Cara Nyahsemat Seseorang pada Snapchat

35

Snapchat membolehkan anda menyemat seseorang dalam sembang untuk komunikasi yang mudah. Dengan cara ini, anda boleh mencarinya dengan cepat apabila anda perlu. Ini boleh berguna jika anda adalah seseorang yang anda kerap berbual atau kerana anda memerlukan mereka di bahagian atas senarai sembang untuk perbualan tertentu.

Cara Nyahsemat Seseorang pada Snapchat

Tetapi atas beberapa sebab, anda mungkin mahu menyahsematnya kerana anda tidak perlu lagi berkomunikasi dengan mereka sekerap yang anda lakukan sebelum ini. Jika anda seorang pengguna Snapchat yang bergelut untuk menyahpin seseorang, anda tidak perlu risau. Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara menyahsemat seseorang pada Snapchat dengan mudah.

Cara Nyahsemat Seseorang pada Snapchat

Terdapat dua cara untuk menyahpin seseorang pada Snapchat. Kaedah pertama digunakan untuk menyemat dan menyahsemat sesiapa sahaja yang anda bercakap dengan Snapchat. Kaedah kedua adalah untuk menyahsemat BFF, yang hanya tersedia untuk pelanggan Snapchat Plus.

 1. Buka apl Snapchat pada telefon anda.
 2. Tatal ke bawah ke ikon Sembang di bahagian bawah skrin anda untuk membuka semua sembang anda.
  Mengklik butang Sembang dalam Snapchat
 3. Pergi ke sembang dengan orang yang ingin anda nyahsemat.
 4. Tekan lama pada perbualan untuk memaparkan menu pop timbul.
 5. Ketik Tetapan Sembang.
  Memilih Tetapan Sembang daripada menu pilihan dalam Snapchat
 6. Pilih Nyahsemat Perbualan.
  Memilih Nyahsemat Perbualan daripada Tetapan Sembang dalam Snapchat

Orang itu kini akan dinyahsemat dari bahagian atas senarai perbualan Snapchat anda.

Sila ambil perhatian bahawa jika anda menyekat seseorang di Snapchat, mereka akan dinyahsemat dan dialih keluar secara automatik daripada suapan anda.

Bagaimana untuk menyahsemat BFF pada Snapchat

Jika anda seorang pelanggan Snapchat Plus, anda boleh mempunyai BFF (kawan baik selamanya). Rakan Karib di Snapchat menyerlahkan lapan rakan yang anda kerap berinteraksi dengannya. Anda tidak boleh memilih mereka; sistem secara automatik mengemas kini Rakan Karib anda berdasarkan interaksi paling kerap anda.

Walaupun rakan-rakan ini sudah diutamakan untuk memudahkan mereka dicari, anda juga mempunyai pilihan untuk menyematkan BFF Nombor 1 anda supaya dapat menghubungi mereka terlebih dahulu. Dan anda boleh menyahsemat pilihan anda pada bila-bila masa juga.

 1. Lancarkan Snapchat pada telefon anda
 2. Klik ikon Sembang di bahagian bawah skrin anda.
  Mengetik butang Sembang dalam Snapchat
 3. Cari BFF anda dengan emoji di sebelah nama mereka.
  Tekan lama sembang yang dikehendaki dalam Snapchat
 4. Tekan ke bawah pada perbualan anda dengan mereka sehingga menu timbul muncul.
 5. Ketik Disemat sebagai BFF #1 anda untuk menyahtanda tanda semak.
  Nyahtanda Pin sebagai butang BFF #1 anda dalam Snapchat
 6. Klik Selesai untuk menggunakan perubahan anda.

Ambil perhatian bahawa rakan ini dipaparkan pada bahagian Hantar Kepada dan Sembang untuk akses mudah dan hanya anda yang boleh mengaksesnya. Mereka juga dikenal pasti oleh emoji tertentu di sebelah nama mereka, jadi jika anda tertanya-tanya apa maksudnya, baca lebih lanjut dalam panduan kami tentang maksud Emoji di sebelah nama di Snapchat. Sebaik sahaja anda menyahsemat orang itu, semua akses pantas ini tidak akan ada lagi.

Jika anda tidak mahu menggunakan kaedah di atas, anda boleh menyematkan BFF lain, yang akan menyahsemat bekas BFF secara automatik. Anda hanya boleh mempunyai satu BFF Nombor 1 pada satu masa. Jadi, memilih yang baharu akan membuat asal secara automatik. Menyemat BFF boleh dilakukan dengan cara yang sama anda menyahsemat satu. Memilih “Disemat sebagai BFF #1 anda” dengan nama mereka akan menjadikan mereka BFF disematkan baharu anda.

