Cara Untuk Berhubung dengan Perkhidmatan Pelanggan LG TV

39

Perkhidmatan pelanggan ialah salah satu aspek terpenting dalam mana-mana perniagaan, dan ini termasuk pengeluar TV LG. Jika anda mengalami masalah dengan TV LG anda, anda perlu menghubungi perkhidmatan pelanggan syarikat itu secepat mungkin.

Cara Untuk Berhubung dengan Perkhidmatan Pelanggan LG TV

Walau bagaimanapun, pengalaman dengan perkhidmatan pelanggan mungkin agak berbeza dari kes ke kes. Kadangkala, pelanggan mungkin tidak berpuas hati dengan apa yang mereka dapat, tetapi dalam kes yang paling teruk, perkhidmatan pelanggan mungkin tidak tersedia sepenuhnya.

Mari kita lihat lebih mendalam Perkhidmatan pelanggan TV LGbagaimana anda boleh menghubunginya dan perkara yang boleh dijangkakan sebaik sahaja anda menghubungi wakil syarikat.

Apa yang Laman Web LG Katakan Mengenai Perkhidmatan Pelanggan

Anda boleh mencari halaman sokongan pelanggan di tapak web rasmi syarikat LG. Menurut teks di halaman, syarikat itu tidak sabar-sabar untuk membantu pelanggannya. Untuk itu, beberapa cara untuk menjangkau perkhidmatan pelanggan LG disenaraikan:

 • Sembang langsung
 • E-mel
 • media sosial
 • Panggilan telefon

Sembang langsung ialah pilihan yang paling mudah kerana anda tidak perlu meninggalkan tapak web untuk menggunakannya. Hanya klik pada butang “Buka LG Chat” dan anda akan memulakan perbualan dengan wakil.

Apabila ia datang kepada e-mel, alamat tidak disenaraikan pada halaman sokongan. Sebaliknya, anda akan menemui dua pautan: “E-mel Sokongan Pelanggan” dan “E-mel kepada Presiden.” Mengklik mana-mana pautan membuka borang penyerahan e-mel di mana anda boleh menyatakan isu anda dan menghantar surat terus kepada syarikat.

Bagi media sosial, LG hadir di Twitter dan Facebook. Kedua-dua akaun dipautkan pada halaman sokongan. Tambahan pula, LG mempunyai pemegang yang sama di Twitter dan Facebook: @LGUSSupport.

Akhir sekali, anda boleh memilih untuk menghubungi sokongan pelanggan melalui telefon. Dalam kes itu, anda akan mempunyai dua nombor telefon yang tersedia: 800-243-0000 dan 850-999-4934. Mana-mana nombor yang anda pilih untuk dihubungi, perkhidmatan ini akan tersedia setiap hari dalam seminggu, dari 8 pagi hingga 9 malam mengikut Waktu Standard Timur.

Perkara yang Perlu Diberitahu Perkhidmatan Pelanggan LG TV

Sebelum anda mencapai perkhidmatan pelanggan, anda harus menyediakan semua maklumat tentang masalah anda. Bersedia untuk memberitahu wakil perkhidmatan perkara berikut:

 1. Apakah jenis isu yang anda alami
 2. Keadaan apabila isu itu berlaku
 3. Pernahkah anda cuba menangani masalah dan bagaimana anda melakukannya
 4. Jika masalah yang sama berlaku pada peranti lain

Apabila menerangkan masalah, jangan teragak-agak untuk menjelaskan seberapa terperinci yang mungkin. Selain itu, jika anda bercakap dengan perkhidmatan pelanggan melalui e-mel atau rangkaian sosial, pastikan anda memasukkan sebarang imej yang berkaitan atau bukti lain untuk menyokong dakwaan anda.

Mengambil pendekatan menyeluruh ini adalah penting untuk alasan yang mudah: Lebih terperinci yang anda gunakan untuk menerangkan masalah, lebih mudah perkhidmatan pelanggan membantu anda. Dan jika perkhidmatan pelanggan memahami perkara yang berlaku secara terperinci, ia akan mengambil sedikit masa untuk menyelesaikan isu tersebut.

Sebab Anda Memerlukan Khidmat Pelanggan TV LG – Isu Biasa dengan TV LG

Terdapat isu tertentu dengan TV LG yang memerlukan anda menghubungi perkhidmatan pelanggan. Khususnya, kami merujuk kepada isu yang anda mungkin tidak akan dapat menyelesaikan sendiri tetapi anda memerlukan bantuan tambahan. Untuk beberapa masalah yang disenaraikan di sini, bertanya tentang polisi pemulangan akan menjadi pilihan terbaik. Mari kita terokai isu biasa dengan TV LG yang memerlukan hubungan dengan perkhidmatan pelanggan.

Kontur Palsu

Unit TV LG individu boleh memaparkan jalur warna pepejal pada skrin, memudaratkan pengalaman menonton. Dikenali sebagai kontur palsu, isu ini tidak mempunyai penyelesaian yang diketahui dan tiada apa yang boleh dilakukan pengguna untuk mengurangkannya. Walaupun kontur palsu biasanya ada dari awal, anda mungkin tidak mendapat peluang untuk menguji TV baharu anda sebelum membawanya pulang. Jika anda telah membeli unit dengan isu kontur palsu, hubungi perkhidmatan pelanggan untuk bertanya tentang pilihan anda secepat mungkin.

