Ciri AI Samsung Galaxy S24 Mungkin Datang sebagai Perkhidmatan Berbayar

26
SeterusnyaPit tangan samsung galaxy s23 pada cmd7
© nextpit

Dengan iPhone 15 (ulasan) sudah mendominasi podium telefon pintar premium, Samsung mungkin memerlukan lebih daripada perkakasan yang baik dengan Galaxy S24 untuk mengatasi dominasi Apple. Inilah sebabnya mengapa mereka dikhabarkan akan membawa ciri perisian yang menjanjikan seperti penggunaan AI ke perdana mereka yang akan datang. Walau bagaimanapun, nampaknya penambahan ini mungkin datang dengan harga tambahan.

  • Juga menarik untuk dibaca: Telefon pintar Samsung terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Sebelum ini dilaporkan bahawa Galaxy S24 dan Galaxy S24 Ultra boleh muncul dengan ciri AI generatif pada peranti seperti penciptaan teks-ke-imej dan input arahan suara yang kompleks, antara lain. Ini didayakan oleh SoC Snapdragon 8 Gen 3 yang membawa keupayaan pembelajaran mesin yang berat. Cip Exynos 2400 yang menjanakan beberapa varian peranti serantau lain juga dikatakan mempunyai kuasa pengkomputeran AI yang setanding.

Mengenai X (dahulunya Twitter), pembocor kerap Tech_Reve membuat spekulasi bahawa Samsung mungkin merancang untuk melancarkan ciri AI pada Galaxy S24 di belakang paywall. Jika menjadi kenyataan, ini bermakna fungsi itu hanya boleh diakses untuk pelanggan berbayar dan bukan dengan pengguna biasa Galaxy S24.

Lebih banyak fungsi eksklusif untuk Samsung Galaxy S24 Ultra?

Bagi kesahihan dakwaan, tiada maklumat semasa lain untuk menyokongnya. Walau bagaimanapun, kami boleh merujuk bahawa Google pada masa ini mengehadkan beberapa kemahiran AI generatif pada Pixel 8 Pro (semakan) dan bukan dengan model Pixel yang lain. Tambahan pula, gergasi carian itu juga menggunakan awan dan internet untuk memproses data dan bukannya pemprosesan pada peranti.

Paparan Samsung Galaxy S24 Ultra menyerlahkan modul kamera

Paparan Samsung Galaxy S24 Ultra menunjukkan modul kamera lanjutan. / © Mengenai Kebocoran

Ada kemungkinan bahawa penjanaan pada peranti pada Galaxy S24 mungkin menjadi kelebihan utama mengapa orang Korea menggunakan perkhidmatan AI berasaskan langganan. Tetapi sekali lagi, ini nampaknya merupakan langkah yang tidak produktif di pihak Samsung. Sebagai alternatif, Samsung boleh menjadikan ciri AI eksklusif dengan model Galaxy S24 Ultra atasannya yang mencerminkan strategi Google.

Selain daripada penggunaan AI, Samsung Galaxy S24 dikatakan mempunyai sisi rata dengan Ultra memanfaatkan bingkai titanium. Terdapat juga kamera yang dikemas kini dan pemesejan satelit 2 hala untuk ketiga-tiga bersama-sama dengan bateri yang lebih besar pada model Galaxy S24 standard.

Adakah anda menjangkakan bahawa AI generatif akan menjadi tambahan yang ketara kepada Galaxy S24? Adakah anda sanggup membayar untuk menggunakannya? Kongsi dengan kami pemikiran anda dalam komen.

Melalui: X/u/TechReve