Dapatkan permintaan PTO anda untuk 2024 dan temui bulan paling popular

16
pesanan stok adobe jobbio dalam botol
© Jenny Sturm/Adobe Stock

Tahun-tahun pandemik adalah pemangkin bagi ramai orang untuk berundur dan bertanya sama ada kerja mereka benar-benar memuaskan, atau sesuatu yang baru mereka lakukan untuk membayar perkara yang sebenarnya mereka mahu lakukan dalam hidup.

Sentimen inilah yang membawa kepada Perletakan Jawatan Besar apabila pekerja menyedari bahawa terdapat banyak perkara yang perlu diperkatakan untuk bahagian “kehidupan” dalam keseimbangan kerja-kehidupan.

Jelas sekarang bahawa faedah adalah sama pentingnya dengan gaji untuk bakal calon dalam pasaran yang persaingan untuk mendapatkan bakat adalah tinggi. Satu tinjauan baru-baru ini mendapati bahawa keseimbangan kerja-kehidupan adalah ciri yang paling penting apabila mencari pekerjaan baharu untuk 70% responden.

Mengetepikan faedah dalam pejabat, faedah utama dalam kehidupan yang dibolehkan oleh kerja––selain daripada mempunyai kebebasan untuk menyiapkan pakaian anda di antara mesyuarat, atau pergi ke kedai tanpa berasa seperti baru sahaja melakukan rehat penjara– -sedang mendapat percutian yang baik.

Mengikut Nombor Biro Buruh AS72% pekerja AS mempunyai akses kepada percutian berbayar pada 2022. Lazimnya, pekerja di sektor swasta berhak mendapat cuti berbayar selama 11 hari pada tahun pertama mereka dengan syarikat, meningkat secara berperingkat dari semasa ke semasa.

Makmal Kalendar Laporan Masa Cuti mendedahkan bahawa bagi pekerja AS, Disember adalah masa paling popular untuk bercuti, bertepatan dengan musim cuti.

Terdapat trend yang semakin meningkat dalam kalangan syarikat yang teliti, termasuk banyak syarikat gergasi teknologi, untuk memenuhi keperluan undang-undang dan mengguna pakai model yang jauh lebih murah untuk hari percutian yang lebih ketara. Meta, sebagai contoh, menyediakan 21 hari bercuti kepada semua kakitangan serta 11 cuti syarikat dan “hari sakit apabila anda memerlukannya”.

Bagi syarikat yang lebih kecil dan sedang berkembang, ini mungkin terdengar seperti cadangan yang mahal. Realitinya ialah masa percutian yang melimpah ruah ini, yang merupakan kebiasaan bagi semua pekerja di kebanyakan negara Eropah dan di tempat lain di seluruh dunia, menggalakkan suasana yang sihat, produktif dan menjadikan pekerja lebih cenderung untuk menggunakan waktu tambahan tanpa gaji di tempat lain seperti yang diperlukan.

Perkara lain mengenai kos tambahan hari cuti untuk pekerja ialah penemuan Makmal Kalendar Laporan Masa Cutiyang mengkaji peranan yang dimainkan oleh PTO dalam keseimbangan kehidupan kerja yang sentiasa ada.

Tinjauan mendapati bahawa, berdasarkan pilihan, satu daripada lapan pekerja akan memilih hari percutian tambahan melebihi kenaikan gaji $10,000. Itu 12.5% ​​pekerja dan ini menunjukkan betapa individu tertentu menghargai masa mereka berbanding wang.

Di hujung spektrum yang lain, empat daripada lima pekerja melaporkan rasa bersalah kerana mengambil PTO kerana kebimbangan tentang ketinggalan dalam kerja mereka atau menambah kepada rakan sekerja mereka. Tetapi dengan mengambil masa bercuti anda, anda secara aktif memupuk keseimbangan kehidupan kerja yang sangat penting itu, dan mengutamakan kesejahteraan anda sendiri.

Jika hari-hari bercuti menjadi tumpuan, mungkin sudah tiba masanya untuk berubah. Peranan anda yang seterusnya sedang menunggu untuk ditemui di nextpit Job Board

Salah satu penyedia perisian perusahaan terbesar di dunia, Oracle, sedang mengembangkan keupayaan jauhnya dan mencari a Pengurus Program Teknikal Kanan untuk menyertai pasukan. Syarikat itu mempunyai bahagian baharu yang menarik dikenali sebagai Aplikasi Fusion sebagai Perkhidmatan. Ia berada di persimpangan infrastruktur dan aplikasi, memanfaatkan OCI untuk mengubah beberapa hartanah SaaS terbesar dalam industri. Dalam peranan ini, anda akan membawa kepakaran dan semangat untuk menyelesaikan cabaran sukar yang dihadapi oleh pasukan FAAaS melalui produk awan yang inovatif.

Salah satu jenama yang paling dipercayai dalam mata wang kripto, misi Coinbase untuk mempromosikan kebebasan ekonomi di seluruh dunia tidak akan dapat dicapai tanpa beberapa orang terkemuka dalam bidang teknologi. Pertukaran itu mencari a Saintis Data Kanan yang akan membawa tenaga positif dan pengetahuan kripto yang mendalam kepada syarikat. Dalam peranan ini, anda akan memainkan peranan langsung dalam memacu ke hadapan blockchain dan teknologi Web 3.0, berinovasi dan berkembang semasa anda pergi.

Di El Segundo, ENSCO sedang mencari seorang yang inovatif dan bermotivasi tinggi Jurutera Integrasi untuk menyokong Program MILSATCOM Komando Angkatan Angkasa dan Sistem Angkasa melalui kejuruteraan, penyepaduan dan ujian. Dalam peranan ini, terletak di Colorado Springs, anda akan menyokong pelbagai set sistem dan infrastruktur strategik dan taktikal dalam persekitaran pelbagai disiplin dan kolaboratif.

Mulakan carian kerja anda hari ini melalui Nextpit Job Board. Artikel ini ditulis oleh Doug Whelan.