Cara Muat Turun Video Instagram

158

https://www.youtube.com/watch?v=G7jhZectIuU

Instagram telah menambah pelbagai jenis keserasian dalam beberapa tahun kebelakangan ini, daripada video pendek kepada Cerita; dan lebih baru-baru ini, kepada pilihan Instagram TV (IGTV) baharu untuk menonton pencipta kegemaran anda. Ini menjadikan Instagram bukan sahaja destinasi untuk memuat naik foto, tetapi juga video yang unik dan kreatif. Dalam beberapa cara, nampaknya Facebook dan Instagram semakin sukar untuk meninggalkan tapak tersebut dan jika anda menuju ke luar talian, ada kemungkinan besar anda ingin membawa beberapa video bersama anda untuk menonton tanpa WiFi. Nasib baik, proses muat turun video agak mudah.

Salah satu sebab yang jelas mengapa anda mungkin ingin memuat turun video adalah untuk memastikan anda menyimpan salinan video kegemaran anda. Nasib baik untuk anda, terdapat pelbagai cara untuk melakukan ini dan kami telah menyusun senarai kaedah terbaik untuk anda.

Memuat turun Video Instagram Anda Sendiri

Cerita

Sering kali anda mungkin mendapati diri anda mengambil video untuk dimuat naik ke cerita Instagram anda secara terus melalui apl. Nasib baik, Instagram menjadikannya sangat mudah untuk memuat turun video yang diambil melalui aplikasinya. Hanya ikuti langkah berikut:

 1. Ambil video untuk disiarkan ke cerita anda di Instagram.
 2. Cari simbol muat turun di bahagian atas skrin dan tekan padanya.

Itu sahaja yang ada untuk memuat turun cerita yang anda rakam dalam apl Instagram!

Cara Muat Turun Video Instagram Menggunakan Alat Dalam Talian

Sukar memilih alat dalam talian yang paling berkesan? Jangan risau lagi! Alat pihak ketiga memudahkan muat turun video daripada Instagram. Sama ada video anda sendiri atau orang lain, anda boleh memuat turun video Instagram ke peranti anda dengan cepat.

Kami akan mulakan dengan salah satu kegemaran kami, Circleboom. Laman web ini juga tersedia sebagai aplikasi dan menawarkan banyak fungsi. Inilah yang perlu dilakukan:

 1. Buka Circleboom pada pelayar web dan buat akaun.
 2. Apabila anda membuka Circleboom, anda akan melihat menu di sebelah kiri. Klik pada ikon muat turun video.
 3. Klik Pemuat Turun Video.
 4. Tampalkan URL ke video Instagram yang anda ingin muat turun dalam kotak carian.
 5. Klik pada Dapatkan fail video itu. Kemudian, klik butang Klik kanan di sini untuk menyimpan video.
 6. Tetingkap baharu akan dibuka dan anda boleh memuat turun video ke peranti anda.

Itu sahaja yang anda perlu lakukan untuk memuat turun sebarang video daripada Instagram.

TinyWow juga menjadikan muat turun video Twitter pada desktop atau pc sangat mudah. Tiada pemasangan diperlukan. Tanpa berlengah lagi, inilah panduan ringkas.

 1. Log masuk ke anda Instagram akaun.
 2. Pergi ke cerita rakan anda dan klik cerita yang anda ingin muat turun.
 3. Anda akan melihat “Lihat Siaran” dan klik padanya.
 4. Anda akan diarahkan ke siaran, klik “titik tiga mendatar”, dan pilih “salin pautan.”
 5. Buka tab baharu pada penyemak imbas anda dan pergi ke “TinyWow.com.”
 6. Tuding tetikus anda ke “Video” dan pilih “Muat Turun Instagram.”
 7. Tampalkan pautan dalam kotak “URL” dan klik “Cari Video.”
 8. Klik “Muat turun”, yang akan disimpan secara automatik pada komputer anda.

TinyWow datang dengan banyak ciri. Ia pantas, percuma dan boleh diakses oleh sesiapa sahaja tanpa iklan atau log masuk. Penandaan TinyWow akan memberi manfaat kepada kami dalam penggunaan harian kami kerana kami tidak tahu bila video baharu akan menarik minat kami.

Menggunakan IFTTT untuk memuat turun Siaran Instagram

Kaedah terbaik untuk memuat turun video secara automatik yang anda siarkan ke Instagram dengan menggunakan IFTTT. Ia menggunakan resipi IFTTT untuk memuat turun secara automatik mana-mana video yang anda siarkan ke storan awan anda. Ini bagus jika anda dalam misi untuk mengumpul siri video atau hanya mahu menyimpan video untuk kegunaan kemudian.