Tiada bunyi

Dalam sesetengah kes, TV LG mungkin tidak memainkan bunyi, yang mungkin disebabkan oleh beberapa isu, termasuk masalah perisian dan perkakasan. Walau bagaimanapun, tidak semua isu bunyi memerlukan anda menghubungi perkhidmatan pelanggan. Anda perlu mencuba beberapa penyelesaian berikut terlebih dahulu:

 1. But semula TV LG anda – Kadangkala penyelesaian yang paling mudah ialah penyelesaian yang betul, dan but semula TV anda boleh jadi begitu sahaja. Matikan TV anda, tunggu beberapa minit dan hidupkan semula untuk melihat sama ada isu bunyi berterusan. Sebagai alternatif, tekan kekunci kuasa dan kelantangan turun pada alat kawalan jauh anda sehingga TV but semula.
 2. Gunakan pembesar suara luaran – Palamkan TV anda pada pembesar suara luaran. Jika anda mendengar bunyi itu, masalahnya adalah dengan pembesar suara terbina dalam TV. Jika masih tiada bunyi, anda mungkin menghadapi masalah perkakasan yang lebih serius di tangan anda.

Isu Perkhidmatan Penstriman

Akses terus kepada perkhidmatan penstriman ialah salah satu kelebihan TV pintar. Walau bagaimanapun, sesetengah TV LG mungkin menghadapi masalah menyambung ke perkhidmatan penstriman. Jika anda mendapat masalah ini, ia mungkin disebabkan oleh beberapa sebab:

 • Sambungan internet rosak
 • Isu akaun perkhidmatan penstriman
 • Apl penstriman lapuk
 • Pemasangan apl rosak
 • Perisian tegar lapuk pada TV anda
 • Tetapan lokasi yang salah

Anda boleh cuba menyelesaikan setiap masalah ini sendiri. Dalam kebanyakan kes, memasang semula atau mengemas kini apl sepatutnya melakukan tugas itu. Walau bagaimanapun, kadangkala penyelesaian sedemikian tidak mencukupi. Sebagai contoh, TV anda mungkin menghadapi masalah menyambung ke Internet secara umum. Dalam kes tersebut, perkhidmatan pelanggan mungkin boleh membantu.

Ketidakkonsistenan Warna

Warna yang tidak konsisten pada skrin anda boleh menjadi gejala isu yang lebih besar dengan TV LG anda. Khususnya, ia boleh menunjukkan masalah dengan bekalan kuasa peranti. Isu selalunya bermula dengan TV anda dimatikan dan mengeluarkan bunyi yang luar biasa. Ini mungkin tanda bahawa peranti telah dihidupkan terlalu lama dan bekalan kuasanya tidak dapat mengendalikan masa jalan yang dilanjutkan.

Sebaik sahaja anda menghidupkan TV semula, anda akan melihat warna telah diimbangi. Jika semua tanda ini ada, TV anda mungkin mempunyai kapasitor yang rosak. Dalam kes ini, menghubungi perkhidmatan pelanggan boleh menjelaskan sama ada anda boleh membawa TV ke perkhidmatan yang diperakui dan sama ada kerja pembaikan akan dilindungi oleh jaminan.

Fungsi HDMI yang tidak betul

TV LG moden, seperti peranti OLED siri X, dibina untuk sambungan HDMI yang lancar dan sering dipromosikan kepada pemain. Namun, sesetengah TV mungkin menghadapi masalah memaparkan gambar dengan betul apabila menggunakan HDMI.

Masalah khusus dengan HDMI terdiri daripada memaparkan apa-apa selain skrin hitam atau isyarat berkurangan. Isu ini adalah produk pertembungan perisian, dan LG telah mengeluarkan kemas kini untuk membetulkannya beberapa tahun lalu. Jika peranti anda dikemas kini tetapi anda masih mengalami masalah yang sama, membawa isu itu kepada perkhidmatan pelanggan mungkin idea yang baik.

Garisan Mendatar yang ketara

Melihat garisan mendatar pada skrin anda boleh menjadi isu lain yang dikaitkan dengan sambungan HDMI. Walau bagaimanapun, ini adalah masalah yang berasingan daripada yang diterangkan di atas dan mungkin ada kaitan dengan isyarat port HDMI yang lemah. Menukar kabel HDMI boleh menjadi penyelesaian yang mungkin di sini. Jika itu tidak berjaya, anda mungkin ingin mendapatkan bantuan daripada perkhidmatan pelanggan rasmi.

Kedai Sehenti untuk Semua Masalah TV LG Anda

LG mempunyai jabatan perkhidmatan pelanggan yang tersedia yang boleh anda jangkau melalui pelbagai saluran. Perlu diingat bahawa perkhidmatan itu mungkin tidak selalu dapat membantu. Sebagai contoh, jika anda menghadapi masalah sambungan Internet yang menghalang TV pintar anda daripada berfungsi dengan baik, perkhidmatan pelanggan tidak boleh dilakukan. Tetapi berhubung dengan pakar LG akan membantu dalam banyak situasi lain. Setelah anda tahu bila anda perlu menghubungi perkhidmatan tersebut, peluang untuk membetulkan isu TV LG anda akan bertambah baik secara mendadak.

Bagaimanakah anda berhubung dengan perkhidmatan pelanggan TV LG? Isu yang manakah anda alami? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.