Dummies Samsung Galaxy S24 Mendedahkan Beberapa Sentuhan Reka Bentuk seperti iPhone

37
NextPit samsung galaxy s23 berbanding s23 plus cmd7
© nextpit

Samsung dijangka melancarkan siri Galaxy S24 pada jangka masa yang lebih awal daripada Galaxy S23. Dan setakat ini, orang Korea tidak melakukan yang terbaik dalam menyembunyikan perdana yang akan datang. Berikutan gambar yang dijana komputer, unit tiruan tangan ketiga-tiga mereka kini telah muncul mengesahkan beberapa perubahan kecil pada bahagian luar peranti.

Penyampaian awal menggambarkan bahawa reka bentuk rangkaian Galaxy S24 sangat sedikit berbeza daripada pendahulunya, dengan lelaran paling ketara datang dari sisi. Galaxy S24 Ultra, bagaimanapun, dijangka lebih bertinju daripada Galaxy S23 Ultra (ulasan). Perubahan ini nampaknya didedahkan dalam set foto baharu di X (dahulunya Twitter).

Reka bentuk kehidupan sebenar Samsung Galaxy S24

Pengguna Sonny Dickson telah menyiarkan gambar yang didakwa unit palsu Galaxy S24 (Plus) dan Galaxy S24 Ultra. Apa yang boleh kami kemukakan dengan mudah ialah model standard kelihatan sama dengan Galaxy S23 (ulasan) dari panel belakang dan sudut dengan satu-satunya pengecualian pada bingkai, yang lebih rata dan menyerupai iPhone 14 Pro.

Unit dummy Samsung Galaxy S24, Galaxy S24+, Galaxy S24 Ultra

Unit dummy yang didakwa bagi Samsung Galaxy S24(Plus) dan Galaxy S24 Ultra. / © X/u/SonnyDickson

Yang ketara, Galaxy S24 Ultra nampaknya mempunyai panel belakang yang lebih paras berbanding Galaxy S23 Ultra dengan tepi kiri dan kanan yang serong. Di samping itu, sudutnya agak lebih runcing, menghasilkan bentuk yang lebih segi empat tepat. Kedudukan untuk butang, silo S Pen dan kamera juga tidak berubah. Walau bagaimanapun, tidak jelas sama ada terdapat perbezaan dalam saiz kanta kamera terapung.

Unit dummy Samsung Galaxy S24

Galaxy S24 Samsung mengekalkan reka bentuk keseluruhan daripada Galaxy S23 kecuali pada bingkai yang lebih rata / © X/u/SonnyDickson

Boneka yang ditunjukkan semuanya berwarna putih dengan aksen perak, jadi tidak ada cara untuk mengetahui cara laluan warna lain akan kelihatan dalam kehidupan sebenar. Menurut khabar angin baru-baru ini, Galaxy S24 dan Galaxy S24 Ultra akan ditawarkan dalam warna putih, hitam, ungu dan emas. Terdapat dikatakan warna istimewa oren, hijau muda dan biru muda serupa dengan Galaxy S23 FE (ulasan).

Spesifikasi Samsung Galaxy S24 (Ultra).

Berkenaan dengan perubahan lain, ini mungkin tertumpu pada bahagian dalaman yang dikatakan termasuk cipset Snapdragon 8 Gen 3 untuk Galaxy ditambah dengan keupayaan AI generatif, kamera yang dikemas kini untuk Ultra dan bateri yang lebih besar untuk model standard. Paparan dalam trio juga disebut-sebut lebih cerah dengan Galaxy S24 mendapat panel LTPO untuk tahap kadar penyegaran yang lebih luas sama dengan Ultra.

Beberapa spekulasi menunjukkan bahawa Galaxy S24 dan Galaxy S24 Plus akan dilengkapi dengan cipset Exynos 2400 dalaman Samsung di beberapa wilayah di luar AS. Sementara itu, Galaxy S24 Ultra dipercayai mendapat SoC Snapdragon untuk semua pasaran.

Leaker Ice Universe meramalkan acara Unpacked seterusnya akan berlangsung di San Francisco pada 17 Januari 2024, yang akan menjadi yang ke-18 di seberang hemisfera. Penjejak cincin pintar pertama dari Samsung, yang digelar sebagai Galaxy Ring, mungkin juga diumumkan.

Adakah anda lebih suka bahagian luar Galaxy S24 yang segar berbanding Galaxy S23? Beritahu kami apa yang anda fikirkan.

Sumber:
X