Ciri-ciri Terbaik dalam Starfield

41

Pemain mempunyai 17 pilihan sifat untuk diterokai dan diberikan kepada watak mereka dalam Starfield. Atribut ini biasanya ditetapkan semasa membuat binaan watak anda, dengan maksimum tiga ciri bagi setiap aksara. Menggabungkan ciri membantu mencipta permainan yang mengasyikkan, kerana ia boleh menentukan bonus dan kebolehan anda. Atribut Starfield boleh membuat atau memecahkan pengalaman anda. Memandangkan ciri ini boleh menentukan sama ada anda mempunyai permainan yang berjaya, anda perlu memastikan bahawa anda memilih yang betul.

Ciri-ciri Terbaik dalam Starfield

Teruskan membaca untuk mengetahui ciri-ciri Starfield yang terbaik.

Imej muka depan Starfield

Pemilihan sifat ialah salah satu keputusan utama pertama yang anda akan buat sebaik sahaja anda menyertai permainan. Mereka membantu menentukan kualiti dan interaksi watak anda. Sesetengah ciri adalah lebih baik daripada yang lain dalam mencapai perkara yang berbeza dan membantu dengan gaya permainan tertentu. Walau bagaimanapun, menggunakan atribut ini dalam permainan adalah pilihan sepenuhnya.

Anda boleh melihat sifat anda di Starfield bila-bila masa anda mahu. Anda boleh mengalih keluar sebahagian daripadanya jika anda rasa ia tidak memberikan banyak nilai. Di bawah ialah ciri Starfield teratas yang perlu anda terokai untuk pengalaman permainan yang lebih tinggi.

Ekstrovert

Bilik kawalan yang menonjolkan sifat Ekstrovert dalam Starfield

Kebanyakan pencarian cerita utama permainan memerlukan pemain untuk bekerjasama dengan rakan manusia. Pemain terikat untuk menghabiskan jumlah oksigen yang tinggi apabila melakukan perjalanan dengan orang lain. Walau bagaimanapun, anda mempunyai lebih sedikit kebimbangan tentang perkara ini jika watak anda mempunyai sifat Ekstrovert. Ia mengurangkan jumlah oksigen yang diambil oleh pemain semasa dalam perjalanan dengan teman. Walau bagaimanapun, anda menggunakan lebih banyak apabila melancong bersendirian.

Manfaat itu tidak serasi dengan Introvert (kerana mereka melakukan perkara yang bertentangan sepenuhnya). Anda boleh mengalih keluar sifat tersebut dengan berinteraksi dengan Andy Singh. Pemain boleh mengesannya di House of the Enlightened. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan arahan konsol Starfield untuk menambahkannya.

Hero Dipuja

Jurutera yang bekerja di dalam bilik yang menonjolkan sifat Hero Worshiped di Starfield

Jika anda suka mendapatkan semua perhatian, maka sifat ini menjadikan pilihan yang sangat baik untuk watak anda kerana ia memberikan anda “Peminat Memuja”. Mereka akan menawarkan anda hadiah dan meminta untuk menyertai krew anda. Ini menjadikan sifat itu cara yang mudah dan boleh dipercayai untuk mengembangkan krew anda, tetapi mereka boleh menjengkelkan dengan cepat kerana sifat cerewet dan bercakap yang tidak berhenti-henti.

Anda sentiasa boleh menghantar mereka ke kapal atau pos apabila anda bosan dengannya. Pemain juga boleh menghapuskan sifat dengan membunuh Kipas Adoring. Bagaimanapun, juri masih tidak pasti sama ada dia lebih baik daripada buruk. Anda akhirnya akan menjadi orang yang memilih sama ada anda akan menetapkan sifat itu kepada watak anda atau tidak.

Dibangkitkan Mahir dan Dibangkitkan Sejagat

Meneroka planet sambil menonjolkan sifat Raised Universal di Starfield

Raised Enlightened, Raised Universal, dan Serpent’s Embrace ialah tiga sifat berorientasikan agama yang saling eksklusif dalam permainan.

