E-Skuter: Bagaimana untuk membeli skuter elektrik yang sesuai untuk anda

89
Skuter E Terbaik
© Xiaomi

E-skuter telah lama mengisi jalan-jalan kita dalam jumlah yang besar. Kebanyakannya adalah e-skuter yang boleh disewa. Jika anda ingin membeli satu untuk diri sendiri, maka terdapat banyak perkara yang perlu dipertimbangkan. Kami ingin mengesyorkan beberapa model hebat kepada anda dan menerangkan semua yang anda perlu ingat sebelum membuat keputusan pembelian!

e-skuter terpilih di AS
produk Ninebot KickScooter ES1L Ninebot KickScooter MAX G30LP GoTrax GXL V2 Ninebot KickScooter Air T15
Imej Ninebot KickScooter ES1L Ninebot KickScooter MAX G30LP Pergi Trax GXL V2 Ninebot KickScooter Air T15
MSRP $299.99 $989.99 $349 $819.99
Berat badan 24.9 lbs 38.6 paun 26.45 paun 23.2 paun
Had muatan 220 paun (100 kg) 220.5 paun (100 kg) 220 paun (100 kg) 220.5 paun (100 kg)
Dimensi (dibuka / dilipat)
 • 40.2″ × 16.3″ × 44.5″
 • 44.5″ × 16.3″ × 12.6″
 • 43.7″ x 18.6″ x 45.1″
 • 43.7″ x 18.6″ x 21.0″
 • 43.3″ x 16.7″ x 44.1″
 • 36.9″ x 15.7″ x 40″
 • 40.3″ x 8″ x 8.8″
Motor 250 watt 350 watt 250 watt 300 watt
Jenis brek
 • Brek elektronik hadapan
 • Brek cakera belakang
 • Brek cakera hadapan
 • Brek elektronik belakang
 • Brek elektronik hadapan
 • Brek cakera belakang
 • Brek belakang
Masa mengecas 6 jam 6.5 jam 5 jam 4 jam
Maks. Julat 12.4 batu 24.9 batu 12 batu 9.3 batu
Kelajuan 12.4 mph 18.6 mph 15.5 mph 12.4 mph
Tayar tayar pneumatik 8 inci tayar pneumatik 10 inci tayar pneumatik 8.5 inci hadapan 6 inci | Belakang 7.5 inci
Paparan ya ya ya ya
Pemegang telefon pintar
Semak tawaran*

Semak harga

Semak harga

Semak harga

Semak harga

Membeli e-skuter adalah mudah. Ia adalah kurang mudah untuk melihat sama ada kenderaan sebegitu adalah dari segi teknikal sehingga tercalar dan sama ada anda dibenarkan menggunakannya di jalan raya sama sekali. Untuk anda mendapatkan gambaran penuh, kami akan membimbing anda langkah demi langkah dan menjelaskan semua yang anda perlu ketahui sebelum membeli e-skuter.

Kami belum menyemak mana-mana e-skuter yang disenaraikan dalam jadual sendiri. Kami telah meneliti ulasan dan laporan pengguna daripada rakan sekerja dan memilih beberapa model berdasarkan ini, yang kesemuanya amat disyorkan dan boleh digunakan di jalan tempatan. Jangan ragu untuk memberitahu kami dalam ulasan sama ada kami patut mencuba untuk menulis ulasan e-skuter kami sendiri pada masa hadapan.

Ciri-ciri yang perlu diberi perhatian apabila membeli e-skuter

Siapa yang dibenarkan memandu e-skuter?

Pada dasarnya, mana-mana orang yang berumur 16 tahun ke atas dibenarkan menaiki e-skuter di Amerika Syarikat. Perlu diingat bahawa peraturan berbeza dari satu negeri ke negeri yang lain. Di AS, North Carolina memerlukan pendaftaran DMV, sembilan negeri memerlukan lesen memandu, dan sesetengahnya memerlukan penunggang memakai topi keledar, jadi sentiasa semak dengan pihak berkuasa tempatan.

Mann fährt den E-Scooter auf einer Brücke

Pastikan anda menaiki e-skuter seperti Ninebot MAX G30D II sambil memakai topi keledar. / © Ninebot

Sila ingat bahawa anda hanya boleh menaiki e-skuter sahaja. Tidak ada kewajipan untuk memakai topi keledar, tetapi demi keselamatan anda sendiri, anda mesti memakainya juga. Orang muda juga harus memakai pelapik lutut dan siku.

