Dummies iPhone 16 Dikesan Dengan Butang Baharu

17
nextpit Apple iPhone 15 Pro Max Kunci Sisi
© nextpit

Apple dikhabarkan akan memperkenalkan satu set butang baharu dalam siri iPhone 16. Model standard digembar-gemburkan untuk mendapatkan Butang Tindakan dan kunci tangkapan kamera baharu manakala Pro harus melihat yang kedua disertakan. Kini, foto baharu unit palsu yang dikatakan telah muncul, memberikan kami pandangan paling dekat mengenai rupa iPhone yang akan datang ini, termasuk butang baharu.

iPhone Apple dengan butang terbanyak setakat ini

Sumber yang sama sebelum ini berkongsi foto sarung iPhone 16 Pro dan menerbitkan satu lagi set imej tiruan iPhone 16. Berdasarkan bahan yang digunakan, ia menunjukkan susunan kamera yang direka bentuk semula bagi iPhone 16 dan iPhone 16 Plus, yang kini menggunakan dwi-modul tersusun menegak Bagi duo Pro, penjajaran tiga kamera kekal tidak berubah.

Unit dummy Apple iPhone 16

Unit dummy Apple iPhone 16 (Plus) dan iPhone 16 Pro (Max). / © X/u/SonnyDickson

Di sebelah kanan, semua model iPhone 16 digambarkan dengan butang kamera baharu diletakkan di bawah kekunci kuasa yang disebut-sebut menyokong kawalan kapasitif dan pengatup. Walaupun butang ini juga boleh menjadi antena untuk mmWave 5G serupa dengan varian AS bagi iPhone 15 (ulasan), ia kelihatan seperti ceruk dan mempunyai cerun di sekelilingnya berbanding dengan potongan antena rata.

Apple iPhone 16 (Plus) dan iPhone 16 (Pro) dengan butang baharu

Butang tangkap baharu yang digambarkan pada siri iPhone 16. / © X/u/SonnyDickson

Segmen kiri iPhone 16 dan iPhone 16 Pro dilengkapi dengan Butang Tindakan dan penggoncang kelantangan. Berdasarkan laporan awal, varian serantau yang menyokong mmWave 5G mungkin melihat komponen khusus ini diletakkan semula di sepanjang bahagian ini.

Tambahan pula, iPhone 16 Pro dan iPhone 16 Pro Max dijangka menampilkan paparan yang lebih lebar sedikit daripada pendahulunya, dan perbezaan itu dapat dilihat dalam bentuk yang lebih tinggi berbanding iPhone 16 dan iPhone 16 Plus standard.

Apa lagi yang baharu dalam iPhone 16?

Bagi butiran lain yang diketahui, duo iPhone 16 Pro dikatakan tiba dalam warna emas mawar dan warna hitam angkasa. Di samping itu, mereka berkemungkinan besar akan membawa bingkai titanium yang sama daripada iPhone 15 Pro, walaupun menggunakan bezel yang lebih nipis melalui teknologi Border Reduction Structure atau BRS baharu.

Secara dalaman, iPhone 16 boleh menggunakan SoC A18, Wi-Fi 6E yang lebih pantas dan RAM 8 GB. Sebaliknya, iPhone 16 Pro boleh mendapatkan cip A18 Pro yang lebih berkebolehan dan kamera ultra lebar baharu. Apple dijangka akan memperkenalkan iPhone 16 pada musim gugur ini.

Adakah anda fikir mempunyai lebih banyak butang akan meningkatkan kebolehgunaan pada iPhone ini? Bagaimanakah anda menukar iPhone 16? Kami suka mendengar pendapat anda.