Cincin Pintar Oura Horizon yang diubahsuai dengan Tiga Ciri Inovatif

41
cincin pintar oura horizon 03
© Oura

Cincin Pintar Oura Horizon dari syarikat Finland dengan nama yang sama mungkin merupakan cincin pintar yang pertama dan paling popular dalam menjejak data kesihatan. Pengilang kini memperkenalkan versi semakan cincin pintarnya dengan versi perak berus matte, yang dilengkapi dengan tiga ciri baharu untuk but.

  • Baca lebih lanjut tentang: Penjejak kecergasan yang mengkanibal diri mereka sendiri!

Cincin Pintar Oura Horizon dalam titanium

Dengan Samsung akan memasuki dunia barang kemas boleh pakai pintar dengan Samsung Galaxy Ring, aksesori pintar telah lama tidak lagi menjadi trend semata-mata. Dilancarkan pada 2015 melalui kempen Kickstarter, syarikat Finland Oura Health Oy ialah peneraju pasaran dalam kategori ini dan mempunyai beberapa kepakaran terhebat.

Kini pengilang telah menambah versi lain pada model terkenalnya—Cincin Pintar Oura Horizon generasi ketiga. Buat masa ini, cincin itu boleh didapati di laman web pengeluarsebagai tambahan kepada lima warna yang ada, dalam versi “Titanium” untuk $ 449.

Secara amnya, bagaimanapun, cincin itu boleh didapati dalam warna perak atau hitam pada harga $349 satu pop. Mereka yang ingin memanfaatkan rangkaian penuh ciri dikehendaki mendaftar untuk langganan dengan harga $5.99 sebulan.

Seseorang yang memakai Cincin Pintar Oura Horizon

Cincin Pintar Oura Horizon kini boleh didapati dalam “Brushed Titanium.” / © Oura

Tiga fungsi baharu

Tiga fungsi baharu yang diperkenalkan sejak 23 Oktober 2023 ialah Tekanan Siang, Refleksi dan Ketahanan. Dengan data ini direkodkan, syarikat itu bertujuan untuk mengatasi masalah tekanan darah tinggi, tekanan, kebimbangan dan kemurungan yang semakin meningkat.

Mengikut Persatuan Psikologi Amerika, 77 peratus daripada semua orang mengalami masalah ini. Tambahan pula, data tentang kebolehubahan kadar denyutan jantung dan suhu kulit sepanjang hari boleh dinilai untuk mendedahkan detik-detik tekanan.

Dengan Reflections, pengguna mempunyai alat analisis yang menyalin pertuturan anda dengan bantuan rakaman suara, menilainya dengan bantuan AI, dan kemudian memasukkannya ke dalam diari anda. Fungsi “Ketahanan Tekanan” pula, dirancang untuk musim sejuk yang akan datang dan akan menganalisis fasa tekanan dan tidur yang ditentukan untuk memberikan maklumat tentang rehat yang mencukupi.

Cincin Pintar Oura Horizon berukuran 7.9 x 2.55 mm dan berat 4 hingga 6 g (bergantung pada bahan). Hayat bateri adalah lebih kurang 7 hari untuk menjejak kadar jantung, oksigen darah, degupan, kitaran haid, kebolehubahan kadar jantung (HRV), tekanan dan pengesanan penyakit awal.

Cincin pintar ini serasi dengan Android dan iOS melalui Bluetooth Tenaga Rendah. Dengan setiap pembelian, anda akan menerima kit percubaan saiz percuma terlebih dahulu untuk kesesuaian yang sempurna.

Apakah pendapat anda tentang perkembangan cincin pintar? Adakah ini pengganti kepada penjejak kecergasan, selain daripada jam tangan pintar, sudah tentu? Kongsi pendapat anda dengan kami dalam komen.

Sumber:
Oura


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya