Cermin mata AR Apple mungkin mengecas turbo perjalanan membeli-belah anda

104
AndroidPIT lompatan ajaib 07
© NextPit

Alat dengar AR/VR pertama Apple yang digelar sebagai Reality Pro boleh diperkenalkan lebih awal daripada yang dijadualkan. Orang dalam yang terkenal kini melaporkan bahawa gergasi Cupertino itu meletakkan sorotan berasingan hanya pada pelancaran set kepala realiti campuran. Ini disokong dengan tarikh yang dikhabarkan sebelum ini sambil menyatakan garis masa awal musim bunga.

Tahun lepas, kami mendengar tentang peranti boleh pakai berasaskan xROS daripada Apple akan diumumkan bersama iOS 17 dan iPadOS 17 pada bulan Jun semasa WWDC. Tetapi pembocor terkenal Mark Gurman percaya bahawa set kepala itu mempunyai acara eksklusif. Pelan Apple juga akan menyerlahkan platform XR atau xRealitynya termasuk perkhidmatan yang disertakan.

  • Jangan ketinggalan: Mengapa Apple belum mengeluarkan cermin mata ARnya lagi?

Tarikh pengumuman set kepala Apple XR

Keadaan musim bunga AS bermula pada akhir Mac, yang bermaksud bahawa kita boleh melihat Reality Pro seawal bulan yang disebutkan walaupun ia mungkin dilanjutkan sehingga Mei. Bagaimanapun, Gurman menambah bahawa ketersediaan peranti itu hanya akan bermula pada penghujung 2023.

Apple Reality One dan Apple Reality Pro

Ini mungkin reka bentuk Apple Reality One dan Apple Reality Pro apabila mereka memasuki pasaran. / © Ian Zelbo

Untuk diingati, Reality Pro Apple boleh menampilkan paparan LED mikro 4K pada setiap mata dan bateri bersepadu pada ikat kepala. Minggu lalu juga dilaporkan bahawa AirPods Pro 2 mungkin dipasangkan untuk membolehkan audio penghantaran rendah. Alat dengar tidak akan sampai murah memandangkan ia akan dihasilkan dengan komponen mahal. Selain itu, syarikat berhasrat untuk mengeluarkannya dalam kuantiti terhad.

Kedai Apple sedia AR

Pada masa yang sama, kemajuan mengenai pembangunan aplikasi Apple Store realiti tambahan Apple telah dikongsi. Ia akan membolehkan pengguna menggunakan kamera mereka untuk menunjuk pada produk dan menjana kandungan interaktif semasa membeli-belah di kedai Apple. Yang penting, ini mungkin debut bersama atau sebagai ciri untuk peranti Apple xReality yang menguatkan mana-mana pengalaman AR.

Apakah pendapat anda tentang pengalaman membeli-belah berasaskan AR? Adakah anda fikir ia akan mencukupi untuk meyakinkan anda apabila membeli iPhone atau Apple Watch? Beritahu kami jawapan anda.

Melalui: 9to5Mac
Sumber:
Bloomberg