Cara Muat Turun & Tonton Filem pada Amazon Firestick Anda

86

Hari ini, kita semua mempunyai akses kepada perpustakaan besar filem, kedua-dua keluaran baharu dan klasik masa lalu. Sama ada anda menggunakan telefon pintar anda, komputer anda atau TV, anda boleh mengakses sejumlah besar salinan filem yang sah (dan tidak begitu sah). Tapak seperti Hulu, Netflix dan Prime Video menstrim terabait kandungan video secara berterusan. Anda boleh menonton hampir semua perkara yang anda mahu tonton, pada bila-bila masa anda mahu menontonnya.

Cara Muat Turun & Tonton Filem pada Amazon Firestick Anda

Salah satu penyelesaian yang lebih mudah untuk pengguna menstrim video ke televisyen mereka ialah Amazon Fire TV Stick. Pilihan ini menimbulkan persoalan, bolehkah anda memuat turun filem ke Fire TV Stick anda? Jawapannya tidak, tidak langsung.

Fire TV Stick tidak mempunyai storan tempatan yang mencukupi untuk menyimpan sebarang video; ia perlu menstrim perkara daripada sumber lain dan menggunakan ruang terhadnya untuk caching dan menyimpan apl. Walau bagaimanapun, terdapat cara untuk memuat turun filem ke peranti lain untuk tontonan kemudian.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Selain itu, Fire TV Stick anda boleh mengakses Amazon Prime Video, Hulu, Netflix atau perkhidmatan yang serupa. Panduan ini menunjukkan kepada anda beberapa pilihan berbeza untuk mendapatkan kandungan filem ke Fire TV Stick anda.

Cara Menstrim/Menonton Filem di Fire TV Stick

Cara pertama dan paling mudah untuk mendapatkan akses kepada filem ialah menggunakan Amazon Prime, Hulu, Netflix atau perkhidmatan lain. Hanya pasang aplikasi yang sesuai. Anda memerlukan langganan untuk kebanyakan tapak sedemikian, walaupun terdapat beberapa alternatif percuma yang sangat baik, kemudian layari perpustakaan yang tersedia untuk perkhidmatan itu sesuka hati anda.

Ambil perhatian bahawa tidak semua filem yang anda mungkin ingin tonton akan tersedia pada satu perkhidmatan; kadangkala, anda perlu melantun di antara beberapa tapak yang berbeza untuk mencari perkara yang anda inginkan.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Terdapat beberapa perkhidmatan penstriman berbayar dan percuma yang hebat; berikut adalah beberapa yang paling popular.

Gunakan Amazon Prime Video pada Fire TV Stick

Video Perdana Amazon ialah perkhidmatan yang dibundel disertakan secara percuma dengan langganan Amazon Prime. Prime biasanya berharga $119 setahun atau $12.99 sebulan. Bagi kebanyakan orang, langganan Prime Video bukanlah sebab utama untuk mendapatkan Prime, tetapi ia adalah bonus yang bagus dengan banyak filem dan kandungan TV yang mantap dan mewah.

Gunakan Netflix pada Fire TV Stick

Netflix adalah salah satu perkhidmatan penstriman paling popular di sekeliling. Dengan rancangan bermula pada $8.99/bulan, ini merupakan pilihan terbaik untuk perkhidmatan penstriman video utama. Terdapat banyak filem, siri TV dan jumlah kandungan asal yang semakin meningkat.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Gunakan Hulu pada Fire TV Stick

Hulu ialah satu lagi tapak penstriman utama dengan faedah yang wajar untuk menawarkan peningkatan kepada pakej saluran premium seperti HBO dan Masa Tayangan serta pilihan TV langsung. Ia juga menghasilkan beberapa kandungan asli yang berkualiti tinggi. Bermula serendah $6.99 sebulan, Hulu mempunyai banyak pilihan.

