Cara Muat Turun Video TikTok Tanpa Tera Air

72

TikTok menawarkan pelbagai kandungan yang tiada tandingannya dengan mana-mana aplikasi lain, memastikan setiap pengguna menemui sesuatu mengikut kesukaan mereka. Sambil anda menatal kandungan, anda mungkin menjumpai video yang anda sukai atau mendapati berguna. Dalam kes itu, anda mungkin mahu memuat turunnya untuk ditonton kemudian tanpa membuka apl.

Cara Muat Turun Video TikTok Tanpa Tera Air

Walau bagaimanapun, video TikTok yang dimuat turun disertakan dengan logo tera air yang melantun di antara sudut, yang mungkin mengganggu sesetengah pengguna.

Jika anda salah seorang daripada pengguna tersebut, anda telah datang ke tempat yang betul. Teruskan membaca untuk mengetahui cara memuat turun video TikTok tanpa tera air.

Adakah Pengguna Dibenarkan Memuat Turun Video TikTok?

Pembangun aplikasi telah menjangkakan keinginan untuk memuat turun video TikTok dan menjadikannya satu proses yang mudah. Pada asasnya, anda boleh memuat turun video dalam dua klik.

Berdasarkan kesederhanaan proses muat turun, TikTok bukan sahaja membenarkan tetapi turut mengalu-alukan tindakan ini. Walau bagaimanapun, melihat video yang dimuat turun ialah tempat apl menetapkan beberapa sempadan.

Mana-mana video yang anda muat turun di TikTok akan mempunyai tera air dengan nama pengguna pencipta asal. Matlamat langkah ini adalah untuk mencegah kecurian harta intelek. Lebih-lebih lagi, TikTok Garis Panduan Komuniti melarang pengguna daripada menyiarkan, berkongsi atau menghantar sebarang kandungan yang melanggar hak cipta orang lain.

Ringkasnya, anda boleh memuat turun video TikTok, tetapi anda tidak dibenarkan menghantarnya sebagai video anda sendiri, yang mudah dilakukan jika tiada tera air. Ambil perhatian bahawa TikTok mungkin menggantung atau menamatkan akaun dengan berbilang pelanggaran hak cipta. Selain itu, aplikasi itu boleh menghalang pengguna ini daripada membuka akaun baharu di TikTok.

Disebabkan sifat apl itu, pengguna boleh mencantum video dan bertindak balas atau menambahnya. Walau bagaimanapun, sesetengah pengguna memilih untuk memuat naik video tanpa tera air apabila bertindak balas terhadapnya. Ini dilakukan terutamanya untuk mengelakkan penghantaran trafik ke akaun pengguna, terutamanya jika kandungannya bermasalah. Memandangkan ini dilihat sebagai kandungan transformatif, ia dilindungi di bawah guna dengan baik dan dibenarkan kekal pada apl.

Cara Muat Turun Video TikTok Tanpa Tera Air

TikTok tidak menawarkan alat asli untuk memuat turun video tanpa tera air untuk melindungi pemegang hak cipta. Nasib baik, berbilang apl dan tapak web pihak ketiga boleh melakukan silap mata. Kebanyakannya agak mudah, menjadikan proses muat turun hampir secepat kaedah biasa TikTok.

Muat turun Video TikTok Tanpa Tera Air Menggunakan iPhone

TinyWow menawarkan alat mudah percuma untuk memuat turun mana-mana video TikTok tanpa tera air. Anda hanya memerlukan pautan ke video yang ingin anda muat turun dan beberapa ketikan dalam penyemak imbas web anda, dan voilà. Tiada muat turun apl diperlukan

 1. Lancarkan apl TikTok.
 2. Cari video yang anda ingin muat turun.
 3. Ketik butang kongsi (anak panah menunjuk ke kanan) di sudut kanan bawah skrin.
 4. Pilih “Salin pautan” dari baris atas butang.
 5. Pergi ke TinyWow Pemuat Turun Video TikTok halaman dalam penyemak imbas anda
 6. Klik “Tampal” untuk menambahkannya pada video anda.
 7. Pilih video yang dimuat turun.
 8. Pilih “Kongsi Video.”
 9. Tekan “Simpan Video.”

Selepas mengikuti langkah ini, anda boleh mencari video yang disimpan dalam galeri anda, tanpa tera air yang kelihatan.

Muat turun Video TikTok Tanpa Tera Air Menggunakan Android

Tapak web TinyWow berfungsi dengan baik untuk memuat turun video TikTok dari telefon Android anda. Sekali lagi, tiada muat turun aplikasi diperlukan

Langkah pertama ialah mendapatkan pautan ke video TikTok yang ingin anda muat turun. Begini cara anda boleh melakukannya:

 1. Pergi ke apl TikTok.
 2. Navigasi ke video yang ingin anda muat turun.
 3. Ketik butang kongsi di bahagian bawah sebelah kanan.
 4. Tatal melalui baris atas butang sehingga anda menemui pilihan “Salin pautan”.

Memandangkan anda mempunyai pautan dalam papan keratan anda, tiba masanya untuk menuju ke apl SnapTik.

 1. Klik pada butang “Tampal” di sebelah kotak teks jika ia tidak diisi secara automatik.
 2. Pilih pilihan “Muat turun video”.

Setelah apl memproses video, ia akan memaparkan pilihan “Main”. Anda akan melihat tiada tera air pada video yang baru dimuat turun apabila anda mengetik butang. Sebarang video yang anda simpan menggunakan apl SnapTik disenaraikan di bawah tab “Muat Turun”.

