Cara Untuk Nyahsekat Spotify apabila Disekat di Sekolah atau Lokasi Berbeza

113

Dengan lebih 365 juta pengguna aktif bulanan, Spotify ialah platform penstriman paling popular di dunia. Walau bagaimanapun, aplikasi muzik ini tidak boleh diakses oleh semua orang. Disebabkan sekatan geonya, Spotify tidak tersedia di lebih daripada 10 negara. Nasib baik, terdapat cara yang berbeza untuk memintas sekatan geo Spotify.

Cara Untuk Nyahsekat Spotify apabila Disekat di Sekolah atau Lokasi Berbeza

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menyahsekat Spotify dengan VPN untuk mengakses liputan di seluruh dunia. Kami juga akan memberikan anda cadangan untuk perkhidmatan VPN terbaik yang boleh anda gunakan untuk menyahsekat Spotify.

Bagaimana untuk Nyahsekat Spotify Dengan VPN

Anda boleh menstrim muzik di Spotify hampir di mana-mana sahaja di dunia. Untuk menjadi lebih tepat, liputan global Spotify meliputi 178 negara. Ini merupakan peningkatan yang ketara untuk Spotify, kerana apl ini tidak tersedia di 100 daerah sebelum 2020.

Walaupun begitu, apl penstriman muzik ini masih tidak tersedia untuk semua orang. Negara tempat Spotify tidak boleh dimuat turun termasuk China, Cuba, Sudan, Ethiopia, Iran, Myanmar, Venezuela, Iraq, Somalia, Ethiopia dan banyak lagi.

Walaupun Spotify tersedia di rantau anda, sesetengah lagu mungkin tidak tersedia. Anda akan tahu perkara ini berlaku jika tajuk lagu dikelabukan dan anda tidak boleh memainkannya. Ini berlaku disebabkan oleh perjanjian pelesenan yang telah tamat tempoh, yang tidak mempunyai kaitan dengan anda atau akaun anda. Namun, ia boleh menjadi agak mengecewakan apabila anda tidak boleh mendengar muzik hanya kerana anda tidak tinggal di kawasan yang tersedia.

Jika Spotify tidak tersedia di negara anda, jangan risau. Terdapat cara untuk memintas sekatan geo Spotify, dan itu dengan Rangkaian Peribadi Maya (VPN). Bagi mereka yang tidak tahu apa itu VPN, ia adalah perkhidmatan yang membolehkan anda “menukar” lokasi anda untuk mengakses kandungan antarabangsa. Dengan menyamarkan lokasi anda, VPN tidak membenarkan Spotify, atau mana-mana apl sekatan geo lain, membuat sambungan antara peranti anda dan pelayan setempat anda.

VPN juga berguna untuk mereka yang telah berpindah ke salah satu negara ini. Walaupun anda melanggan akaun Premium, anda masih tidak akan dapat menggunakan Spotify jika anda berpindah ke kawasan sekatan geo. Tetapi dengan VPN, anda boleh terus menggunakan akaun Premium anda walaupun anda berpindah.

Terdapat pelbagai aplikasi VPN yang boleh anda pasang pada telefon pintar anda. Sebahagian daripada ini adalah percuma, manakala yang lain memerlukan langganan berasaskan bulanan. Walaupun anda boleh memuat turun VPN percuma, ini mungkin bukan pilihan terbaik kerana ia biasanya tidak boleh dipercayai.

Pilihan kami yang telah diuji dan terbukti untuk menyahsekat Spotify ialah ExpressVPN. Ia mempunyai ketersambungan yang sangat pantas, perlindungan data yang selamat dan penyamaran alamat IP yang boleh dipercayai. Anda akan dapat memilih lokasi pelayan dari sehingga 94 negara, dan anda juga boleh bertukar antara mereka sesuka hati. Terdapat banyak pilihan lain yang tersedia juga yang mungkin berfungsi, jadi baca senarai penuh kami perkhidmatan VPN terbaik yang tersedia.

Anda boleh menggunakan akaun ExpressVPN yang sama pada semua peranti anda. Selain itu, ExpressVPN serasi dengan Windows, macOS, iOS, Android, Linux, dan banyak platform serta peranti.

Ciri lanjutan lain termasuk suis bunuh kunci rangkaian, DNS peribadi, protokol laluan ringan, penyulitan dalam kelas, pengurus ancaman dan banyak lagi.

Jika anda ingin menggunakan ExpressVPN untuk menyahsekat Spotify, anda mesti menyediakan akaun terlebih dahulu. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Lawati ExpressVPN laman web.
 2. Klik pada butang “Dapatkan ExpressVPN” pada halaman utama.
 3. Pilih pelan pembayaran.
  Nota: ExpressVPN menawarkan tiga pelan pembayaran. Pelan sebulan berharga $12.95, tetapi pelan 12 bulan memberikan hasil yang lebih tinggi kerana ia hanya $6.67 setiap bulan, dengan tiga bulan pertama secara percuma. Anda juga boleh memilih pelan enam bulan dengan harga $9.99 sebulan. Tidak kira langganan anda, anda berhak mendapat jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.
 4. Taipkan alamat e-mel anda dalam kotak.
 5. Pilih kaedah pembayaran pilihan anda. Kaedah yang tersedia termasuk kad kredit, PayPal, Bitcoin dan lain-lain.
 6. Salin kod pengaktifan daripada penyemak imbas.
 7. Teruskan memasang apl untuk sistem pengendalian yang sepadan.
 8. Buka apl desktop dan log masuk menggunakan kod pengaktifan.
 9. Klik pada butang “Teruskan”.
 10. Benarkan apl membuat perubahan pada komputer anda.

