Cari iPhone Saya Terus Melompat Lokasi – Mengapa Ini Terus Berlaku?

82

Salah satu sebab utama iPhone mempunyai Cari Saya adalah supaya anda boleh mencari peranti anda jika anda tersalah letak. Ciri ini boleh digunakan untuk mengesan telefon anda tanpa perlu melambung kusyen sofa anda atau melihat di bawah tempat duduk kereta. Oleh itu, ia boleh menjadi pening kepala apabila anda menghidupkan perkhidmatan Cari Saya hanya untuk mencari ia seolah-olah tidak tahu di mana iPhone anda juga. Ia terus melompat ke lokasi seperti cuba memikirkan perkara itu juga.

Cari iPhone Saya Terus Melompat Lokasi - Mengapa Ini Terus Berlaku?

Walaupun ini mengecewakan, menyelesaikan isu itu boleh menjadi mudah. Teruskan membaca untuk melihat cara anda boleh menyelesaikan masalah lokasi Cari iPhone Saya.

Cara Membetulkan Isu Lokasi iPhone Saya

Terdapat beberapa sebab mengapa apl Cari Saya anda mungkin bertindak. Kami akan menangani beberapa daripadanya di sini dan melihat penyelesaian yang boleh digunakan untuk mencari peranti anda. Perlu diingatkan bahawa pembaikan ini hanya berfungsi jika anda benar-benar mempunyai telefon dengan anda. Apabila cuba mencari iPhone yang hilang, ia menyediakan lokasi peta yang salah akan menjadikan masalah itu lebih sukar, jika tidak mustahil untuk diselesaikan.

Oleh itu, semua pembetulan ini hanya berguna untuk mencari peranti lain atau semasa menyediakan ciri.

Cari iPhone Saya Tidak Diaktifkan

Ciri Cari Saya pada iPhone mesti dihidupkan untuk mengesannya. Jika anda belum mengaktifkan apl itu, malangnya, anda tidak akan dapat menggunakannya untuk mencari telefon pintar anda. Apl tidak dapat mencari sesuatu yang tidak diketahui untuk dicari pada mulanya.

Ciri Cari Saya tidak boleh dihidupkan dari jauh, jadi anda mungkin perlu bergantung pada kebaikan orang yang tidak dikenali untuk mendapatkan kembali telefon anda. Sama ada anda mendapatkan semula iPhone anda yang hilang atau membeli yang baharu, adalah penting untuk mengaktifkan apl Cari Saya menggunakan langkah yang digariskan di bawah.

 1. Pergi ke “Tetapan” pada iPhone anda dan klik pada nama peranti anda.
 2. Tekan “Cari Saya,” kemudian togol ke kedudukan HIDUP.
 3. Ketik “Cari Rangkaian Saya” jika anda ingin mencari telefon anda walaupun semasa ia di luar talian.
 4. Tekan “Hantar Lokasi Terakhir” untuk peranti menghantar lokasinya kepada Apple apabila ia hampir kehabisan cas.

Apl Cari Saya anda kini sepatutnya berfungsi dengan betul pada kali seterusnya anda tersalah letak peranti anda.

iPhone Anda Dimatikan

Telefon anda perlu dihidupkan untuk apl Cari Saya beroperasi. Jika tidak, maklumat lokasi tidak akan dipaparkan dengan tepat. Apabila menggunakan apl atau ciri Cari Saya pada peranti iOS lain atau pada iCloud, sistem akan melaporkan lokasi terakhir iPhone yang diketahui.

Jika anda perlu menggunakan iPhone anda untuk mencari peranti lain, cas atau letakkannya dalam “Mod Kuasa Rendah” untuk membolehkan ciri lokasi berfungsi semula. Untuk mengaktifkan ciri ini, pergi ke “Tetapan,” “Bateri,” kemudian togol pada “Mod Kuasa Rendah.”

Isu Rangkaian

Perkhidmatan GPS bergantung pada kekuatan isyarat mereka untuk menentukan lokasi mereka. Walau bagaimanapun, mereka juga bergantung pada penyedia perkhidmatan Wi-Fi dan telefon bimbit untuk memastikan mereka mendapat maklumat lokasi yang betul. Oleh itu, mungkin sukar untuk membaca lokasi yang baik jika telefon anda jauh dari menara sel. Ia juga boleh mencabar untuk mendapatkan kedudukan yang tepat berhampiran sesuatu seperti banjaran gunung yang boleh menyekat isyarat GPS.

Jika iPhone anda tidak mendapat isyarat yang baik, ia mungkin tidak akan dapat menghantar lokasi yang tepat ke apl Cari Saya. Berikut ialah cara untuk meningkatkan sambungan internet telefon anda.