Muat Turun Video TikTok Tanpa Tera Air Menggunakan PC

Jika anda lebih suka menggunakan komputer untuk keseronokan TikTok yang tidak berkesudahan, anda akan gembira mengetahui terdapat cara mudah untuk memuat turun video dalam talian. Tapak web pihak ketiga adalah sama mudah dan cekap seperti apl. The Pemuat Turun Video TinyWow TikTok tiada bezanya.

Sebagai bonus, anda boleh mengakses tapak web ini daripada Android atau iPhone jika anda tidak mahu memuat turun aplikasi.

Untuk memuat turun video TikTok tanpa tera air pada komputer anda, lakukan perkara berikut:

 1. Navigasi ke TikTok laman web.
 2. Pergi ke video yang ingin anda muat turun.
 3. Klik pada butang elipsis di sebelah kanan video.
 4. Ketik butang “Salin pautan”.
 5. Buka TinyWow Pemuat turun TikTok
 6. Tampalkan pautan anda dalam kotak teks.
 7. Tekan “Cari.”
 8. Tekan butang “Muat turun” di bawah kotak “Format”.

Video akan dihantar ke folder “Muat Turun” anda dan ia tidak akan mengandungi tera air. Tapak web pihak ketiga juga merupakan pilihan terbaik untuk muat turun jika anda kehabisan storan pada telefon pintar anda.

Cara Mengeluarkan Tera Air Daripada Video TikTok

Galeri peranti anda mungkin dipenuhi dengan video TikTok yang memukau yang memaparkan tanda air mereka. Jika anda telah memuat turun video sebelum menyedari anda boleh melakukannya tanpa tera air, jangan risau. Anda boleh mengalih keluar tera air selepas fakta itu.

Seperti biasa, terdapat apl pihak ketiga untuk diselamatkan. Ini biasanya tidak bertujuan untuk penggunaan TikTok eksklusif tetapi akan menyelesaikan tugas yang sama.

Buang Tera Air Daripada Video TikTok Menggunakan iPhone

The Pemadam Video apl berfungsi sama seperti apl lain untuk mengalih keluar objek daripada imej. Iaitu, ia merakamkan tera air dan warna sekelilingnya untuk menggabungkannya ke latar belakang. Harga atau kekurangan satu membezakan apl ini daripada kebanyakan apl dengan prestasi yang serupa. Betul – apl Pemadam Video adalah percuma untuk digunakan.

Begini cara anda boleh menggunakannya untuk mengalih keluar tera air daripada video TikTok:

 1. Ketik butang “tambah” di bahagian atas sebelah kanan.
 2. Cari video anda dalam “Pustaka Foto” di bawah “Import Video”.
 3. Klik “Selesai” selepas memilih video.
 4. Tekan butang “Lagi” di sebelah video pada halaman “Video Asal”.
 5. Pilih “Alih Keluar Tera Air” daripada senarai pilihan.
 6. Luncurkan alat pemilih ke atas tera air.
 7. Tekan butang “Mula” di penjuru kanan sebelah atas halaman.

Setelah anda melengkapkan langkah-langkah ini, anda boleh mencari video pada halaman “Diproses”.

Jangan lupa bahawa tera air TikTok melantun. Ini, malangnya, bermakna lebih banyak kerja untuk anda, kerana anda perlu menangani setiap kedudukan tera air secara berasingan.

Jika anda tergesa-gesa dan tidak mahu berurusan dengan proses ini, anda sentiasa boleh memotong tera air dalam apl “Foto” anda.

 1. Buka video yang anda ingin edit.
 2. Tekan butang “Edit” di penjuru kanan sebelah atas skrin anda.
 3. Pilih alat pangkas dari panel di bahagian bawah.
 4. Laraskan alat pemilih untuk memotong tera air.
 5. Ketik “Selesai.”
 6. Ulang langkah 4–5 untuk kedudukan tera air yang lain.

Kaedah ini mengecilkan perkadaran video dengan ketara, hanya menunjukkan aspek yang terhad. Walau bagaimanapun, ini adalah cara paling mudah untuk mengalih keluar tera air semasa dalam perjalanan tanpa mencapai mana-mana apl pihak ketiga.

Alih Keluar Tera Air Daripada Video TikTok Menggunakan Android

Tidak ada kekurangan apl pengalih keluar tera air, jadi pengguna Android boleh menyingkirkan tanda menjengkelkan ini dengan mudah. Inilah cara untuk mengalih keluar tera air menggunakan Pemadam Video aplikasi:

 1. Ketik pilihan “Alih Keluar Tera Air daripada Video” pada halaman pendaratan apl.
 2. Cari video yang anda ingin edit dalam galeri anda.
 3. Luncurkan kotak pemilih ke kawasan dengan tera air.
 4. Jika perlu, laraskan saiz kotak dengan menyeret sudutnya.
 5. Tekan “Selesai” di bahagian atas untuk menyelesaikan proses.

Perkara yang menarik tentang apl ini ialah anda boleh menggunakan berbilang alat pemilih sekaligus. Ini bermakna anda boleh mengalih keluar kedua-dua kedudukan tera air TikTok secara serentak. Hanya ketik di mana-mana pada skrin pengeditan untuk menjana alat pemilih lain.

Bye-Bye Watermark

Pencipta dan pengguna TikTok mungkin mendapat manfaat daripada memuat turun video tanpa tera air. Panduan kami telah menggariskan kaedah mudah untuk menyingkirkan tera air dengan segera atau selepas muat turun awal. Walau apa pun kaedah yang anda pilih, hasilnya tetap sama – video yang jelas tanpa tera air untuk tontonan anda.

Pernahkah anda cuba memuat turun video TikTok tanpa tera air? Kaedah mana yang anda gunakan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.