Dugaan Google Pixel 8a Muncul dalam Imej Langsung Pertama

28
NextPit Google Pixel 7a Bercakap
© nextpit

Belum setengah tahun Google melancarkan Pixel 7a (ulasan) pada bulan Mei. Bagaimanapun, pengganti yang didakwa, yang boleh tiba sebagai Pixel 8a, telah pun muncul dalam satu set gambar langsung. Dan berdasarkan bahan-bahan ini, nampaknya Pixel 8a tahun depan akan kelihatan berbeza daripada Pixel renjer pertengahan semasa.

  • Baca juga: Telefon pintar terbaik untuk dibeli berharga di bawah $600

Walaupun sudah tidak menghairankan untuk melihat peranti Pixel yang tidak diumumkan bocor menjelang pelancaran mereka, Google nampaknya mengalami masa yang lebih sukar untuk menyembunyikan Pixel 8a beberapa bulan sebelum tetingkap keluaran yang sepatutnya pada pertengahan tahun 2024.

Dalam siaran X Abishek Yadav yang kerap membocorkan, imej langsung mendedahkan Pixel 8a dalam banyak sudut. Jelas sekali, ia boleh dilihat dengan mudah bagaimana sudut peranti jauh lebih bulat walaupun berbanding dengan Pixel 8 yang akan datang. Bahagian belakang juga menunjukkan visor kamera yang biasa dan dikemas kini menempatkan kit dwi kamera dan denyar LED. Tidak diketahui sama ada terdapat perubahan pada ikan kakap ini.

Google Pixel 8a dalam warna biru

Imej langsung pertama Google Pixel 8a dalam jalur warna biru menunjukkan sudut yang lebih bulat dan visor kamera yang disegarkan. / © X/u/AbishekYadav

Tambahan pula, set butang biasa muncul dan diletakkan di sebelah kanan manakala bahagian kiri bawah mempunyai peruntukan untuk dulang kad SIM. Di bahagian hadapan, paparan dengan bucu bulat yang sama dibalut dengan bezel yang menonjol, tetapi sukar untuk mengetahui sama ada ini sebenarnya lebih tebal daripada pada Pixel 7a. Terdapat juga potongan lubang tebuk untuk kamera swafoto dan sokongan untuk pengimbas cap jari pada skrin.

Sumber itu menambah bahawa peranti itu menggunakan nama kod Akita, yang pernah kami dengar daripada laporan dan rentetan kod yang ditemui. Di samping itu, ia disebut-sebut Pixel 8a mendapat cipset Tensor G3 yang menuju pertama ke Pixel 8 dan Pixel 8 Pro. Malangnya, perubahan lain dalam spesifikasi dan ciri masih tidak didengari pada masa ini.

Adakah anda lebih suka rupa Google Pixel 8a yang dikemas kini? Adakah anda fikir ini akan digunakan pada telefon bimbit masa depan syarikat itu juga? Kami ingin mendengar jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: X/u/yabhishekhd

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya