CES 2024 | Adakah Withings BeamO Mentakrifkan Semula Masa Depan Teknologi Kesihatan?

34
withings beamo 01
© Withings

Syarikat Perancis Withings memperkenalkan produk baharu yang dipanggil “BeamO” di Pameran Elektronik Pengguna (CES) di Las Vegas. “BeamO” ialah peranti pengukur kesihatan serba boleh, direka untuk menawarkan empat metrik kesihatan utama. Peranti ini selaras dengan pendekatan teleperubatan, membolehkan doktor keluarga mengakses dan menyemak data kesihatan pesakit dari jauh.

Withings BeamO: Peranti pengukur 4-dalam-1

Kami baru-baru ini berkongsi ulasan mendalam tentang Withings ScanWatch 2, tambahan yang ketara kepada pasaran dengan ciri seperti penderia variasi suhu badan dan penjejakan kitaran. Dan kini di CES 2024, Withings mempamerkan produk tertumpu kesihatan baharu, Withings BeamO.

Ini ialah peranti pengukur mudah alih yang lebih kecil daripada telefon pintar namun memberikan anda pemeriksaan kesihatan lengkap empat data ukuran dalam masa satu minit. Ia termasuk suhu badan, yang direkodkan melalui arteri temporal, stetoskop digital, yang menggunakan gelombang bunyi akustik untuk mendengar jantung dan paru-paru anda, ECG (elektrokardiogram) dan pengukuran paras oksigen darah anda (SpO2).

  • Berkaitan: Penjejak kecergasan terbaik yang diuji
Seorang ibu mengukur suhu kanak-kanak dengan Withings BeamO

The Withings BeamO mengukur suhu badan pada arteri temporal. / © Withings

Semua data ini boleh dihantar ke telefon pintar anda melalui Wi-Fi dan dianalisis menggunakan aplikasi Withings. Maklumat disediakan untuk membantu pengguna mendapatkan pemahaman tentang data yang dikumpul. Sebagai ciri baharu aplikasi, Withings menyebut pilihan untuk merekod ubat yang ditetapkan dan mencatat kemungkinan kesan sampingan.

Seorang doktor melihat data kesihatan pesakit pada paparan desktop

Adakah masa menunggu yang lama di doktor tidak lama lagi akan menjadi perkara yang lepas? / © Withings

Semua data ini boleh dikongsi dengan doktor keluarga anda jika anda mahu, dengan tujuan teleperubatan—iaitu perundingan dalam talian. Withings kini telah memohon kelulusan FDA untuk BeamO. Jualan dirancang untuk Jun 2024. Harga yang diumumkan ialah sekitar $250.

Apakah pendapat anda tentang peranti BeamO? Sila beritahu kami pengalaman dan pendapat anda dalam ulasan di bawah.