Cara Nyahikut Akaun Twitter Tidak Aktif

169

Twitter ialah salah satu daripada 3 rangkaian media sosial teratas dunia, bersama-sama dengan Instagram dan Facebook. Masalah dengan Twitter, bagaimanapun, adalah pertumbuhan bergantung pada nisbah pengikut/pengikut anda. Semakin ramai pengikut anda dan semakin sedikit orang yang anda ikuti, semakin banyak daya tarikan akaun anda dan lebih sah ia akan kelihatan kepada orang ramai.

Cara Nyahikut Akaun Twitter Tidak Aktif

Akaun Twitter tidak aktif yang anda ikuti pada asasnya adalah berat mati di sekeliling kaki pepatah akaun anda, dan jika anda menggunakan teknik follow4follow, akaun anda berkemungkinan penuh dengan ini. Menghentikannya secara manual sentiasa menjadi pilihan, tetapi jika senarainya panjang, anda mungkin mahu mengautomasikan proses tersebut.

Sebab untuk Menyahhentikan Akaun Twitter Tidak Aktif

Sebagai tambahan kepada sebab utama yang dinyatakan di atas, terdapat sebab lain yang akan menghalang aktiviti Twitter anda. Untuk satu, akaun tidak aktif tidak terlibat dalam perbualan di Twitter dan perbincangan adalah dalam asas platform. Kedua, akaun tidak aktif tidak akan mengetweet semula siaran anda, yang merupakan bahagian penting kehadiran Twitter anda.

Ketiga, seperti yang dinyatakan di atas, akaun tidak aktif meningkatkan kiraan berikut anda, yang meninggalkan tanda pada nisbah Twitter anda. Akhir sekali, mengikuti banyak akaun tidak aktif mengurangkan kuasa profil dan ukuran pengaruh anda.

twitter

Menyahhentikan Akaun Twitter Tidak Aktif secara manual

Pilihan pertama anda mungkin menyahikuti akaun yang tidak aktif secara manual. Ini bagus jika anda hanya mempunyai segelintir akaun tidak aktif untuk dialih keluar. Satu masalah yang anda akan hadapi ialah mengetahui akaun yang tidak aktif.

Menariknya, platform Twitter membolehkan anda melihat dengan mudah siapa yang mengikuti anda, tetapi bukan sebaliknya. Jika anda mengklik pada ikon profil anda di penjuru kiri sebelah atas aplikasi, anda akan melihat bilangan pengikut yang anda ada dan bilangan orang yang anda ikuti. Dengan mengetik salah satu daripada pilihan ini, anda hanya akan melihat orang yang anda ikuti.

Ini menyukarkan untuk memadam akaun Twitter tidak aktif yang anda ikuti kerana anda mungkin tidak tahu nama pengguna.

Berikut ialah cara untuk menyahikuti akaun Twitter secara manual:

 1. Tatal melalui garis masa anda dan klik pada Tweet daripada akaun yang dipersoalkan.
 2. Ketik pada nama akaun.
 3. Ketik Mengikuti di bahagian atas sebelah kiri

Semua selesai. Tetapi jika anda tidak perasan, pilihan 1 akan membentangkan isu dengan akaun tidak aktif kerana tidak akan ada sebarang tweet terbaru.

Bagaimana untuk menyahikut akaun pengguna yang tidak aktif – jika anda tahu nama pengguna

Dengan mengandaikan anda mengetahui nama pengguna setiap akaun yang tidak aktif, anda boleh melakukan ini:

 1. Ketik pada bar Cari Twitter yang terletak di bahagian atas skrin anda.
 2. Taipkan nama orang atau nama pengguna akaun tersebut.
 3. Ketik pada akaun yang betul dalam senarai carian yang muncul.
 4. Ketik pada ikon Mengikuti di bahagian atas sebelah kanan halaman.
 5. Sahkan apabila pop timbul bertanya sama ada anda ingin berhenti mengikuti akaun ini.

Anda tidak mungkin mengetahui nama pengguna semua akaun tidak aktif yang anda ikuti. Di sinilah alat pihak ketiga masuk.