Anda memerlukan akaun IFTTT, akaun Dropbox dan (jelas) akaun Instagram untuk ini berfungsi. Log masuk ke IFTTT dan guna resepi niatau buat sendiri (lebih mudah untuk menggunakan resipi yang disediakan.) Kemudian ikuti langkah berikut:

 1. Tekan butang sambung besar pada halaman yang disediakan dalam pautan di atas.

 2. Benarkan IFTTT untuk menyambung ke akaun Instagram anda dengan mengklik “Benarkan.”

 3. Anda akan diubah hala secara automatik ke halaman untuk memautkan Dropbox anda ke IFTTT. Log masuk dan tekan “Benarkan.”

Kini, pada bila-bila masa anda memuat naik video di Instagram, IFTTT akan memuat turunnya secara automatik ke Dropbox untuk anda akses pada bila-bila masa. Betapa kerennya itu?

Memuat turun Video Orang Lain: Pilih Kaedah Anda

Terdapat empat cara utama untuk memuat turun video Instagram. Anda boleh menggunakan apl atau penyemak imbas anda dan beberapa tapak web pemuat turun. Anda juga boleh memuat turun secara manual jika anda lebih suka atau menggunakan IFTTT untuk mengautomasikannya. Mari kita lihat setiap satu.

Memuat turun video Instagram tidak disokong oleh Instagram sendiri. Mereka jelas lebih suka anda menghabiskan masa sebanyak mungkin di rangkaian sosial. Selagi anda tidak berkongsi kandungan yang anda muat turun dan tidak melanggar sebarang hak cipta, anda akan baik-baik saja.

Muat turun Video Instagram Menggunakan Apl

Android

The Muat Turun Cerita & Video Segera ialah aplikasi berguna yang membolehkan anda memuat turun apa sahaja video Instagram yang anda mahukan. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Muat turun apl daripada Google Play dan pasangnya.
 2. Kemudian, bukanya dan tampal URL video ke dalam apl yang tertera ‘Tampal Pautan’.
 3. Ketik “Muat Turun” di bahagian bawah, kemudian tab Video di mana anda boleh melihat video anda yang dimuat turun.

iPhone

Pilihan yang baik untuk aplikasi pihak ketiga percuma pada iOS untuk memuat turun video daripada Instagram ialah Instdown . Ia mudah dan mudah digunakan, cuma ikuti langkah berikut:

 1. Muat turun apl Instdown daripada gedung aplikasi

 2. Buka video yang anda ingin muat turun di Instagram. Ketik tiga titik di bahagian atas sebelah kanan dan pilih pilihan “Salin Pautan”.

 3. Tampalkan pautan ke dalam Instdown dan tekan butang muat turun di sebelah kanan. Berikan apl kebenaran untuk mengakses foto anda dan video itu harus disimpan.

Muat turun Video Instagram Pada Pelayar Mac atau PC Anda

Terdapat beberapa pilihan untuk tapak web yang membenarkan muat turun pantas video Instagram melalui penyemak imbas anda. Salah satu yang paling popular dipanggil W3Toys. Untuk membuat ini berfungsi, ikuti langkah berikut:

 1. Salin URL video yang ingin anda muat turun.

 2. Navigasi ke laman web W3Toys dan tampal URL ke dalam kotak. Tekan “Muat turun.”

 3. Anda sepatutnya melihat mesej yang mengesahkan kejayaan. Tekan butang “muat turun” hijau dan tapak akan memuat turun video ke peranti anda.

Malangnya, W3Toys boleh menjadi perlahan pada waktu puncak. Alternatif yang baik ialah tapak yang dipanggil Selamatkan Deo. Kami mempunyai amaran yang adil jika anda memilih SaveDeo, walaupun. Ia mempunyai kecenderungan untuk menyenaraikan muat turun video yang paling popular dan kebanyakannya pasti tidak selamat untuk bekerja atau untuk mata yang lebih muda! Satu lagi tapak muat turun yang baik yang berfungsi seperti dua yang dinyatakan sebelum ini ialah Instadown.

Mengakhiri

Setiap kaedah ini adalah cara yang berdaya maju untuk memuat turun video dari Instagram. Jika anda bukan yang paling celik teknologi, atau tidak kerap memuat turun video, menggunakan kaedah IFTTT tidak berbaloi. Dalam kes itu, kaedah manual atau tapak web yang kami senaraikan di atas mungkin lebih mengikut citarasa anda.

***

Adakah anda kerap memuat turun daripada Instagram? Ada cara lain untuk memuat turun yang tidak disenaraikan di sini? Gunakan mana-mana apl Android atau iOS lain yang tidak disebut? Beritahu kami mengenainya di bawah.