Cincin Galaxy dengan Saiz Lebih Besar Akan Mendapat Lebih Banyak Jus Bateri

18
Samsung Galaxy Ring Platinum warna perak nextpit
© nextpit

Berikutan pratonton Galaxy Ring pada MWC yang lalu, Samsung secara meluas dijamin untuk melancarkan sepenuhnya cincin pintar pertamanya pada Unpacked seterusnya, yang dikhabarkan akan berlaku pada bulan Julai. Menjelang pelancaran, butiran lanjut tentang Galaxy Ring mula muncul, dengan pendedahan terkini mengenai saiz bateri.

  • Jangan ketinggalan: Cincin pintar terbaik yang boleh anda beli hari ini

Dalam pensijilan FCC baru-baru ini (melalui Droid-Life), sembilan varian Samsung Galaxy Ring telah disenaraikan. Setiap cincin dilabel dan bergambar. Dimaklumkan bahawa Galaxy Ring membawa nombor model SM-Q50x, dengan digit terakhir menjadi pengecam saiz cincin. Walau bagaimanapun, bahagian yang lebih menarik ialah bagaimana penjejak kecergasan akan menampilkan kapasiti bateri yang berbeza-beza.

Hayat bateri yang lebih baik untuk saiz Cincin Galaxy yang lebih besar

Selain itu, terdapat sembilan saiz Cincin Galaxy secara keseluruhan, tetapi kapasiti bateri ditawarkan dalam tiga penilaian. Terutamanya, saiz antara 5 dan 7 datang dengan bateri 17 mAh manakala saiz 8 hingga 11 mempunyai sel yang lebih besar sedikit sebanyak 18.5 mAh. Saiz cincin terbesar, yang jatuh dari 12 dan ke atas malah mendapat lebih banyak jus sebanyak 22.5 mAh.

Penjejak kecergasan pintar Samsung Galaxy Ring

Cincin Galaxy Samsung digambarkan dalam pensijilan FCC terkini / © FCC / Droid-life

Daripada apa yang kelihatan, semakin besar saiz Cincin Galaxy semakin lama masa berjalan yang sepatutnya. Seperti yang disahkan oleh Korea Selatan, Galaxy Ring dinilai dengan hayat bateri 5 hingga 9 hari antara pengecasan. Oleh itu, kami melihat cincin yang lebih kecil untuk mendapatkan hujung kayu yang lebih pendek manakala cincin yang lebih besar boleh bertahan lebih daripada seminggu selepas pengecasan penuh.

Bagaimana Samsung Galaxy Ring akan dicaj

Di luar kapasiti bateri, dok pengecasan wayarles untuk Galaxy Ring juga telah diperakui dalam agensi pentadbir yang sama. Bahagian bawah tapak pengecasan nampaknya mencadangkan setiap saiz cincin akan mendapat dok pengecasan khusus serupa dengan Cincin Oura Gen 3 dan akan menyokong bekalan 5 volt.

Walaupun begitu, ia disahkan bahawa Galaxy Ring menampilkan Bluetooth LE sebagai satu-satunya ciri sambungan untuk menyambung dengan peranti Galaxy. Pada masa yang sama, ia sepatutnya terlepas daripada mempunyai Wi-Fi dan UWB yang serupa dengan kebanyakan cincin pintar.

Menurut khabar angin, Samsung akan mengadakan Unpacked seterusnya pada 10 Julai, walaupun terdapat perbualan baru-baru ini acara itu boleh dipindahkan ke 24 Julai. Samsung Galaxy Watch 7 dan telefon pintar boleh lipat Galaxy generasi seterusnya juga dijangka akan diumumkan.

Adakah anda membeli cincin pintar pertama daripada Samsung? Beritahu kami rancangan anda dalam ulasan.

Sumber:
FCC & IC, Droid-Life