Alat untuk Nyahikut Akaun Twitter Tidak Aktif

Seperti yang anda lihat di atas, Twitter tidak memudahkan untuk mengikuti akaun Twitter yang tidak aktif. Oleh itu, pengguna mesti menggunakan alat pihak ketiga untuk tugas itu. Konsensus keseluruhan ialah alatan ini membolehkan anda menapis akaun yang memudahkan anda menyahikuti akaun tersebut.

Sehingga April 2020, Circleboom nampaknya paling boleh dipercayai. Walaupun terdapat beberapa aplikasi di Gedung Google Play dan App Store Apple, ulasannya tidak begitu boleh dipercayai. Kami akan menyemak platform Circleboom untuk keupayaannya untuk membantu dalam pengurusan akaun Twitter.

Circleboom

Circleboom nampaknya merupakan sumber yang paling boleh dipercayai untuk menguruskan akaun Twitter pada masa ini. Daripada menyahikuti akaun Twitter yang tidak aktif kepada mengurus suka dan tweet, ini ialah perkhidmatan percuma dengan pilihan berbayar tersedia untuk mereka yang ingin melakukan lebih banyak lagi.

Dengan melawat Halaman web Circleboomanda boleh log masuk ke akaun Twitter anda dan mula menapis akaun yang anda ikuti.

Dari halaman web, ikuti langkah berikut:

 1. Klik Bermula di sudut kanan atas
 2. Klik kotak Rakan Tidak Aktif.
 3. Tatal ke bawah dan klik Lawati, terletak di bahagian bawah sebelah kiri.
 4. Pop timbul akan muncul dengan akaun Twitter. Tuding kursor anda pada butang Mengikuti; apabila ia bertukar merah dan berkata Berhenti, klik pilihan.

Anda boleh melakukan ini untuk setiap akaun dalam senarai. Anda juga boleh senarai hitam atau senarai putih setiap akaun yang tidak aktif dengan melakukan ini:

 1. Klik kotak pilih semua.
 2. Pilih pilihan untuk senarai hitam atau senarai putih akaun.

Circleboom akan menunjukkan kepada anda analitis akaun itu juga. Daripada bilangan pengikut hingga hari sejak Tweet terakhir, anda akan dimaklumkan tentang aktiviti akaun sebelum berhenti mengikuti akaun tersebut.

Nyahikut Berbilang Akaun Tidak Aktif

Circleboom memudahkan anda menyahikuti akaun Twitter yang tidak aktif (atau mungkin, bergantung pada Tweet terakhir atau nama pengguna yang anda ada. Walau bagaimanapun, ia tidak memberi anda keupayaan untuk menyahikut berbilang akaun tidak aktif pada satu masa.

Untuk menyahikut semua akaun Twitter, anda boleh memasang Sambungan Google Chrome Mass Follow.

Adalah penting untuk menyatakan bahawa alat ini sentiasa berkembang; beberapa yang bekerja sebelum ini mungkin tidak lagi berfungsi.

nyahikuti akaun twitter yang tidak aktif

Walaupun pilihan akaun percuma membolehkan anda menyahikut akaun yang tidak aktif, Circleboom mempunyai perkhidmatan langganan bulanan atau tahunan berbayar untuk mereka yang perlu berbuat lebih banyak. Bermula dari $15.83/bulan hingga $79.99/bulan, perkhidmatan ini nampaknya melakukan apa yang kita perlu lakukan sekarang.

Tanggalkan Akaun Twitter Anda

Twitter telah menyukarkan tindakan berhenti mengikuti kerana suatu sebab, dan banyak alatan telah ditutup atas dasar menggunakan API Twitter. Menyahikuti orang secara manual akan mengambil sedikit masa, bergantung pada bilangan akaun yang anda ikuti. Walau bagaimanapun, anda boleh yakin bahawa orang yang anda ikuti penting sama seperti pengikut anda sendiri.

Apakah alatan unfollow yang anda gunakan? Pernahkah anda mencuba ManageFlitter dan UnTweeps? Apakah pendapat anda tentang alatan hebat ini? Taipkan jawapan anda dalam senarai di bawah dan, ikuti kami di Twitter.