Dapatkan Tinjauan Sepintas di Meta Quest 3 dengan Video Unboxing Bocor

32
Meta Quest 3 MR
© Meta

Ketua Pegawai Eksekutif Meta, Mark Zuckerberg, secara peribadi telah mengusik butiran penting tentang generasi akan datang cermin mata VR kendiri, Meta Quest 3. Alat dengar realiti campuran tidak akan diumumkan secara rasmi sehingga Meta Connect 2023 pada akhir September. Oleh itu, video unboxing di Reddit dan X (dahulunya dikenali sebagai Twitter) daripada sumber yang tidak dikenal pasti amat mengejutkan, kerana ia mendedahkan beberapa butiran yang tidak diketahui sebelum ini.

  • Berkaitan: Mencari cermin mata VR kendiri terbaik

Meta Quest 3: Video penyahkotak gogal VR kendiri bocor

Malah sebelum pembentangan Apple Vision Pro, Zuckerburg telah mempersembahkan lebih kurang Meta Quest 3. Tidak secara terperinci, tetapi cukup terperinci supaya kita sekurang-kurangnya mengetahui harga sasaran $499 (128 GB), antara lain. Satu lagi fakta penting ialah kes kurus sehingga 40 peratus.

Kini, mengejutkan semua orang, video unboxing muncul pada agregator berita sosial Reddit dan X sebelum pembentangan rasmi di Meta Connect pada 27 September 2023.

Tiada penyesuai kuasa dan tiada stesen pengecasan

Memandangkan reka bentuk itu sudah diketahui secara asasnya, penampilan dengan rupa pancake baharu dan Snapdragon XR2 Gen 2 yang dipasang daripada Qualcomm bukanlah sesuatu yang mengejutkan.

Sebaliknya, ia menunjukkan pembungkusan yang asasnya baharu, yang bukan sahaja lebih kecil daripada Meta Quest 2 dan Meta Quest Pro, tetapi juga mengikut idea ekologi. Sama seperti Apple dan Samsung, bekas syarikat Facebook itu tidak menyertakan penyesuai kuasa dan stesen pengecasan yang sepadan dalam kotak.

Masih belum diketahui sama ada video itu sebenarnya mengenai produk jualan akhir. Jika Meta berpegang pada pembungkusan dan kandungan ini, ini bermakna pelanggan set kepala MR/VR/XR juga perlu membeli stesen pengecasan pada masa hadapan. Dengan harga sasaran hampir $500 dan produk yang belum mencapai orang ramai setakat ini, ini tidak sepenuhnya tidak berbahaya.

Apakah pendapat anda tentang realiti maya dan campuran? Adakah anda sudah memiliki cermin mata VR, atau sedang menunggu Apple menjadikan barisan produk ini boleh diterima? Anda dialu-alukan untuk menulis pendapat anda kepada kami dalam ulasan di bawah.

Sumber:
VR Panda di X