Pilihan Universal dan Enlightened menyediakan peti harta karun agamanya. Pilihan antara dua sifat ini berpunca kepada penceritaan dan rangsangan permainan kecil. Pek Enlightened memberikan lebih banyak faedah HP, manakala pek Universal meningkatkan pemulihan oksigen. Untuk permainan yang lebih agresif, Universal akan berfungsi dengan lebih baik untuk jangka panjang.

Pemain boleh bercakap dengan watak bukan pemain (NPC) Andy Singh di House of Enlightened untuk membantu mereka menghapuskan sifat Enlightened yang Dibangkitkan. Untuk memadamkan Raised Universal, pergi ke Sanctum Universum di daerah MAST di New Atlantis dan bercakap dengan Keeper Aquilus.

Pilihan ketiga, Serpent’s Embrace, meningkatkan kesihatan dan oksigen anda selepas lompatan teruk. Walau bagaimanapun, anda akan mendapat kesihatan dan oksigen yang berkurangan jika anda tidak melompat dengan kerap. NPC yang menyembah ular (walaupun yang bermusuhan) adalah jarang berbanding dengan dua agama yang dianjurkan. Ia boleh menjadi pilihan yang menarik, tetapi ia mungkin memberikan lebih banyak cabaran daripada faedah. Sifat ini tidak boleh dibuang.

Empat

Seni konsep Kota Starfield yang menonjolkan sifat Empath

Sifat ini menjadikan watak anda berhubung secara mendalam dengan perasaan orang lain. Ia membantu pemain meningkatkan kemahiran tempur mereka jika mereka menggembirakan rakan manusia mereka. Sebaliknya, melakukan apa sahaja yang mengganggu mereka akan mencatatkan kesan sebaliknya.

Kebanyakan pemain cenderung untuk bekerjasama dengan pelbagai rakan sepanjang permainan. Ini menjadikan sifat Empath sebagai atribut penting kerana ia akan membantu menyokong anda melalui banyak interaksi yang pasti akan berlaku. Pastikan anda menyimpan permainan supaya sekiranya anda mengalami kemarahan mereka, anda sentiasa mempunyai pelan sandaran. Anda mesti berdagang 10,000 kredit di Reliant Medical untuk membuang sifat ini.

Barang Nak

Ikon rumah pada gambar lelaki di sebelah kapal di bandar

Mengaktifkan sifat ini membolehkan anda melawat rumah anda, New Atlantis, dan berjumpa ibu bapa anda pada bila-bila masa anda mahu. Walau bagaimanapun, anda akan kehilangan dua peratus daripada pendapatan anda setiap minggu untuk menghantarnya kepada mereka. Ini menyumbang kira-kira 500 kredit.

Ibu bapa anda mungkin muncul di bahagian lain kosmos untuk interaksi selanjutnya, yang akan membantu meningkatkan hubungan anda. Pemain mesti melawat Pangsapuri Keluarga di Daerah Kediaman di New Atlantis untuk menyahaktifkan ciri tersebut. Mereka kemudiannya perlu bercakap dengan bapa mereka dan meminta mereka berhenti menghantar wang pulang ke rumah.

Dikehendaki

Mengarahkan pistol ke arah seorang lelaki dan menonjolkan sifat Dikehendaki dalam Starfield

Hadiah telah diletakkan di atas kepala anda, dan pemburu hadiah mahukan ganjaran di tangan mereka. Ciri ini membolehkan anda menangani kerosakan yang ketara pada kesihatan yang lebih rendah, menjadikannya unik. Walau bagaimanapun, anda mungkin terserempak dengan askar upahan yang cuba mendapatkan hadiah supaya anda akan mempunyai lebih banyak lawan secara keseluruhan.

