Dynamic Island pada harga yang murah: LeTV S1 Pro ialah klon iPhone 14 Pro bernilai $150

96
NextPit Kamera Depan Apple iPhone 14 Pro
© NextPit

Salah satu ciri unik yang muncul dengan iPhone 14 Pro (Max) ialah potongan berbentuk pil. Walaupun reka bentuknya tidak begitu revolusioner, sesetengah jenama Android tidak malu untuk menyalin dan menampar ciri seperti pelekat dan menamparnya pada peranti mereka. S1 Pro LeTV ialah contoh lengkapnya.

Jika anda seorang peminat tegar Android, anda akan ingat bahawa LeTV bukanlah nama baharu. Malah, ia masih di bawah jenama LeEco tetapi syarikat itu telah memilih untuk menggunakan penjenamaan dahulu. Ia melancarkan klon iPhone 13 hanya tahun lepas dalam bentuk Y1 Pro. Dan kini, mereka fikir peranti itu memerlukan pengganti, jadi mereka memperkenalkan LeTV S1 Pro yang mencerminkan iPhone 14 Pro (Max) Apple.

  • Telefon pintar terbaik untuk dibeli di bawah $200 pada tahun 2023

Peniru iPhone 14 Pro murah

Bagi mata yang tidak terlatih, LeTV’s S1 Pro dengan mudah boleh disalah anggap sebagai iPhone 14 Pro Max. Lubang yang diletakkan di atas skrin HD 6.5-incinya nyata lebih sempit dan lebih pendek berbanding versi Apple. Bezel bawah juga agak tebal, tetapi ini disimpan oleh sempadan sisi yang lebih nipis.

Penyalinan tidak hanya berakhir pada fasad kerana sisi telefon diratakan sama. Kecuali untuk logo LeTV, bahagian belakang juga menempatkan tiga kamera yang diilhamkan oleh persediaan iPhone 14 Pro Max termasuk kedudukan optik dan lampu LED.

LeTV S1 Pro

LeTV S1 Pro meniru reka bentuk iPhone 14 Pro Max / © LeTV

Di luar luaran yang kelihatan seperti iPhone, telefon Android dilengkapi dengan set spesifikasi tahap permulaan yang baik. Ia dikuasakan oleh pemproses octa-core Unisoc T7510 yang dipasangkan dengan 8 GB RAM dan storan 128 GB. Melengkapkan persediaan ialah bateri 5000 mAh dan sambungan 5G.

Syarikat itu kini menjual LeTV S1 Pro secara tempatan pada harga murah $150. Tidak mungkin telefon Android 11 bajet akan dikeluarkan di luar China. Sebagai alternatif, jika anda tidak sabar-sabar untuk mendapatkan lubang berat yang sama pada Android anda, apl gaya Pulau Dinamik ini mungkin satu-satunya pilihan anda.

Melipat Apple iPhone V

Selain iPhone 14 Pro-twin, pembuat China tidak kehabisan idea tentang cara meniru iPhone Apple secara aneh. Pada bulan November, pasukan persendirian telah mengubah suai iPhone X dan mengubahnya menjadi iPhone lipat yang dibuat melalui komponen yang diselamatkan daripada Moto Razr boleh dilipat. Akhirnya, pasukan itu mengambil beberapa percubaan untuk berjaya menghasilkan prototaip yang berfungsi.

Adakah anda akan mempertimbangkan untuk membeli telefon Android daripada pengeluar utama seperti Samsung atau Xiaomi jika mereka menggunakan paparan lubang berbentuk pil dan ciri seperti Pulau Dinamik? Beritahu kami di bahagian komen.