Cermin Mata Pintar Ray-Ban Meta $299 untuk Debut Penstriman Langsung

29
Cermin Mata Pintar Meta Ray Ban 2023
© Meta

Selain mengumumkan set kepala Quest 3 hari ini di acara Meta’s Connect, syarikat itu juga memperkenalkan cermin mata pintar baharunya yang dikenali sebagai Ray-Ban Meta Smart Glasses. Sepasang cermin mata ini adalah peningkatan kepada Cerita Ray-Ban yang asal dan akan tersedia untuk prapesanan pada harga $299 mulai hari ini sebelum ia berada di pasaran pada 17 Oktober.

Walaupun cermin mata Ray-Ban Meta yang baharu tidak mempunyai sebarang petunjuk berangka pada namanya untuk membezakannya dengan jelas daripada Kisah Ray-Ban yang pertama, sepasang cermin mata pintar itu mendapat peningkatan yang ketara dalam banyak jabatan.

  • Baca juga: Cermin mata pintar terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Cermin Mata Pintar Meta Ray-Ban mempunyai kamera yang lebih baik dan keupayaan rakaman video yang lebih panjang

Cermin Mata Pintar Meta Ray-Ban mempunyai kamera menghadap hadapan yang lebih baik dan tajam kali ini. Penderia kini boleh mengambil foto dan video 12 MP dalam resolusi 1080p pada 60 fps dan sehingga 60 saat. Ini kemudiannya disimpan ke dalam memori on-board 32 GB.

Jika anda ingin menangkap video yang lebih panjang, Meta akan menambah keupayaan untuk menghantar strim langsung rakaman anda ke Facebook dan Instagram bebas tangan terus dari kaca mata. Walau bagaimanapun, Meta berkata aplikasi View untuk mudah alih tidak membenarkan anda memilih kualiti rakaman kerana ini bergantung pada sambungan Internet anda, sekurang-kurangnya buat masa ini.

  • Jangan ketinggalan ini: Cermin mata VR kendiri terbaik

Bagi kebimbangan privasi, penunjuk LED pada cermin mata generasi seterusnya adalah lebih besar berbanding pendahulunya. Ini membantu orang di sekeliling anda untuk mengenali dengan mudah jika anda merakam video atau mengambil foto (dengan mengandaikan mereka sedar pada mulanya).

Cermin Mata Pintar Meta Ray-Ban

Cermin Mata Pintar Meta Ray-Ban baharu dalam gaya berbeza. / © Meta

Ray-Ban Meta Smart Glasses menampilkan audio spatial untuk rakaman dan main semula

Mengenai audio, syarikat itu menyatakan bahawa pembesar suara terbina dalam pada cermin mata baharu adalah 50 peratus lebih kuat berbanding Ray-Ban Stories Meta yang lama. Pada masa yang sama, Meta mempertingkatkan sistem audio untuk menumpukan output ke telinga anda sahaja dan untuk mengelakkan bunyi daripada bocor dan didengari oleh orang di sekeliling anda.

Meta juga memberikan cermin mata pintar Ray-Ban baharu itu dengan mikrofon yang dinaik taraf. Terdapat sejumlah lima mikrofon terletak di sekeliling peranti boleh pakai dan ini boleh menghasilkan audio spatial dan menyampaikan panggilan suara dan arahan yang lebih jelas melalui Meta AI. Yang menghairankan, pembesar suara juga akan serasi dengan memainkan rakaman audio spatial yang dibuat oleh mikrofon cermin mata. Tidak jelas sama ada trek daripada apl penstriman pihak ketiga akan disokong.

Sarung pengecas Ray-Ban Meta Smart Glasses

Sarung pengecasan Ray-Ban Meta Smart Glasses boleh menampung sehingga 36 jam jumlah hayat bateri pada cermin mata. / © Meta

Cermin mata Ray-Ban Meta generasi seterusnya dikuasakan oleh cipset Snapdragon AR1 Gen 1 Qualcomm dan didatangkan dengan bateri sehingga 6 jam dalam penggunaan bercampur termasuk penstriman langsung. Mengecas peranti dilakukan melalui sarung Ray-Ban yang kelihatan klasik yang disertakan dengan penunjuk LED dan penyambung USB-C. Penutup ini boleh mengisi semula cermin mata sehingga lapan kali atau keseluruhan hayat bateri selama 36 jam.

Cermin mata pintar Ray-Ban Meta dan tarikh keluaran Quest 3

Sama seperti cermin mata hitam standard, Ray-Ban akan menawarkan cermin mata pintar generasi seterusnya Meta pada harga $299 dalam gaya berbeza seperti tajuk klasik atau pengembara. Akan ada kanta terpolarisasi tersedia pada $329 manakala kanta peralihan berharga $379. Cermin mata itu sendiri adalah kalis air IPX4 dan lebih ringan daripada sebelumnya.

Cermin Mata Pintar Meta Ray-Ban juga akan tersedia di negara terpilih termasuk Australia, Kanada dan Eropah pada 17 Oktober, tetapi tidak jelas berapa kosnya di pasaran ini.

Pada acara yang sama, Meta turut mengumumkan set kepala realiti campuran Meta Quest 3 tersedia untuk pra-pesanan di mana ia sepatutnya tersedia untuk dijual di kedai pada 10 Oktober.

Sumber:
Meta


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya