Cincin Galaxy: Reka Bentuk Cincin Pintar Samsung Didedahkan di Unpacked

12
nextpit Rogbid Smart Ring Sensor
© nextpit

Bukan sahaja Galaxy AI dan telefon pintar Galaxy S24 (perbandingan) menjadi sorotan acara Unpacked Samsung baru-baru ini di San Jose, California, warga Korea Selatan berjaya menyelinap pengumuman mengejut tentang penjejak cincin pintar pertamanya yang akan datang. Peranti ini telah disahkan membawa nama Galaxy Ring. Inilah yang kami ketahui tentang Samsung Galaxy Ring.

Reka bentuk dan penderia Samsung Galaxy Ring

Pada akhir ucaptama, Samsung mempersembahkan klip pendek yang mendedahkan Cincin Galaxy dan reka bentuknya. Kami mengetahui keseluruhan faktor bentuk peranti, yang nampaknya menampilkan reka bentuk cincin tebal bersama penderia yang menonjol dan sesentuh pengecasan dalam bahagian cincin dalam.

Warna yang diberikan menunjukkan warna gelap kehitaman, yang menyukarkan untuk membezakan dengan semua bayang-bayang dalam video. Bagaimanapun, ada kemungkinan Samsung akan memperkenalkan pilihan warna atau gaya lain, seperti Ring One, yang akan mengiringi Galaxy Ring semasa pelancaran.

Penjejak boleh pakai pintar Samsung Galaxy Ring

Galaxy Ring Samsung menampilkan berbilang penderia dan sesentuh pengecasan pada bahagian dalamannya. / © Samsung

Selain daripada reka bentuk dan nama, butiran dan spesifikasi lain tentang Galaxy Ring kekal terhad, termasuk hayat bateri dan jenis penderia biometrik on-board. Juga tidak disebutkan bila pengumuman rasmi akan berlaku, ketersediaannya, atau butiran harga. Mungkin ada kemungkinan mereka membuat cincin pintar rasmi pada bulan Julai atau September bersama-sama Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Flip 6 boleh lipat. Siapa tahu pasti?

Dari segi ciri, walaupun, Galaxy AI nampaknya disepadukan ke dalam cincin pintar Samsung. AI harus datang sebagai sebahagian daripada platform Kesihatan Samsung untuk mengurus bacaan dan ciri penjejakan kesihatan yang berbeza, sama seperti apa yang Samsung merancang untuk lakukan dengan boleh pakai sedia ada seperti Galaxy Watch 6.

Apa pendapat anda tentang Cincin Galaxy? Ciri manakah yang perlu ditambah oleh Samsung? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda tentang perkara ini.