Contoh Cerita Instagram Terbaik

43

Cerita Instagram ialah ciri penting yang anda tidak boleh abaikan. Tidak kira sama ada anda menggunakan akaun peribadi atau perniagaan, ia memberi anda peluang yang lebih tinggi untuk berinteraksi dengan pengikut baharu dan sedia ada. Ini bermakna anda boleh meningkatkan jangkauan dan penglibatan jenama anda dengan ketara dengan menggunakannya secara berterusan.

Contoh Cerita Instagram Terbaik

Instagram Stories mudah digunakan. Walau bagaimanapun, anda mesti berkongsi kandungan yang menarik untuk memastikan penonton anda terpikat. Dalam artikel ini, kami akan menyenaraikan Cerita Instagram terbaik yang tersedia untuk dilihat pada masa ini.

MKBHD: Di Sebalik Tabir

Marques Brownlee memberikan pengikutnya melihat studionya dan proses penggambaran. Jika anda telah menontonnya, anda akan tahu bahawa videonya anggun. Anda akan lebih menghargainya dengan melihat jumlah kerja yang diperlukan untuk membuat video.

Pengikut anda tidak sabar-sabar untuk mengetahui perkara yang diperlukan untuk menghasilkan kandungan atau produk atau cara bekerja di syarikat anda. Bergantung pada industri anda, kandungan di sebalik tabir akan berbeza-beza tetapi ideanya adalah untuk memberi mereka gambaran tentang jenama anda. Ia mewujudkan keintiman yang boleh membina kepercayaan, ketelusan dan kesetiaan.

Apple: Promosi Produk

epal adalah salah satu telefon pintar terbaik di pasaran. Walaupun selepas acara pelancaran iPhone 15, Apple masih menggunakan kehadiran kukuhnya di Instagram untuk bercakap mengenai telefon itu. Kisah Instagram ini menunjukkan kepada pengguna keupayaan telefon. Kualiti kamera, storannya dan julat warna yang anda gunakan.

Setiap perniagaan harus menggunakan Cerita Instagram untuk mempamerkan produk mereka. Bawa pengikut anda melalui item anda dan terangkan perkara yang mereka harapkan. Jika anda mempunyai produk baharu yang akan datang, bincangkan mengenainya dalam cerita anda dan beritahu mereka cara mereka boleh mengaksesnya. Anda boleh membuat ini menyeronokkan dengan menambahkan pelekat atau emoji.

Potongan: Soal Jawab

Potongan ialah penerbitan gaya hidup Amerika yang merangkumi fesyen, kecantikan, gaya hidup dan selebriti. Salah seorang penulisnya Amil Niazi yang menulis siri keibubapaannya melakukan Soal Jawab dan bercakap lebih lanjut tentang niche dan pengalaman hidupnya sebagai seorang ibu. Ini membolehkan pembaca memahami proses penulisan Amil, cara dia mendapat idea, pendapatnya tentang topik dan isu lain. Ini menarik minat pembaca dan mewujudkan keintiman kerana mereka boleh menghubungi penulis dan bercakap dengannya.

Soal Jawab adalah menyeronokkan. Ia merupakan strategi yang mesti digunakan untuk membantu khalayak anda mengetahui lebih lanjut tentang anda. Cuma minta mereka menghantar soalan kepada anda menggunakan pelekat “Tanya saya Soalan”.

Mercedes Benz: Jalankan Kuiz Keseronokan

Mercedes Benz menggunakan kuiz dengan cara yang sangat baik. Mereka ingin tahu sama ada peminat mereka memahami fungsi ciri dalam julat E-Class baharu. Selepas itu, mereka meminta markah mereka dan memberi mereka pandangan mendalam ke dalam kereta.

Orang suka memeningkan fikiran mereka tentang perkara yang mereka gemari. Itulah sebabnya mana-mana jenama harus mempertimbangkan untuk menjalankan kuiz di Cerita Instagram. Mendorong keseronokan ialah cara terbaik untuk memecahkan kebosanan siaran anda. Ia meningkatkan penglibatan dan kesedaran peminat tentang jenama anda.

H&M: Panduan Membeli Produk

Pengikut anda tidak pernah mahu berasa seperti produk, itulah sebabnya anda perlu membuat panduan membeli. Tunjukkan kepada mereka barangan yang berbeza yang anda perlu pikat mereka untuk membeli. H&M ialah jenama fesyen terkemuka. Mereka menggunakan Cerita Instagram mereka untuk mempamerkan semua ketibaan terbaru mereka dan model terpakai supaya anda dapat melihat rupa mereka sebenarnya pada badan.

Liga Perdana: Promosikan Catatan Anda

Pengguna Instagram menghabiskan lebih banyak masa melihat cerita anda daripada grid anda. Ambil kesempatan dengan mengemas kininya pada kandungan terbaharu anda. The Liga Perdana mempunyai lebih 70 juta pengikut tetapi masih menggunakan semula siaran gridnya pada Cerita Instagramnya.

Sebelum dua pengurus paling berprofil tinggi liga bersaing antara satu sama lain, mereka membawa penonton dalam perjalanan antara mereka berdua. Ini meningkatkan keterujaan untuk siaran khusus ini dan kemungkinan pengguna akan memberi lebih perhatian.

NBA: Undur

Apabila anda mempunyai acara yang akan datang, pelancaran, sesi langsung atau acara pelanggan, gunakan pelekat kira detik Kisah Instagram untuk menjana keseronokan di sekelilingnya. Sebagai contoh, ini NBA kira detik perlawanan di Abu Dhabi memberi peluang kepada penonton untuk mengikuti apa yang berlaku. Mereka boleh menghidupkan peringatan mereka dan menerima pemberitahuan sebelum acara bermula.

