Dreame X40 Ultra: Tiada Lagi Rambut Tersekat dalam Vakum Robot

35
dreame x40 ultra hero
© Dreame

Dreame X40 Ultra akan menjadi pembersih vakum robot perdana baharu (berhover di sisi lain kolam) untuk suku kedua 2024. Dreame telah memberikan pandangan pertama kepada nextpit tentang ciri baharu robovac dengan fungsi mengemop, dan kami boleh mendedahkan beberapa butiran eksklusif di sini.

Adakah anda masih ingat IFA 2023? Dreame L20 Ultra ialah vakum robot pertama yang boleh meregangkan mopnya ke luar untuk membersihkan tepi dan bucu dengan lebih baik. DreameBot X40 Ultra juga boleh memanjangkan berus sisinya untuk meningkatkan prestasi pembersihan apabila menyedut. Oleh itu, pengilang menjanjikan pembersihan yang tiada tandingan sehingga ke sudut terakhir—tidak kurang terima kasih kepada navigasi yang dipertingkatkan lagi.

Dreamebot X40 Ultra dengan berus revolusioner

Dreame juga telah menambah baik berus utama. Ia kini dikatakan boleh memotong rambut yang kusut secara bebas dan dengan itu mengelakkan berus daripada tersangkut. Pengilang memanggil sistem Tribut Brush 2.0. Adakah ini bermakna kita akhirnya boleh menghentikan alat penyahkusut kecil yang disertakan dengan banyak vakum robot? Kami sudah tentu akan mengetahui dalam ujian vakum robot kami.

Vakum robot Dreame X40 Ultra di sebelah stesen pangkalannya

Dreame X40 Ultra dilengkapi dengan stesen automatik sepenuhnya termasuk tangki untuk air tawar dan air kotor. / © Dreame

Akhir sekali, Dreame X40 Ultra menawarkan lebih banyak kuasa sedutan. Pada 10,500 Pa, ia mengatasi prestasi perdana L20 Ultra semasa sebanyak 3,500 Pa. Malah ia lebih berkuasa sedikit daripada Roborock S8 MaxV Ultra yang dilancarkan baru-baru ini.

Dreame X40 Ultra ditetapkan untuk dilancarkan di Eropah pada suku kedua 2024—dan ia dijamin menjadi calon hangat untuk vakum robot terbaik pada tahun 2024. Bagi Amerika Syarikat, X30 Ultra pendahulu masih berada di pra- pesanan, jangan harap untuk melihat X40 baharu dalam masa terdekat.

Ciri manakah yang paling penting kepada anda dalam vakum dan mop robot anda? Adakah anda memberi perhatian kepada kuasa sedutan dan/atau mop boleh dipanjangkan dan berus sisi? Saya menantikan pendapat anda dalam komen!