Ciri panggilan video Echo Spot sangat bagus

113
Pertunjukan gema amazon AndroidPIT 8844
© NextPit oleh Irina Efremova

Panggilan video adalah mudah dengan alat baharu Amazon. Saya biasanya mengkritik aksesori rumah pintar. Saya bukan peminat idea untuk meletakkan kamera dan mikrofon di setiap bilik rumah saya dan memintanya menonton saya, rakan dan keluarga saya. Saya juga tidak fikir idea yang bagus untuk membenarkan lebih banyak peranti masuk ke dalam kehidupan kita yang mana satu syarikat mempunyai kawalan ke atas malah pihak berkuasa negeri. Tetapi, ciri panggilan video Drop In dan Alexa dimulakan dari Echo Spot adalah sangat baik.

  • Amazon Alexa: Pembantu suara terbaik untuk rumah anda?
  • Kajian Amazon Echo: ahli keluarga terbaharu anda

Peranti semakan Echo Spot telah tiba di pejabat editorial kami. Adik kepada Echo Show dilengkapi dengan paparan kecil, perkakasan audio yang lebih ringkas, serta kamera kecil dan susunan mikrofon. Ini menjadikannya sesuai untuk panggilan video atas permintaan. Ini hanya boleh dilakukan dengan peranti dan aplikasi Alexa, walaupun itu ternyata tidak menjadi halangan selepas percubaan pertama.

Pertunjukan gema amazon AndroidPIT 8860

Panggilan video menjadikan Echo Spot dan Show menarik. / © NextPit oleh Irina Efremova

Selepas beberapa percubaan untuk bergaul dengan keluarga peranti Amazon Echo, ia akhirnya berlaku untuk saya. Echo Dot dan Echo adalah percubaan yang bagus, tetapi ketepatan pengecaman pertuturan yang lemah dan kekurangan nilai tambah yang jelas bermakna mereka tidak pernah sesuai dengan saya.

Untuk benar-benar mendapat manfaat daripada Alexa, saya perlu berurusan dengan keseluruhan rentetan kos tambahan, seperti lampu pintar, termostat, kunci dan sebagainya. Sudah tentu, itu menambah sedikit kemudahan, tetapi saya tidak cukup malas untuk melihat nilai tambah untuk mewajarkan kos.

Dan itulah sebabnya saya tidak pernah melihat alasan yang baik untuk membeli Echo Dot. Ia tidak boleh menggunakan perkhidmatan penstriman muzik saya. Ia tidak disegerakkan dengan Kalendar Google saya. Dan, saya tidak menggunakan mana-mana tawaran perkhidmatan awan Amazon. Keseluruhan ekosistem Amazon tidak diketahui oleh saya, dan menggunakan peranti Amazon benar-benar membuat saya pusing kerana saya perlu mengubah semua tabiat saya yang sudah tertanam. Tetapi kini, produk Amazon baharu telah muncul yang memberi saya perspektif baharu.

Pertunjukan gema amazon AndroidPIT 8874

Echo Show dan Echo Spot boleh membuat panggilan video antara satu sama lain dan telefon pintar dengan aplikasi Alexa. / © NextPit oleh Irina Efremova

Pada mulanya, Amazon cuba memaksa kami untuk membeli peranti Echo tanpa skrin mereka. Bagi orang yang teragak-agak, Echo Spot dan Echo Show memberikan nilai tambah serta-merta. Terima kasih kepada skrin mereka, nilainya lebih jelas kepada mereka yang tidak melihat sebarang sebab untuk membeli perkakasan Amazon sebelumnya. Sebaik sahaja anda menyegerakkan buku alamat anda, anda boleh menghubungi semua rakan anda. Terima kasih kepada paparan yang akhirnya tersedia dan kamera terbina dalam, anda juga boleh melihat satu sama lain. Perkara terbaik mengenainya ialah anda boleh menghubungi rakan anda semasa dalam perjalanan dengan apl Alexa kerana ia menerima panggilan daripada peranti Echo. Jika anda menyebut “Alexa, hubungi John Doe,” ia akan berdering pada semua perantinya.

Ekosistem kekal tertutup

Kami diberitahu pada acara akhbar bahawa Amazon tidak berhasrat untuk membuka ciri tersebut kepada pihak ketiga. Jadi, kami tidak memerlukan kemahiran Skype, Telegram atau Hangouts: Amazon akan terus membuat panggilan video dalam ekosistem Alexanya. Tetapi, memandangkan aplikasi itu berfungsi pada hampir semua telefon pintar dan mempunyai ciri yang tersedia padanya, dan kebanyakan orang sudah mempunyai akaun Amazon, tidak banyak halangan untuk diterima pakai.

Malah, ciri panggilan memberi pengguna insentif baharu untuk memasang apl Alexa dan memberi peluang kepada pembantu, memandangkan apl Alexa bukan sekadar teman dan menyediakan alat untuk perkakasan Echo lagi. Terima kasih kepada paparan mereka, Echo Show dan Echo Spot boleh disediakan tanpa telefon pintar. Aplikasi Alexa akhirnya membolehkan anda menggunakan pembantu bahasa dengan nama yang sama, pada kedua-dua telefon pintar Android dan iPhone.

panggilan video amazon alexa

Panggil rakan-rakan atau lakukan drop-in. / © NextPit

Jika ia telah diaktifkan untuk peranti Echo yang dimaksudkan, anda boleh menghidupkan kamera melalui Drop In. Seperti sistem interkom, Echo Spot di dalam bilik boleh diaktifkan secara spontan, seolah-olah anda sedang mengintip melalui pintu yang terbuka.

Untuk mengelakkan situasi yang memalukan, ciri Drop In boleh dimatikan (dengan kamera dan mikrofon) dengan menekan butang. Sesiapa yang membuat panggilan hanya akan melihat mesej yang mengatakan bahawa kamera dilumpuhkan. Walaupun saya fikir idea Drop In untuk Echo Spot di dalam bilik tidur adalah bermasalah, saya boleh bayangkan meletakkannya di kawasan umum seperti lorong, dapur atau ruang tamu.

Pertunjukan gema amazon AndroidPIT 8855

Nah, Alexa menangkap saya di sana. Dan Sophia juga. / © NextPit oleh Irina Efremova

Dalam beberapa hari akan datang, saya akan melihat dengan lebih dekat perkakasan Alexa baharu. Saya masih belum menyemak semua ciri, senarai yang semakin panjang dari semasa ke semasa. Sehingga itu, berikan saya soalan dan cadangan anda untuk perkara yang perlu disertakan dalam semakan Echo Dot.

Adakah anda sudah mempunyai pembantu pintar di rumah? Jika ya, bagaimana anda menyukainya? Ciri manakah yang tiada setakat ini?