Ciri Baharu Apple AirPods Pro 2 Akan Memasukkan Steroid dalam Telinga

33
NextPit Apple AirPods Pro 2 h
© NextPit

Hari pertama WWDC telah menyaksikan Apple melancarkan set kepala realiti pertamanya yang dipanggil Vision Pro bersama-sama dengan pelbagai peranti Mac baharu dan pratonton kepada sistem pengendalian yang berbeza. Semasa di luar, Apple turut mengumumkan ciri baharu untuk barisan AirPods dengan tumpuan pada AirPods Pro 2, yang akan tiba melalui kemas kini perisian pada akhir tahun ini.


AirPods Pro 2 (ulasan) Apple telah dilancarkan tahun lepas, dan sejak itu, hanya kemas kini kecil telah dihantar ke sepasang tin audio wayarles dan ini agak bertujuan untuk membetulkan pepijat dan isu yang mengelilingi peranti. Tetapi perisian tegar yang akan datang tahun ini akhirnya akan menambah tiga ciri yang boleh dibezakan kepada premium dalam telinga yang boleh dimanfaatkan oleh pengguna.

  • Baca juga: Segala-galanya yang perlu anda ketahui tentang over-ear premium Apple AirPods Max 2 yang akan datang.

Ciri Apple AirPods Pro 2 baharu: Audio Adaptif dan Kelantangan Peribadi

Audio Adaptif mungkin merupakan ciri peningkatan audio yang paling penting daripada ketiga-tiganya. Ini pada asasnya dibina pada mod Ketelusan semasa dan fungsi ANC telinga dalam. Ia memadankan secara dinamik jumlah penyekatan hingar yang diperlukan dengan hingar ambien semasa untuk menghasilkan output audio yang lebih baik dan bukannya mempunyai tahap tetap.

Selain itu, Volume Peribadi menggunakan AI untuk menentukan pilihan volum pengguna bersama-sama dengan keadaan sekeliling. Setelah sistem dibuat, AirPods Pro 2 akan melaraskan kelantangan kepada kandungan berbeza yang dimainkan. Untuk menyegarkan semula, Apple memperkenalkan ciri serupa dalam iOS 14, tetapi ia terhad untuk mengesan bunyi bising dan bukan corak penggunaan, yang menyebabkan kekecewaan kepada ramai pengguna.

Sementara itu, Kesedaran Penukaran akan merendahkan kelantangan secara automatik apabila anda mula bercakap. Pada masa yang sama, suara pengguna di hadapan diperkuatkan sebelum disalurkan melalui fon kepala Bluetooth.

Apple menambah ciri Redam/Nyahredam pada AirPods Pro dan AirPods (Max)

Apple menambah ciri redam atau nyahredam semasa panggilan dengan menekan batang (AirPods) atau mahkota digital (AirPods Max) melalui kemas kini perisian pada musim gugur ini. / © Apple

Redam/Nyahredam untuk Apple AirPods dan AirPods Max

Ciri baharu yang menuju ke Apple AirPods 3, AirPods Pro generasi pertama dan ke-2 serta AirPods Max ialah kawalan gerak isyarat bisu atau nyahredam. Dengan kemas kini, pengguna akan dapat menekan batang pada AirPod dalam telinga untuk meredam atau menyahredamkan panggilan. Pada bahagian atas telinga Apple AirPods Max, menekan mahkota digital akan mencetuskan kawalan.

Apple juga menambah baik Penukaran Automatik untuk keseluruhan model AirPods. Firma Cupertino berkata bahawa kemas kini ini akan membolehkan sambungan yang lebih mantap dan lebih pantas antara AirPods dan peranti hos seperti iPhone, iPad atau MacBook. Akhir sekali, ia menambah bahawa perisian tegar akan dikeluarkan pada musim luruh, walaupun ia tidak memberikan jangka masa yang tepat.

Adakah anda menggunakan Apple AirPods? Antara ciri baharu yang manakah paling anda nantikan untuk mencuba? Tekan kami di bahagian komen, kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda.

Sumber:
epal