Pada ketika ini, anda mempunyai pilihan untuk melancarkan ExpressVPN secara automatik setiap kali anda menghidupkan komputer anda. ExpressVPN juga bertanya kepada anda jika anda ingin berkongsi laporan ranap sistem, ujian kelajuan, diagnostik kebolehgunaan dan jenis data yang serupa untuk menambah baik apl. Jika anda tidak berminat dengan pilihan ini, cuma klik pada butang “Tidak Terima Kasih”.

Sebaik sahaja anda selesai menyediakan apl desktop, anda boleh menggunakannya untuk menyahsekat Spotify. Ini adalah cara ia dilakukan:

 1. Lancarkan ExpressVPN.
 2. Klik pada butang kuasa.
 3. Pilih tiga titik pada bar “Lokasi Semasa”.
 4. Pilih bandar atau negara untuk lokasi pelayan.
 5. Pergi ke Spotify pada pelayar web anda.
 6. Muat turun aplikasi.

Itu sahaja yang ada. Kaedah ini bukan sahaja membenarkan anda menyahsekat Spotify dan mendengarnya di mana-mana sahaja di dunia, tetapi anda juga boleh menggunakannya untuk memintas tembok api yang mungkin telah disediakan oleh sesetengah sekolah dan tempat kerja.

Memandangkan anda telah mencipta akaun ExpressVPN, anda boleh memasangnya pada semua peranti anda. Memandangkan anda mungkin akan menggunakan Spotify pada telefon mudah alih anda, anda perlu memuat turun aplikasi VPN dari Stor aplikasi atau Google Play. Sebaik sahaja anda melakukan ini, tiba masanya untuk menyediakan apl. Ikuti langkah di bawah untuk melihat cara ia dilakukan:

 1. Buka Express VPN pada telefon mudah alih anda.
 2. Ketik pada butang kuasa di bahagian tengah skrin.
 3. Pergi ke tiga titik pada bar “Lokasi Semasa”.
 4. Pilih lokasi baharu. Contohnya, “AS – New York.”
 5. Pergi ke Google Play atau Stor aplikasi untuk memuat turun Spotify.

Kini, anda akan dapat memuat turun dan menggunakan Spotify dari lokasi sekatan geo. Anda boleh meneruskan untuk membuat akaun Spotify atau log masuk ke akaun sedia ada anda. Perlu diingat bahawa anda perlu menghidupkan ExpressVPN setiap kali anda mahu menstrim muzik di Spotify.

Apabila anda tidak lagi memerlukan VPN ini, cuma lancarkan apl dan ketik butang kuasa sekali lagi. Skrin hijau akan menjadi merah, dan anda akan segera terputus sambungan.

Bolehkah Anda Nyahsekat Spotify Tanpa VPN?

Anda boleh mencuba perkhidmatan proksi web, tetapi terus terang, untuk menukar lokasi anda ini tidak mungkin berfungsi. Proksi web berfungsi sama seperti VPN, kecuali ia hanya boleh menyembunyikan alamat IP anda pada satu tapak web. VPN, sebaliknya, membenarkan penyemakan imbas selamat pada keseluruhan rangkaian anda. Terutamanya jika anda ingin menggunakan aplikasi seperti Spotify, VPN adalah penyelesaian yang lebih mudah

Terdapat pelbagai proksi web tersedia secara percuma. Mereka berfungsi sebagai perantara antara sambungan anda dan tapak web atau apl yang ingin anda akses.

Menggunakan proksi web pada PC adalah lebih mudah daripada menggunakan proksi pada peranti mudah alih anda. Ambil perhatian bahawa menggunakan proksi web tidak selamat seperti VPN. Perkara lain yang perlu diingat ialah menggunakan proksi web boleh melemahkan sambungan internet anda, jadi anda mungkin mengalami beberapa pepijat.

Walaupun terdapat beberapa penyelesaian alternatif yang berpotensi untuk menyahsekat Spotify, dalam ujian kami, ia berfungsi secara sporadis pada tahap terbaik. Kami mengesyorkan memasang VPN yang boleh dipercayai, seperti ExpressVPN, untuk menyahsekat Spotify.

Dengar Spotify Tidak Kira Di Mana Anda Berada

Walaupun anda boleh mendengar Spotify hampir di mana-mana, apl penstriman muzik ini tidak tersedia di beberapa negara. Menggunakan VPN ialah amalan terbaik jika anda ingin menyahsekat sekatan geo Spotify, dan pengesyoran teratas kami ialah ExpressVPN. Anda juga boleh menggunakan proksi web atau nyahsekat, tetapi kedua-dua pilihan ini tidak boleh dipercayai seperti VPN.

Pernahkah anda dihalang daripada menggunakan Spotify kerana kawasan anda? Apakah kaedah yang anda gunakan untuk memintas sekatan geo apl? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.