Ciri-ciri Galaxy Ring yang Dikhabarkan Akan Menjadikannya Penjejak Yang Tiada Tandingan

14
Cincin Pintar Rogbid seterusnya
© nextpit

Bukan sahaja Samsung Galaxy S24 dan Galaxy S24 Ultra baharu menjadi acara kemuncak acara Unpacked Samsung yang diadakan baru-baru ini, tetapi orang Korea berjaya mendedahkan reka bentuk Galaxy Ring pada penghujung perhimpunan. Apa yang masih terbongkar ialah ciri dan spesifikasi Galaxy Ring. Walau bagaimanapun, butiran lanjut tentang penjejak mula muncul, walaupun datang dari sumber pihak ketiga.

  • Baca juga: Penjejak kecergasan terbaik pada tahun 2024 dibandingkan

Berat dan warna Samsung Galaxy Ring

Pada Meta’s Thread, tipster dan penganalisis Avi Greengart berkongsi maklumat baharu yang berkaitan dengan penjejak cincin pintar pertama Samsung selepas ia didakwa mendapat bantuan. Sehubungan itu, Galaxy Ring disifatkan sebagai “sangat ringan” sebaik sahaja dipakai pada jari dan masih selesa dipakai walaupun semasa tidur.

Berat yang tepat tidak diberikan, tetapi sebaliknya, kebanyakan cincin pintar hari ini mempunyai purata 4 gram. Sebagai contoh, Oura Horizon Ring berjulat antara 4 dan 6 gram manakala Ultrahuman Ring Air pada maksimum 3 gram pada varian terbesarnya. Malangnya, tidak jelas bahagian berat mana Galaxy Ring akan jatuh walaupun disebut-sebut untuk binaan ringan yang gila.

Penjejak boleh pakai pintar Samsung Galaxy Ring

Galaxy Ring Samsung menampilkan berbilang penderia dan sesentuh pengecasan pada bahagian dalamannya. / © Samsung

Ia menambah bahawa terdapat pilihan saiz yang luas tersedia dengan Galaxy Ring, dengan yang terbesar pada lilitan 13 (70 mm). Lebih penting lagi, cincin itu dijangka ditawarkan dalam tiga kemasan, yang diandaikan sebagai jalur warna. Kami telah melihat beberapa jenis hitam di Unpacked, jadi kemungkinan warna yang lebih saucy akan diperkenalkan.

Ciri Samsung Galaxy Ring

Laporan berasingan (melalui The Verge) tetapi juga datang dari sumber yang sama mengatakan bahawa Galaxy Ring akan mempunyai “teknologi sensor terkemuka” dan itu akan membolehkan pemantauan kesihatan dan kecergasan. Agak menarik ciri baharu yang akan dibawa oleh penjejak ke meja memandangkan kebanyakan cincin pintar hari ini hanya mempunyai sokongan penjejakan kecergasan yang terhad.

Tiada maklumat mengenai harga dan tarikh keluaran tepat Galaxy Ring. Acara Samsung seterusnya boleh berlaku pada bulan Julai atau Ogos di mana Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6 akan diumumkan bersama Galaxy Watch 7 yang dilengkapi dengan pemproses baharu. Oleh itu, kami tidak menolak Galaxy Ring akan didedahkan sepenuhnya pada masa itu.

Tetapi seperti biasa, terdapat kemungkinan Samsung akan memilih garis masa yang berbeza dan lebih awal dengan tumpuan pada Galaxy Ring sahaja. Langkah ini boleh membantu mereka membawa daya tarikan dan mulut ke mulut yang lebih baik untuk peranti itu.

Begitu juga, senario manakah yang anda fikir lebih berkemungkinan? Dan berapa banyak yang anda fikir Samsung Galaxy Ring perlu memerintah? Beritahu kami dalam ulasan.

Melalui: TheVerge
Sumber:
Benang