 1. Pergi ke “Tetapan” pada iPhone anda dan tekan “Selular.”
 2. Pilih “Data Selular”, kemudian klik tab “Suara & Data”.
 3. Beralih kepada pilihan data terkuat yang tersedia, seperti 3G atau LTE jika tersedia.
 4. Anda juga boleh menatal ke bahagian “Perantauan Data” dan mengaktifkannya untuk sambungan yang lebih baik, tetapi hanya apabila di luar negara.

Meningkatkan sambungan rangkaian anda seharusnya membolehkan apl Cari Saya anda berfungsi dengan betul.

Perisian Lapuk

Perisian ialah komponen penting dalam kefungsian peranti mudah alih. Jika iPhone atau apl Cari Saya anda sudah lapuk, anda mungkin menghadapi masalah mendapatkan lokasi yang tepat. Mungkin juga versi terkini program mempunyai pepijat yang menghalang lokasi yang betul daripada muncul. Jika ini berlaku, isu keberadaan anda boleh dikesan kembali pada masa telefon atau apl dikemas kini kali terakhir.

Lihat cara mengemas kini perisian iOS anda.

 1. Pergi ke “Tetapan” pada peranti anda dan klik “Umum.”
 2. Navigasi ke “Kemas Kini Perisian” di bahagian atas skrin dan semak sama ada terdapat kemas kini yang tersedia. Tekan pada sebarang kemas kini yang tersedia untuk mengemas kini iPhone anda.

Dengan perisian anda dikemas kini, apl Cari Saya kini seharusnya berfungsi dengan baik.

Kebimbangan Privasi

Selain alat navigasi, terdapat banyak apl lain yang memerlukan Perkhidmatan Lokasi. Ramai orang mungkin tidak menyukai semua program ini kerana mengetahui di mana mereka berada pada setiap masa. Oleh itu, mereka mengehadkan akses lokasi untuk tujuan privasi dan keselamatan.

Jika Lokasi dimatikan, ciri Cari Saya anda tidak akan berfungsi dengan betul. Langkah-langkah yang diterangkan di sini akan menunjukkan kepada anda cara menghidupkan Perkhidmatan Lokasi.

 1. Pergi ke “Tetapan” pada iPhone anda.
 2. Tekan “Privasi” kemudian “Perkhidmatan Lokasi.”
 3. Togol peluncur ke kedudukan HIDUP.
 4. Tatal untuk mencari apl “Cari Saya”. Pilih “Sentiasa” untuk membenarkan apl mengakses lokasi anda walaupun di latar belakang.

Apl Cari Saya sudah sedia untuk menerima maklumat lokasi yang tepat daripada telefon anda.

Maklumat Tarikh & Masa Tidak Betul

Apl Cari Saya anda mungkin tidak berfungsi dengan betul jika anda mempunyai tarikh dan masa yang salah pada telefon anda. Anda boleh membetulkan keadaan menggunakan kaedah yang ditunjukkan di sini.

 1. Buka “Tetapan” pada iPhone anda.
 2. Tekan tab “Umum” dan tatal ke “Tarikh & Masa.” Masukkan maklumat masa dan tarikh yang betul. Sebaik-baiknya, gunakan pilihan masa automatik.

Langkah-langkah ini seharusnya membolehkan apl Cari Saya berfungsi dengan betul sekali lagi dalam beberapa kes.

Dayakan Ambil Data Baharu

Cari iPhone Saya perlu sentiasa mengemas kini maklumat lokasi untuk memberikan data yang tepat. Jika telefon anda tidak dapat mengambil data baharu, ia tidak akan dapat memuat semula maklumat apl Cari Saya. Lihat cara untuk mendayakan ciri ambil data baharu.

 1. Pergi ke “Tetapan” pada iPhone anda.
 2. Tekan “Mel” kemudian “Akaun.”
 3. Klik “Ambil Data Baharu” dan dayakan “Tolak.”
 4. Pilih “Secara automatik” untuk menyelesaikan proses.

Apl Cari Saya kini seharusnya menerima maklumat lokasi yang tepat daripada peranti anda.

Tiada Lagi Perbuatan Menghilang

Cari Saya ialah ciri berguna yang membolehkan anda mencari iPhone anda jika ia hilang. Ciri ini berfungsi dengan baik untuk sebahagian besar, tetapi ia sangat bergantung pada perkhidmatan Internet dan lokasi GPS untuk berfungsi dengan betul. Jika terdapat masalah dengan Perkhidmatan Lokasi atau sambungan rangkaian, anda mungkin menerima maklumat yang tidak tepat. Panduan ini menunjukkan kepada anda cara untuk mengenal pasti dan membetulkan masalah lokasi Cari Saya.

Adakah apl Cari Saya anda terus melompat ke lokasi? Bagaimanakah anda membetulkan masalah tersebut? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.