Cara Merakam Semua Panggilan Telefon secara Automatik pada iPhone

44

Adakah anda mendapati diri anda berebut untuk mengambil nota semasa membuat panggilan pada iPhone anda? Kamu tidak keseorangan. Dalam era digital, telefon pintar telah menjadi sebahagian daripada kehidupan yang sangat diperlukan. Dengan membuat panggilan ringkas, anda boleh bersaing dengan keluarga dan rakan, membuat pesanan dengan kedai runcit, atau membincangkan perkara undang-undang yang akan datang dengan peguam anda.

Cara Merakam Semua Panggilan Telefon secara Automatik pada iPhone

Tetapi tidak seperti pengeluar peranti Android, Apple diketahui sangat menentang ciri-ciri yang boleh menjejaskan keselamatan dan privasi pengguna. Ini menimbulkan persoalan: Adakah terdapat cara untuk merakam panggilan pada iPhone anda?

Jawapannya ya.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi petua dan kiat untuk membantu anda merekodkan semua panggilan yang dibuat dengan iPhone anda secara automatik, jadi anda tidak perlu lagi tertekan mengenai maklumat yang terlepas.

Google Voice

Anda mungkin telah menggunakan perkhidmatan Google untuk menyemak imbas, membuat tapak web atau menyediakan peranti Internet Perkara (IoT) di rumah anda. Tetapi adakah anda tahu bahawa Google juga menawarkan perkhidmatan telefon? betul tu.

Pada intinya, Google Voice ialah perkhidmatan telefon berasaskan internet yang membolehkan anda membuat atau menerima panggilan dan juga menyediakan mel suara. Sebagai faedah tambahan, anda boleh merakam panggilan masuk dan mengakses semua memo suara anda melalui akaun Google anda.

Berikut ialah cara untuk menyediakan perkhidmatan Google Voice pada iPhone anda:

 1. Muat turun dan pasang apl Google Voice pada peranti anda.
 2. Buka apl dan log masuk dengan akaun Google anda.
 3. Ikut gesaan pada skrin untuk memilih nombor Google Voice. Nombor ini akan dipautkan ke iPhone anda.
 4. Pada ketika ini, anda perlu mendayakan perkhidmatan panggilan dalam apl. Untuk berbuat demikian, buka bahagian “Tetapan” dan pergi ke subseksyen “Panggilan”. Di sini, togol pada “Panggilan Masuk.”

Dan dengan itu, akaun Google Voice anda sudah sedia dan boleh memproses panggilan masuk daripada mana-mana kenalan anda.

Jadi bagaimana anda mendayakan rakaman panggilan? Ia mudah:

 1. Tekan “4” pada pad kekunci iPhone anda apabila panggilan bermula. Kedua-dua anda dan pemanggil akan mendengar mesej yang menyatakan bahawa panggilan sedang dirakam.
 2. Untuk menghentikan rakaman pada bila-bila masa semasa panggilan, tekan “4” sekali lagi. Akan ada pemberitahuan lain yang menunjukkan rakaman telah berhenti.

Untuk semua faedahnya, Google Voice tidak menyokong rakaman panggilan untuk panggilan keluar – sekurang-kurangnya belum lagi. Walau bagaimanapun, ia adalah perkhidmatan yang sangat mudah, terutamanya jika anda ingin merakam perbualan anda secara telus.

Aplikasi Pihak Ketiga

Privasi Apple sangat menyekat penambahan ciri yang boleh menjejaskan keselamatan dan keselamatan data pengguna. Atas sebab ini, peranti Apple tidak mempunyai aplikasi rakaman panggilan terbina dalam.

Tetapi seperti dalam banyak bidang lain dalam kehidupan kita, pembangun pihak ketiga telah melangkah masuk untuk merapatkan jurang dan mengisi App Store dengan banyak pilihan. Sesetengah aplikasi percuma untuk digunakan, tetapi beberapa aplikasi memerlukan langganan. Selain itu, kebanyakan perkhidmatan ini bukan 100% automatik. Anda mungkin dikehendaki menyediakan rakaman panggilan secara manual sebelum membuat panggilan.

Berikut ialah tiga pilihan teratas kami:

KetikCall

KetikCall telah menjadi salah satu aplikasi rakaman panggilan paling popular selama bertahun-tahun. Tersedia di lebih 50 negara, aplikasi ini membolehkan anda merakam panggilan masuk dan keluar dengan sentuhan butang.

Begini cara ia berfungsi:

 1. Muat turun dan pasang apl pada peranti anda.
 2. Ketik butang “Rekod” untuk memulakan rakaman.
 3. Sekarang dail nombor yang ingin anda hubungi. Sebagai alternatif, buka senarai kenalan anda dan pilih orang yang ingin anda hubungi.
 4. Sebaik sahaja kenalan menjawab panggilan, ketik butang “Gabungkan panggilan”. Ini akan meminta talian TapACall ke panggilan dan rakaman akan bermula.

Pada penghujung panggilan, apl secara automatik berhenti merakam dan menyimpan fail dalam storan setempat anda.

Pada sisi negatifnya, TapACall ialah perkhidmatan langganan yang diperbaharui secara automatik melainkan anda memutuskan untuk membatalkan sekurang-kurangnya 24 jam sebelum tamat tempoh semasa. Walau bagaimanapun, anda boleh mencuba perkhidmatan tersebut secara percuma selama tujuh hari sebelum membuat komitmen kewangan.

Perakam Panggilan Rev

Jika anda ingin merakam panggilan masuk dan keluar pada iPhone anda tanpa perlu risau tentang menanggung bil pada akhir bulan, Perakam Panggilan Rev mungkin alat yang anda perlukan.

