Ciri Apl Baharu Google Menghalang Pengecasan Terlebih dalam Pixel Watch 2

29
nextpit google pixel watch 2 tangan
© nextpit

Mempunyai kapasiti bateri yang lebih besar sedikit dan pengecasan yang dipertingkatkan merupakan peningkatan kecil yang diperkenalkan dalam Pixel Watch 2 baharu (ulasan). Tahukah anda terdapat juga rancangan untuk menaik taraf perisian? Google merancang untuk menambah ciri berasaskan perisian yang menghalang Pixel Watch 2 daripada mengecas berlebihan. Berita hebat untuk pemilik Pixel Watch (ulasan) asal juga, kerana ciri ini juga akan disediakan kepada mereka.

  • Baca juga: Cara menggunakan ciri gerak isyarat seperti Dwiketik pada Samsung Galaxy Watch

Menyemak kod yang dinyahkompilasi daripada kemas kini apl Pixel Watch versi 2.1 (melalui 9to5Google) yang dikeluarkan baru-baru ini, Google dianggap sedang mengusahakan ciri baharu dalam apl yang berkaitan dengan mengecas Pixel Watch. Ciri ini kekal tidak aktif secara lalai walaupun disertakan dalam apl, tetapi ia mungkin boleh diakses sepenuhnya dalam kemas kini apl seterusnya.

Ciri apl baharu berfungsi dengan memberitahu pengguna melalui telefon pintar mereka apabila Google Pixel Watch atau Pixel Watch 2 mereka dicas sepenuhnya. Pembangun Dylan Roussel malah menemui cara untuk menguji ciri tersebut dan menunjukkan bahawa telefon bimbitnya menerima pemberitahuan selepas Pixel Watch yang disambungkan telah dicas sepenuhnya.

Google Pixel Watch 2

Pixel Watch 2 Google menggunakan penyambung pengecasan Fitbit dan penderia biometrik yang dipertingkatkan. / © nextpit

Ini bukan terobosan, kerana Samsung telah menawarkan ciri yang sama pada Galaxy Watchnya selama bertahun-tahun sekarang. Orang Korea Selatan juga mempunyai pilihan untuk pengguna memilih penunjuk LED dalam beberapa model Jam serta mempunyai pemberitahuan pada peranti tanpa perlu bergantung pada telefon pintar yang disambungkan.

Tahap pengecasan tersuai pada Google Pixel Watch

Selain daripada fungsi asas, masih tidak jelas sama ada ciri itu juga akan menyokong pemberitahuan apabila memilih peratusan pengecasan yang berbeza. Penyesuaian ini berguna untuk mereka yang memilih untuk tidak mengecas sepenuhnya Pixel Watch mereka.

Pada nota yang sama, ia juga akan menjadi tambahan yang dialu-alukan jika Google boleh mendayakan pengecasan ambang untuk memanjangkan kesihatan bateri jam pintarnya, seperti menetapkan tahap pengecasan maksimum kepada 85 peratus, yang biasa berlaku dalam kebanyakan telefon pintar.

Jika anda memiliki jam tangan pintar, apakah corak pengecasan anda dan berapa kerap anda mengecasnya? Adakah anda juga menetapkan pemberitahuan untuk pengecasan penuh? Kami ingin mendengar pendapat anda dalam ulasan.

Melalui: 9to5Google