Anda pasti akan menerima kerosakan di Starfield, dan sifat ini boleh membantu semasa terdesak. Anda mesti pergi ke Cydonia dan berinteraksi dengan Ejen Perikatan Penjejak untuk mengeluarkannya. Anda perlu berdagang dalam 3,000 kredit untuk membayar hadiah.

Rumah impian

Bandar Starfield yang menonjolkan ciri Rumah Idaman

Adakah anda suka hidup di luar kemampuan anda? Maka sifat ini adalah untuk anda. Anda boleh menyimpan semua rampasan anda di rumah yang boleh disesuaikan ini. Tetapi, bayaran gadai janji yang besar mungkin memaksa anda untuk memikirkan semula keputusan anda. Anda perlu membayar 125,000 kredit secara ansuran mingguan sekitar 500 kepada GalBank.

Anda boleh menggunakan dua kaedah untuk menyahaktifkan sisi negatif sifat ini. Pemain boleh sama ada bercakap dengan Landry Hollifield untuk merampas rumah atau membayar hutang.

DNA makhluk asing

Alien berkerumun di sekeliling manusia yang menonjolkan sifat DNA Alien di Starfield

Ciri ini meningkatkan tahap kesihatan dan oksigen pemain. Satu-satunya kelemahannya ialah ia menjadikan item penyembuhan kurang berkesan. Nasib baik, ini boleh diselesaikan dengan cepat dengan melabur dalam kemahiran penyembuhan seperti Peremajaan dan Perubatan. Untuk mengalih keluarnya, anda mesti melawat Reliant Medical dan berdagang dalam 10,000 kredit.

Tikus Jalan Neon

Papan tanda Selamat Datang Ke Neon pada bangunan di Starfield yang menonjolkan sifat Tikus Jalanan Neon

Ciri Neon Street Rat menawarkan pilihan dialog unik kepada pemain dalam situasi tertentu. Ia juga memberi anda ganjaran puak istimewa jika anda meneruskan pencarian berkaitan. Jika anda seorang pengacau, sifat ini akan membantu anda memperoleh lebih banyak ganjaran jenayah daripada puak lain. Pemain yang gemar merentasi Neon City akan mendapat yang terbaik daripada ciri tersebut. Anda perlu bercakap dengan Puan Sauvage di Ebbside untuk mengeluarkannya.

Tingkatkan Kehebatan Penjelajah Angkasa Anda Menggunakan Ciri-ciri Starfield

Seorang lelaki melihat ke luar kokpit sebuah kapal di Starfield

Ciri-ciri Starfield membantu menambahkan lebih banyak watak dan kedalaman pada permainan. Mereka membantu mempertajam identiti anda di luar kemahiran latar belakang. Playthrough yang anda mahu kejar boleh membimbing anda tentang sifat terbaik yang sesuai dengan keperluan anda.

Harap maklum bahawa anda tidak boleh menambah ciri pada watak tanpa menggunakan arahan konsol, dan setiap satu akan mempunyai sisi baik dan buruknya. Oleh itu, adalah lebih baik untuk mempertimbangkan perkara dengan teliti sebelum membuat keputusan.

Lihat panduan kami tentang kapal terbaik di Starfield untuk menjadikan hidup anda lebih mudah dalam permainan.

Soalan Lazim

S: Bolehkah anda menukar sifat selepas anda bermula di Starfield?

J: Di Starfield, anda boleh mengalih keluar ciri anda dengan menghubungi orang yang betul dan membayar wang. Walau bagaimanapun, tiada cara untuk menambah yang baharu tanpa arahan konsol.

S: Adakah ciri tertentu dalam Starfield menawarkan pilihan dialog yang unik atau laluan cerita yang bercabang?

J: Sesetengah sifat boleh menjejaskan dialog dalam permainan dan mempengaruhi jalan cerita anda sedikit sebanyak. Tetapi mereka tidak mengubah pilihan laluan anda lebih daripada itu.