Tersedia di seluruh Amerika Utara, apl ini menggunakan penggabungan panggilan tiga hala untuk menawarkan pengguna panggilan tanpa had pada peranti iOS. Ia mempunyai penarafan 4.4 bintang yang mengagumkan di App Store, yang menunjukkan betapa pengguna Apple mempercayai perkhidmatan tersebut walaupun ia 100% percuma.

Untuk membuat panggilan keluar menggunakan apl Perakam Panggilan Rec:

 1. Tekan butang “Mulakan Panggilan Dirakam” di bahagian bawah skrin anda. Ini sepatutnya membuka menu “jenis panggilan”.
 2. Ketik “Panggilan Keluar.”
 3. Pada ketika ini, masukkan nombor yang anda ingin hubungi.
 4. Tekan butang “Panggil” untuk menyambung ke talian Rev Recorder.
 5. Tekan butang “Panggil” sekali lagi untuk memulakan panggilan anda.
 6. Akhir sekali, gabungkan panggilan untuk memulakan rakaman.

Dan itu sahaja! Aplikasi ini terkenal kerana merakam perbualan berkualiti tinggi dan semua rakaman disulitkan dan disimpan dengan selamat di awan.

Untuk merakam panggilan masuk:

 1. Mulakan dengan menjawab panggilan dengan cara biasa, dan kemudian buka apl dengan segera.
 2. Tekan butang hijau “Mulakan Panggilan Dirakam” di bahagian bawah skrin.
 3. Ketik “Panggilan Masuk.”
 4. Ketik butang “Panggil” pada antara muka dail untuk menyambung ke talian Perakam Rev.
 5. Sebaik sahaja panggilan disambungkan, gabungkan kedua-dua panggilan.

Sebagai kelebihan tambahan, Perakam Rev menyokong transkripsi panggilan, bermakna anda boleh menukar semua fail audio anda menjadi manuskrip yang boleh dibaca. Anda kemudian boleh mengeksportnya ke peranti lain atau berkongsinya dengan seseorang dalam senarai kenalan anda. Walau bagaimanapun, anda perlu membayar $1.50 seminit.

Perakam Panggilan Lite

Perakam Panggilan Lite ialah aplikasi yang mudah digunakan yang dibina untuk membantu anda merekodkan kedua-dua panggilan masuk dan keluar melalui sistem gabungan tiga hala.

Berikut ialah cara merakam panggilan masuk:

 1. Buka apl dan navigasi ke antara muka “Rekod”.
 2. Ketik butang “Rekod” biru di bahagian bawah skrin anda. Ini akan menangguhkan panggilan yang sedang berjalan semasa apl mendail nombor rakaman yang digunakan oleh perkhidmatan.
 3. Sebaik sahaja apl disambungkan ke nombor rakaman, tekan butang “Gabung” untuk menyediakan panggilan tiga hala antara kenalan anda dan talian rakaman.

Merakam panggilan keluar adalah mudah:

 1. Buka apl dan pergi ke skrin “Rekod”.
 2. Tekan butang “Rekod”. Pada ketika ini, apl akan mendail nombor rakaman secara automatik dalam kesediaan untuk panggilan.
 3. Setelah nombor rakaman disambungkan, tekan butang “Tambah Panggilan”, dan masukkan nombor yang anda ingin dail.
 4. Tekan butang “Gabung” untuk memulakan panggilan tiga hala.

Dengan alat ini, anda boleh mendengar 60 saat pertama setiap panggilan yang dirakam secara percuma. Untuk mengakses panggilan penuh, anda perlu menaik taraf kepada versi “Pro” apl, yang tersedia pada harga $9.99.

Perakam Panggilan Luaran

Jika anda telah menonton filem aksi/thriller Hollywood, anda mungkin pernah menghadapi adegan di mana salah satu watak menggunakan peranti kecil dan bijak atau sepasang fon telinga untuk merakam perbualan melalui telefon. Ini bukan sekadar sihir filem– perakam panggilan luaran memang wujud.

Satu contoh yang popular ialah Ambil Telefon Olympus TP-8. Peranti ini menyamar sebagai fon telinga dengan mikrofon boleh pakai yang dibenamkan.

Untuk menggunakannya:

 1. Sambungkan bicu audio 3.5mm TP-8 ke bicu fon kepala iPhone anda. Jika peranti anda tidak mempunyai bicu fon kepala, anda boleh menggunakan penyesuai kilat-ke-3.5mm sebaliknya.
 2. Mulakan apl rakaman pada iPhone anda, seperti Perakam Panggilan Rev, kemudian buat atau jawab panggilan. Peranti akan mengambil kedua-dua suara anda dan pemanggil, membolehkan anda menangkap keseluruhan perbualan.

Selain daripada Olympus TP-8, peranti rakaman luaran popular lain di pasaran termasuk Alat dengar Rakaman Panggilan Bluetooth Waytronic, RecorderGear PR200dan juga Perakam Panggilan PhotoFast X.

Ucapkan Selamat Tinggal kepada Mencatat Nota Tergelisah Semasa Panggilan

Anda tidak perlu meraba-raba dengan pen dan kertas setiap kali anda membuat atau menjawab panggilan penting. Dengan pelbagai penyelesaian seperti Google Voice, perakam panggilan luaran dan aplikasi pihak ketiga, anda boleh menangkap perbualan penting dengan mudah.

Semasa anda meneroka pilihan ini, sentiasa mematuhi undang-undang tempatan berkenaan rakaman perbualan dan maklumkan kepada pihak lain apabila perlu.

Mengapa tidak mengambil risiko dan mencuba salah satu perkhidmatan rakaman panggilan ini hari ini?

Jangan lupa untuk berkongsi pengalaman anda dengan pengguna iPhone lain di bahagian komen di bawah.