Gunakan Pluto TV pada Fire TV Stick

TV Pluto mempunyai kelebihan untuk menonton secara percuma serta menyediakan rangkaian saluran seperti TV kabel yang sangat baik yang merasakan anda mempunyai langganan TV kabel (rendah). Terdapat pelbagai saluran filem dan saluran rancangan TV, seperti saluran MTV, saluran Nickelodeon, saluran Action dan banyak lagi.

guna Pawagam Klasik Dalam Talian pada Fire TV Stick

Pawagam Klasik Dalam Talian adalah salah satu yang terbaik sepanjang masa dalam kalangan penyedia perkhidmatan percuma. Tiada filem baharu di sini kerana CCO memfokuskan semata-mata pada filem klasik lama, dan terdapat beberapa filem hebat (dan banyak pengisi filem B) di tapak. Pilihan ini mesti ada untuk peminat adegan lama Hollywood.

guna Popcornflix pada Fire TV Stick

Screen Media Ventures memiliki Popcornflix, dan ia mempunyai lesen untuk menayangkan lebih daripada 1,500 filem, semuanya distrim percuma. Mereka mempunyai campuran yang baik, dengan beberapa filem yang tidak pernah didengar oleh sesiapa tetapi beberapa filem klasik dan juga beberapa filem yang lebih baharu.

Gunakan CONtv pada Fire TV Stick

Penonton ialah saluran penstriman berorientasikan indie dengan banyak kandungan buatan peminat dan bebas. Ia mempunyai banyak animasi dan anime, jadi jika anda peminat genre tersebut, ini adalah tapak yang patut dilihat.

Cara Menggunakan Kodi untuk Menonton Filem yang Dimuat Turun di Amazon Fire TV Stick

Jika anda ingin memuat turun kandungan, milikinya pada rangkaian tempatan anda, dan kemudian strimkannya ke Fire TV Stick anda atas permintaan, maka Kodi ialah penyelesaian untuk anda. Kodi ialah sistem pelayan media yang memerlukan sedikit kerja untuk disediakan, tetapi apabila ia berfungsi, ia hebat. Anda perlu memasang Kodi pada kedua-dua Fire TV Stick anda dan pada mana-mana komputer yang anda sediakan sebagai pusat media. Begini cara melakukannya.

 1. Dalam skrin Utama Fire Tv Stick, pilih Tetapan.
 2. Navigasi ke Pilihan Peranti dan Pembangun.
 3. Tetapkan Benarkan apl daripada sumber tidak diketahui kepada Hidup.
 4. Navigasi kembali ke skrin Utama Fire TV.
 5. Gunakan Carian untuk mencari Pemuat turun dan pilih untuk memasangnya.
 6. Buka Pemuat Turun dan benarkan ia mengakses foto, media dan fail anda.
 7. Pemuat turun akan meminta anda mendapatkan URL, tambah http://kodi.tv/download dan pilih Pergi.
 8. Pilih binaan Kodi terbaharu dan kemudian Pasangnya.
 9. Navigasi kembali ke skrin Utama Fire TV.
 10. Pilih Apl & Permainan Anda, kemudian cari Kodi, tetapi jangan lancarkannya lagi.
 11. Pasang Kodi ke komputer yang mempunyai semua media anda.
 12. Buka Kodi pada komputer.
 13. Pilih ikon gear (tetapan).
 14. Pilih Tetapan Perkhidmatan dan kemudian pilih UPnP/DLNA.
 15. Togol Kongsi perpustakaan saya dan semua pilihan kepada Hidup.
 16. Buka apl Kodi pada Fire TV Stick anda.
 17. Pilih Fail dari menu kiri dan Tambah video.
 18. Pilih Semak imbas dan kemudian pilih Peranti UPnP.
 19. Pilih Pustaka Video dan pilih Ok.
 20. Namakan semula pustaka jika perlu dan semak imbasnya untuk memainkan filem anda.

Jika anda mengikut arahan di atas, anda sepatutnya dapat menstrim filem anda yang dimuat turun ke Amazon Fire TV Stick anda. Kodi sangat pandai mengurus dirinya sendiri dan harus mencari aplikasi Kodi yang lain, memautkannya, dan menstrim kandungan secara langsung. Pilihan ini hanyalah satu lagi cara untuk menikmati kandungan anda!

Anda memerlukan Internet pantas untuk mendapatkan aliran yang baik? Lihat tutorial kami tentang mengoptimumkan kelajuan rangkaian anda.

Ingin maklumat lanjut tentang Kodi? Inilah panduan kami untuk menonton filem di Kodi.