui aplikasi khusus?