Cip Baharu Galaxy Watch 7 Mungkin Membawa Ciri Hebat

12
Samsung Galaxy Watch 6 hero nextpit
© nextpit

Dengan Galaxy S24 (ulasan) telah pun dilancarkan, kami kini mengalihkan tumpuan kami kepada acara Unpacked Samsung seterusnya yang boleh menyaksikan debut Galaxy Watch 7. Selaras dengan itu, butiran mengenai jam tangan pintar berkuasa Wear OS yang akan datang semakin hangat dengan khabar angin terbaru mendedahkan pemproses yang melengkapkan jam tangan dan ciri yang paling mungkin muncul.

  • Jangan ketinggalan ini: Jam Tangan Samsung Galaxy terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2024

Pemproses Samsung Galaxy Watch 7

Datang daripada wartawan Winfuture, Roland Quandt, pembocor itu menyiarkan pada X (dahulunya Twitter) bahawa cipset Galaxy Watch 7 akan didasarkan pada Exynos 5535 dalaman Samsung. Ini menunjukkan pemproses itu akhirnya boleh dipanggil Exynos W940, yang merupakan penamaan logik pilihan yang akan menggantikan Exynos W930 yang menguasai Galaxy Watch 6 tahun lepas (ulasan).

Walaupun label pemproses tidak menjana minat sebanyak itu, khabar angin berasingan (melalui TechSpot) membayangkan bahawa Samsung sedang mengusahakan proses fabrikasi 3 nm generasi kedua. Dijangka rangkaian Samsung Galaxy Watch 7 mungkin yang pertama dilengkapi dengan cip berdasarkan proses baharu ini.

Samsung Galaxy Watch 6 Band

Band perubahan pantas baharu ialah salah satu daripada inovasi “terbesar” Galaxy Watch 6. / © nextpit

Pada asasnya, nod yang lebih kecil akan meningkatkan kiraan transistor pada cip sambil juga meningkatkan kecekapan kuasa untuk seterusnya meningkatkan hayat bateri pada Galaxy Watch 7. Ini sahaja mungkin akan menyelesaikan salah satu kelemahan utama Galaxy Watch 6, yang mengalami masalah besar. hayat bateri purata jika dibandingkan dengan jam tangan pintar Galaxy sebelumnya.

Ciri Galaxy AI baharu Samsung Galaxy Watch 7

Selain daripada pemproses, tidak banyak perkara lain yang diketahui mengenai Galaxy Watch 7 Samsung. Walau bagaimanapun, adalah selamat untuk mengatakan ia harus membawa bentuk dan reka bentuk yang sama seperti Galaxy Watch 6 dan Watch 6 Classic selepas barisan jam tangan pintar 2023 sudah memperkenalkan perubahan luaran.

Sebaliknya, Samsung harus menumpukan pada menambah lebih banyak peningkatan di bawah hud dan fungsi yang lebih baik dalam boleh pakai gen seterusnya. Pada nota ini, set cip berkuasa akan membolehkan ciri baharu pada Galaxy Watch 7, seperti menyokong Galaxy AI untuk pemantauan kesihatan yang diperluaskan pada jam tangan pintar.

Selain itu, Samsung dilaporkan merancang untuk memperkenalkan model Galaxy Watch yang lebih premium dengan moniker Ultra, tetapi perkembangan semasa nampaknya tidak menunjukkan bahawa dalam siri Galaxy Watch 7.

Apakah ciri yang anda ingin lihat diperkenalkan dalam Galaxy Watch 7 atau Galaxy Watch 7 Classic? Adakah anda lebih suka melihat perubahan pada reka bentuk atau perkakasan dalaman? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda dalam ulasan.

Melalui: TechSpot
Sumber:
X/u/rquandt