The Late Show with Stephen Colbert Late: Instagram Takeovers

The Late Show bersama Stephen Colbert menjemput selebriti A-list untuk mengambil alih Instagram mereka. Alicia Keys, Dania Gurira dan Jessica Chastain memberi peminat melihat persediaan persembahan mereka sebelum disiarkan secara langsung.

Jika anda mempunyai akses kepada pengaruh, selebriti dan tokoh awam, minta mereka melakukan pengambilalihan Instagram. Mereka boleh membuat kandungan tentang perjalanan mereka, hari dalam hidup, hidangan terbaik atau apa sahaja yang penonton anda akan minati yang sesuai dengan jenama anda.

Glamour Afrika Selatan: Perkongsian Tips

Glamour Afrika Selatan, penerbitan dalam talian memberi idea kepada pengikutnya tentang perkara yang boleh mereka lakukan dengan kepingan denim mereka. Sesiapa yang menggemari kandungan fesyen akan mendapati ini berharga.

Jika anda mereka bentuk poster Kisah Instagram dengan petua praktikal, khalayak anda boleh menerapkannya dalam kehidupan seharian mereka. Berkongsi nasihat ialah cara yang bagus untuk kekal di atas fikiran khalayak anda. Pastikan grafik yang anda gunakan sejajar dengan jenama anda, bersemangat dan menarik. Jangan berlebihan dengan banyak perkataan. Pastikan ia ringkas dan terus kepada intipati.

Reuters: Ubah hala Pengguna ke Platform Lain

Reuters mengusik cerita kepada pembacanya dan kemudian membenamkan pautan ke tapak webnya supaya sesiapa yang berminat akan membaca keseluruhan cerita di sana. Ini membantu mereka mendapatkan lebih ramai orang untuk menggunakan tapak mereka dan berpotensi, rangkaian media sosial yang lain.

Manfaatkan keterlihatan Instagram Stories anda dengan melampirkan pautan ke platform media sosial lain, tapak web, surat berita dan sumber kandungan yang anda miliki. Kisah Instagram anda ialah tempat yang bagus untuk meletakkan pautan tambahan supaya memaksimumkannya.

Coca-Cola: Kemas Kini Jenama

Pada tahun 2021, apabila Coca-Cola menawarkan Token Non-Fungible (NFT), mereka menyiarkannya di Cerita Instagram mereka. Ini adalah cara untuk menyampaikan minat mereka dalam metaverse kepada pengikut mereka dan mendapatkan mereka untuk mengambil bahagian dalam lelongan ini.

Apa-apa maklumat yang berharga kepada pengguna anda hendaklah dimasukkan ke dalam Cerita Instagram anda. Jika anda membuka cawangan baharu, menukar lokasi, mengembangkan pasukan anda, mempunyai rakan kongsi baharu atau memperkenalkan kaedah pembelian baharu, anda harus berkongsinya dengan pengikut anda. Sentiasa maklumkan kepada mereka setiap kali anda melakukan sesuatu yang baharu dan anda akan membuatkan mereka berasa disertakan.

Fabrizio Romano: Siaran Yang Menyebut Anda

Setiap kali jenama atau pengguna Instagram lain menyebut anda pada cerita Instagram mereka, anda harus berkongsi semulanya sendiri. Ini menunjukkan bahawa orang bercakap tentang anda dan menambah kredibiliti anda. Fabrizio Romano adalah salah seorang wartawan bola sepak yang paling popular. Dia terkenal kerana membuat liputan berita perpindahan dalam bola sepak. Satu lagi penerbitan global BR Football menandai namanya dalam satu siaran dan dia mengongsinya semula pada Cerita Instagramnya.

Gordon Ramsey: Tutorial

Tambahkan nilai pada pengalaman khalayak anda dengan menunjukkan kepada mereka cara membuat sesuatu. Tutorial anda mestilah ringkas dan mengandungi visual, teks dan audio yang kukuh untuk memastikan penonton teruja. Memberi petua dan penggodaman pengguna anda akan memastikan mereka kembali kepada anda dan akhirnya akan mengikuti anda.

Gordon Ramsey melakukan ini dengan baik dengan resipinya. Dalam Kisah Instagram ini, beliau menunjukkan cara membuat Ayam Sos BBQ Blackberry. Video itu menyerlah dan menunjukkan campuran bahan serta pautan yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan resipi.

MAC Cosmetics: Serlahkan Pelanggan Anda

Dalam perniagaan, bukti sosial adalah penting. Tiada cara yang lebih baik untuk mempromosikan jenama anda daripada meminta pelanggan anda bercakap mengenainya. Buat siaran orang yang gembira dengan perkhidmatan dan produk anda. Semak keluar Kosmetik MAC. Mereka telah mengumpulkan pelanggan yang gembira menggunakan produk solek mereka. Jika anda terfikir untuk mendapatkan MAC Cosmetics, anda dapat merasakan rupa kit mereka yang berbeza.

Contoh Cerita Instagram Terbaik

Memutuskan contoh Cerita Instagram terbaik bergantung pada jenis kandungan yang ingin anda terbitkan. Mana-mana perkara di atas akan berfungsi selagi anda menggunakannya dengan sewajarnya. Yang terbaik melibatkan diri dengan khalayak mereka, menawarkan petua yang berguna atau bernas, atau maklumat produk yang paling ringkas.

Adakah anda tidak pernah membuat Cerita Instagram? Jika ya, jenis apa? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.