Bagaimana untuk menyemat seseorang pada Snapchat

Selepas anda menyahsemat seseorang pada Snapchat, anda mungkin mahu menyematnya semula ke bahagian atas sembang. Anda boleh melakukannya semula dengan mudah tanpa perlu bersusah payah. Jika anda terlupa cara menyematkan seseorang pada Snapchat, berikut ialah cara berbeza untuk melakukannya:

 1. Buka Snapchat pada telefon anda.
 2. Navigasi ke Sembang di bahagian bawah skrin anda.
  Mengetik butang Sembang dalam Snapchat
 3. Cari sembang yang anda mahu sematkan dan tekan ke bawah untuk mengaktifkan menu pop timbul.
 4. Pilih Tetapan Sembang daripada pilihan.
 5. Pilih Semat Perbualan dan perbualan anda akan disematkan di bahagian atas senarai sembang anda.
  Menekan butang Pin Perbualan dalam Snapchat

Kaedah Alternatif

 1. Buka Snapchat pada telefon anda.
 2. Leret ke kanan pada skrin kamera. Ini akan membuka senarai sembang atau skrin rakan anda.
 3. Cari sembang dengan orang yang ingin anda sematkan.
  Mencari sembang yang dikehendaki dalam Snapchat
 4. Tekan ke bawah pada gambar profil orang itu untuk membuka profil mereka.
  Mengetik ikon profil sembang yang dimaksudkan dalam Snapchat
 5. Klik pada menu timbul di penjuru kanan sebelah atas profil mereka.
  Mengetik lebih banyak butang menu dalam Snapchat
 6. Pilih Tetapan Sembang daripada pilihan di bahagian bawah skrin anda dan pilih Semat Perbualan.
  Menekan butang Pin Perbualan dalam Tetapan Sembang Snapchat

Adakah orang yang disemat dan dinyahsemat akan dimaklumkan oleh Snapchat?

Tidak, Snapchat tidak memberitahu seseorang jika anda menyemat atau menyahsemat perbualan mereka. Perbualan anda yang disematkan adalah tertutup sepenuhnya kepada anda. Ini adalah cara anda mengutamakan perbualan tertentu dengan orang tertentu untuk akses yang lebih mudah. Dan ia juga merupakan hak prerogatif anda jika anda ingin mengalih keluar mereka daripada sembang yang disematkan.

Bolehkah saya menyahpin seseorang yang telah menyekat saya di Snapchat?

Ya, anda boleh menyahsemat seseorang yang telah menyekat anda di Snapchat. Snapchat tidak mengalih keluar seseorang yang telah menyekat anda daripada senarai sembang anda. Mereka tidak akan menerima mesej anda lagi. Jadi, jika anda mendapati anda telah disekat oleh seseorang yang anda sematkan, anda boleh menyahsemat mereka dengan cara yang sama anda menyahsemat semua sembang.

Berapa ramai orang boleh saya pin pada satu masa?

Anda hanya boleh menyemat tiga orang pada satu masa pada Snapchat. Jika anda ingin menyemat orang lain selepas tiga kali pertama anda, anda perlu menyahsemat salah seorang daripada orang yang telah anda sematkan. Jika tidak, anda akan mendapat mesej ralat. Pilihan lain ialah melanggan versi Plus, supaya anda boleh mempunyai sehingga lapan kawan baik. Mereka akan menjadi kumpulan dan dipaparkan secara berasingan untuk membolehkan anda mengakses akaun ini yang anda mempunyai lebih banyak interaksi dengan mudah.

Adakah terdapat had kepada kekerapan saya boleh menyemat dan menyahsemat seseorang?

Tidak, tiada had untuk kekerapan anda boleh menyemat atau menyahsemat seseorang. Walau bagaimanapun, masih disyorkan bahawa anda menggunakan ciri ini hanya apabila anda perlu, kerana spam boleh menyebabkan akaun anda disekat di Snapchat. Jika anda menyemat dan menyahsemat seseorang pada selang waktu, ia boleh dikira sebagai spam.

Adakah menyemat seseorang dan menyemat perbualan dua perkara berbeza pada Snapchat?

Anda mungkin pernah melihat frasa “menyemat perbualan” dan “menyemat seseorang” digunakan secara bergantian dan tertanya-tanya sama ada ia adalah sama. Ya mereka. Menyemat perbualan pada asasnya ialah menyemat sembang anda dengan orang tertentu. Jadi, jangan keliru apabila anda melihat kedua-dua frasa digunakan; mereka maksudkan perkara yang sama.

Bolehkah saya mempunyai lebih daripada satu BFF di Snapchat?

Ia bergantung pada apa yang anda maksudkan dengan BFF. Jika anda merujuk kepada Kawan Terbaik, maka anda dibenarkan memiliki sehingga lapan. Tetapi apabila bercakap tentang BFF Nombor 1, anda hanya boleh mempunyai salah seorang daripada mereka di Snapchat. Jadi, jika anda mahukan BFF lain, anda akan kehilangan yang pertama.

Mengapa saya tidak boleh menyemat dan menyahsemat seseorang pada telefon Android saya?

Malangnya, pengguna Android tidak boleh menyemat dan menyahsemat seseorang pada Snapchat. Jadi, jika anda tidak menemui ciri itu pada telefon anda, ini adalah kerana ciri tersebut tidak tersedia untuk pengguna Android. Mudah-mudahan, ia akan disediakan pada masa akan datang. Tetapi sementara itu, anda boleh melanggan Snapchat Plus untuk mendapatkan Rakan Karib dan BFF nombor 1.

Pastikan Perbualan Yang Benar Hanya Disemat

Snapchat telah membolehkan anda mengurus perbualan yang disematkan dengan hanya orang yang diperlukan. Jadi, sebaiknya gunakan ciri ini untuk menyahsemat sesiapa yang anda tidak mahu di bahagian atas senarai sembang anda. Dan dengan artikel ini, itu kini sepatutnya berjalan-jalan di taman.

Adakah anda mendapati ciri pin dan nyahsemat Snapchat mudah? Apakah yang akan anda lakukan untuk memperbaikinya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Soalan Lazim