Cara untuk mematikan makluman Kereta Letak daripada Peta pada iPhone atau iPad

31
Matikan makluman Kereta Diparkir daripada Peta pada iPhone atau iPad

Makluman Kereta Diparkir dalam Peta Apple ialah ciri hebat yang membantu anda mencari kenderaan anda di ruang yang sesak. Walau bagaimanapun, menerima makluman Kereta Letak daripada Peta pada iPhone boleh menjengkelkan, terutamanya apabila kereta anda menghabiskan sebahagian besar masanya dikunci di garaj anda atau tempat letak kereta di pejabat anda. Jadi, saya akan menunjukkan cara untuk mematikan makluman Kereta Letak pada iPhone atau iPad anda.

Apakah amaran Kereta Letak pada iPhone?

Ciri Kereta Letak menandakan lokasi semasa kereta anda dalam Peta Apple. Ini berlaku secara automatik apabila iPhone atau iPad anda memutuskan sambungan daripada CarPlay atau sistem stereo Bluetooth.

Seperti yang dijangka, apl ini berguna di tempat letak kereta awam di pusat membeli-belah, hospital, pawagam dan ruang sesak yang lain. Nasib baik, iPhone membolehkan anda menghidupkan dan mematikan Makluman Kereta Letak mengikut keselesaan anda. Ikuti langkah yang diberikan di sini untuk mematikan amaran kereta yang diletakkan pada iPhone dalam iOS 17.

Bagaimana untuk melumpuhkan makluman Kereta Letak daripada Peta Apple pada iPhone

  1. Lancarkan apl Tetapan.
  2. Tatal ke bawah dan pilih Peta.
  3. Pergi ke bahagian bawah halaman dan matikan Tunjukkan Lokasi Letak.

    Pergi ke Peta, togol mati tunjukkan tab lokasi letak kereta

Itu sahaja! Agak mudah, bukan?

Bonus: Peta Apple membolehkan anda mengalih keluar lokasi yang disematkan pada kereta anda juga. Hanya ketik dan tekan lama pada pin yang muncul pada Peta. Ini tidak akan mematikan sepenuhnya makluman tetapi akan berhenti menunjukkan lokasi yang diletakkan dalam apl Peta pada iPhone.

PS: Jangan lupa untuk menyemak panduan perbandingan kami di Peta Apple dan Peta Google.

Mengakhiri

Makluman Kereta Yang Diparkir daripada Peta pada iPhone dan iPad adalah rahmat untuk sesiapa sahaja yang suka meneroka tempat baharu atau mempunyai pekerjaan yang memerlukan perjalanan yang kerap. Tetapi jika anda tidak mahu termasuk dalam mana-mana kategori, anda mungkin tidak suka menerima pemberitahuan ini. Untuk ini, ikuti langkah dalam panduan ini, dan anda boleh pergi.

Teruskan berkongsi ulasan, pemikiran dan pertanyaan anda di bahagian komen.

Baca lebih lanjut:

  • 20 apl CarPlay terbaik untuk iPhone
  • Bagaimana untuk mematikan pemberitahuan aplikasi dalam Apple CarPlay
  • Cara berkongsi lokasi langsung menggunakan Peta Apple pada iPhone, iPad dan Mac

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca lagi.