Cara Muat Turun TikTok ke MP3

64

Semua orang suka mencipta dan berkongsi video dalam talian dengan TikTok, terutamanya video dengan muzik dan vokal yang menarik. Jika anda ingin menyimpan audio daripada video TikTok, ia membantu untuk menukarnya kepada format MP3. Ini membolehkan anda menggunakan audio untuk tugasan lain, serta memekatkan fail supaya ia menggunakan lebih sedikit ruang memori.

Cara Muat Turun TikTok ke MP3

Jika anda ingin tahu cara menukar TikTok kepada MP3, atau jika anda menghadapi masalah berbuat demikian, jangan risau. Artikel ini akan memberitahu anda semua yang anda perlu tahu tentang mengubah TikTok kepada MP3.

Langkah Pertama: Cari Video TikTok untuk Ditukar

Anda mungkin sudah mempunyai video TikTok dalam fikiran untuk projek anda. Jika ya, teruskan ke langkah seterusnya untuk menukarnya kepada MP3. Jika anda masih perlu mencari audio yang sesuai untuk disimpan, terdapat beberapa cara untuk mencari audio di TikTok.

Menatal melalui TikTok akan membolehkan anda melihat pelbagai contoh video, tetapi ini boleh mengambil banyak masa. Untuk mempercepatkan proses, gunakan ciri carian TikTok. Masukkan kata kunci untuk membantu mengenal pasti video tertentu. Jika anda tahu siapa yang membuat video yang anda inginkan, anda juga boleh mencari mengikut nama pengguna tertentu.

Jika tiada pada TikTok yang sesuai, anda sentiasa boleh menggunakan video daripada pustaka anda atau dihantar kepada anda oleh rakan. Sebaik sahaja anda menemui TikTok yang mengandungi audio yang ingin anda tukar, anda boleh meneruskan ke langkah seterusnya.

Langkah Kedua: Salin Pautan ke Video TikTok

Maklumat yang anda perlukan daripada TikTok untuk menjadikan audionya boleh digunakan untuk penukaran ialah pautan TikTok. Anda boleh mencari pautan dengan mengetik dan menahan video dan kemudian memilih “Salin Alamat Pautan.” Anda juga boleh mengetik ikon kongsi dan pilih “Salin Pautan.”

Langkah Tiga: Pilih Penukar TikTok ke MP3

Satu-satunya cara untuk menukar audio TikTok kepada MP3 adalah dengan menggunakan penukar dalam talian. Syukur ada banyak yang boleh dipilih. Sebaik sahaja anda telah memilih penukar, anda sudah bersedia untuk langkah terakhir. Jika anda memerlukan bantuan memilih alat untuk digunakan, lihat senarai pengesyoran di bawah langkah empat.

Langkah Empat: Tampalkan Pautan Video ke dalam Penukar

Begitu banyak penukar video percuma wujud dalam antara muka berasaskan web. Navigasi ke halaman penukar yang telah anda pilih dan lalukan pautan TikTok ke dalam bar pautan mereka. Penukar akan mengeluarkan MP3 video TikTok anda.

Semasa anda memilih penukar video, adalah penting untuk memeriksa mana-mana tapak yang anda cuba gunakan. Seperti mana-mana dalam talian, terdapat tapak yang akan melombong data dan mengandungi perisian hasad. Berhati-hati dengan tapak tersebut.

Memilih Penukar Video

Penukar video adalah sedozen dalam talian. Di bawah, kami telah membahagikannya untuk membantu anda mencari yang sesuai untuk anda.

 1. Wonderfox Kilang Penukar Video Pro. Ini adalah kegemaran pengguna kerana ia bukan sahaja menukar video kepada MP3 tetapi juga menawarkan keupayaan untuk memangkas audio dan menukarnya kepada nada dering. Ini tersedia untuk kedua-dua peranti iPhone dan Android. Tiada had panjang video, dan ia menawarkan format lain selain MP3 jika anda memerlukannya. Dan kerana ia bebas daripada iklan dan perisian hasad, ia merupakan pilihan yang bagus.
 2. LoveTik. Penukar ini menyerlah kerana ia dibuat khusus untuk video TikTok. Dengan itu, anda boleh memuat turun seberapa banyak video yang anda mahu tanpa tera air. Ia adalah alat percuma, boleh digunakan pada mana-mana peranti, dan anda juga boleh menyimpan video dalam format MP4 jika anda mahu.
 3. Penukar Video HitPaw. HitPaw mempunyai banyak tugas yang boleh dilakukan dengan pelbagai media. Ia boleh menukar muzik daripada aplikasi muzik dalam talian, boleh memampatkan video dan imej, dan sudah tentu boleh menukar TikToks kepada MP3. Ia menyokong muat turun kelompok dan mempunyai editor video dan audio terbina dalam supaya anda boleh mengubah suai TikTok anda sebelum menukarnya.
 4. SSSTIK. Halaman ini dianggap sebagai standard industri dan mendakwa sebagai cara terpantas untuk memuat turun MP3 atau MP4 daripada video TikTok dengan atau tanpa tera air. SSSTIK juga menawarkan bantuan melalui e-mel perkhidmatan pelanggan. Ia mendakwa 100% selamat, tidak menyimpan data pengguna dan tidak memerlukan pendaftaran pengguna.
 5. Muzikal Down. Antara muka pengguna pada Musically Down adalah penampilan yang paling bersih dan paling profesional. Pengguna mendapat muat turun tanpa had dan kelajuan penukaran yang pantas, dan ia berfungsi pada mana-mana peranti. Tapak ini mendakwa bahawa dalam dua ketikan fail MP3 anda akan siap. Ia percuma dan mudah digunakan serta mempunyai arahan mudah untuk diikuti.
 6. The Tech Learn. Di bahagian atas halaman Tech Learn terdapat kotak mudah yang boleh menerima pautan dan memuat turun MP3 dalam beberapa saat. Ia dibuat khusus untuk video TikTok dan berfungsi pada mana-mana platform tanpa perlu memuat turun perisian tambahan. Ia adalah percuma sepenuhnya dan menawarkan seberapa banyak muat turun berkualiti tinggi yang anda mahu buat.
 7. Flixier. Anda tidak perlu mendaftar akaun untuk menggunakan alat TikTok ke MP3 Flixier. Seperti kebanyakan penukar, prosesnya semudah salin dan tampal. Flixier membolehkan anda menambah kesan seperti fade-in dan out, dan anda juga boleh menambah bunyi lain pada fail audio anda.
 8. Tik2mate. Tik2mate ialah satu lagi penukar yang menawarkan muat turun tanpa had dan bantuan percuma sepenuhnya. Ia mendakwa mengekalkan kualiti bunyi pada tahap tertinggi apabila menukar TikToks kepada MP3. Antara muka mudah digunakan. Ia tidak memerlukan perisian tambahan, tiada pendaftaran akaun, dan tidak mengumpul sebarang maklumat pengguna. Laman web ini juga tidak menjanjikan virus atau perisian hasad.

Mana-mana alat penukar ini dengan cepat dan mudah boleh menukar video TikTok anda kepada MP3 untuk nada dering atau projek lain. Cuba semuanya dan lihat yang mana satu yang anda suka.

Menukar Berbilang Video

Apabila anda bercadang untuk menukar berbilang video TikTok pada satu masa, ikuti petua dan kiat pakar ini untuk melancarkan proses tersebut.

 1. Buat senarai main dalam TikTok untuk menyimpan semua video yang anda gunakan dalam senarai yang mudah untuk dirujuk bersama.
 2. Salin setiap pautan dan tampalkannya ke dalam nota atau dokumen untuk rujukan pantas.
 3. Gunakan penukar video yang membenarkan muat turun kelompok.

Ini hanyalah beberapa idea untuk menjadikan muat turun MP3 anda berjalan lancar apabila anda ingin menggunakan berbilang video TikTok.

Perkara yang Boleh Anda Lakukan dengan MP3 TikTok

Terdapat banyak cara untuk menggunakan MP3 TikTok. Jika anda melihat TikTok dan menyukainya sehingga anda mahu menggunakan audio untuk nada dering, itu adalah pilihan dengan MP3. Mana-mana TikTok yang anda ingin dengar di luar talian boleh dimainkan dengan pemain MP3 jika anda tidak keberatan mendengar audio tanpa komponen video.

Menyimpan audio TikTok mengambil lebih sedikit ruang dengan MP3, dan juga menghantarnya kepada rakan adalah lebih mudah jika fail lebih kecil. MP3 memberi anda banyak pilihan untuk bermain-main dengan gigitan bunyi yang anda gemari daripada TikToks kegemaran anda.

Bagaimana Jika Saya Tidak Dapat Melihat Pautan Audio Selepas Saya Menggunakan Penukar?

Selalunya, memuat turun MP3 daripada TikTok adalah pantas dan mudah dengan penukar dalam talian. Sekali-sekala, selepas menampal pautan dan mengklik untuk melengkapkannya, tiada pautan audio muncul. Ini bermakna TikTok tertentu yang anda pilih tidak mempunyai MP3 yang tersedia.

Ini boleh berlaku apabila video adalah peribadi atau tidak tersedia. Kadangkala ini adalah pepijat dalam penukar, dan pada masa lain ia disebabkan oleh gangguan dengan muat turun. Cuba penukar dalam talian lain untuk menentukan sama ada itu masalahnya. Jika ini tidak menyelesaikan masalah, cari TikTok yang serupa untuk mendapatkan fail audio yang anda inginkan.

Menukar Video TikTok kepada MP3

Sama ada anda ingin mendengar TikTok di luar talian atau anda ingin menyimpan audio daripada TikTok anda dalam fail yang dipadatkan, langkah ini boleh membantu anda menukar video TikTok kepada MP3. Proses ini meningkatkan pilihan cara anda boleh menggunakan fail audio anda.

Adakah anda menggunakan arahan ini untuk menukar TikTok kepada MP3? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.