Di manakah anda dibenarkan menaiki e-skuter?

Apabila membeli e-skuter, adalah sangat penting untuk menyemak sama ada skuter pintar itu mempunyai permit jalan di negara anda. Ini terpakai jika anda ingin bersiar-siar di jalan awam. Selagi anda hanya membuat pusingan mengenai harta persendirian, kelulusan sedemikian tidak diperlukan.

Apakah maksud “undang-undang jalanan”?

Seperti yang telah disebutkan, anda memerlukan e-skuter dengan kelulusan jalan raya supaya anda boleh menunggang bersama lalu lintas di jalan awam. Kami sekarang akan memecahkan maksud ini. Pertama sekali, kenderaan mesti terlebih dahulu memenuhi beberapa keperluan supaya mereka berada di bawah HR 727 pindaan kepada Akta Keselamatan Produk Pengguna di AS. Ini adalah keperluan umum:

 • Kuasa maksimum 750 watt.
 • Kelajuan maksimum 20-mph.

Kerajaan Negeri dan Bandar Tempatan mungkin mengenakan peraturan lain, jadi pastikan anda menyemak dengan pihak berkuasa tempatan anda. Sesetengah bandar mengumumkan pengharaman skuter elektrik, terutamanya yang menggunakan perkhidmatan perkongsian.

Mengelirukan, mungkin sah untuk menunggang skuter elektrik di beberapa kawasan metro, tetapi tidak di kawasan tertentu, seperti di Los Angeles, di mana terdapat had laju 15-mphtetapi e-skuter diharamkan buat sementara waktu di beberapa bandar di rantau ini.

Lenker des Ninebot KickScooter MAX G30D II

Anda akan sentiasa menemui paparan pada bar hendal / © Ninebot

Ciri teknikal penting

Sebelum anda membelanjakan beberapa ratus dolar, terdapat beberapa spesifikasi teknikal yang anda perlu ada pada radar anda. Ini termasuk:

 • Berat: Sebagai peraturan, e-skuter mempunyai berat antara 25 dan 40 lbs. Walau bagaimanapun, terdapat juga model yang lebih besar, lebih berat serta alternatif ringan yang hanya mempunyai berat 23 lbs. Ambil kira berat, terutamanya jika anda perlu menaikkan skuter ke kereta api setiap hari semasa dalam perjalanan ke tempat kerja, contohnya. Bercakap tentang kereta api: Dalam kes itu, ia juga akan menjadi praktikal jika ia adalah skuter boleh lipat.

 • Muatan: Penulis artikel ini pasti tidak akan menyemak e-skuter dalam masa terdekat, kerana saya jelas melebihi muatan skuter tersebut. Dalam kebanyakan kes, beban ini mencapai 220 paun (100 kg), tetapi terdapat juga peranti yang membolehkan anda memanjat dengan berat 260 paun yang agak besar. Sangat penting: Jangan lupa bahawa jumlah berat adalah penentu. Ia tidak akan membantu anda jika anda mempunyai berat 200 lbs tetapi mempunyai 30 lbs barangan runcit di dalam beg galas anda.

 • Bateri/julat: Satu lagi kriteria yang sangat penting dalam keputusan pembelian ialah bateri dan julat. Anda akan sentiasa diberi julat maksimum pada helaian spesifikasi. Pada hakikatnya, bagaimanapun, anda tidak akan mencapai tahap sedemikian berdasarkan pengalaman. Berat muatan, kemungkinan cerun dan kelajuan tunggangan pasti akan menjejaskan hayat bateri keseluruhan supaya ia selalunya jauh di bawah julat yang dinyatakan. Ambil kira perkara ini terlebih dahulu, dan lebih baik jika anda melakukan beberapa pemacu ujian. Terdapat juga model dengan bateri boleh tanggal. Ini menjadikan kehidupan lebih mudah untuk anda apabila pembaikan diperlukan, dan anda juga boleh membawanya ke rumah anda untuk mengecas tanpa sebarang komplikasi.

 • Kuasa: E-skuter sehingga 750 watt dibenarkan di AS. Lebih banyak kuasa skuter itu, lebih mudah untuk menghadapi orang yang lebih berat dan cerun.

 • Kelajuan: 20 mph ialah had laju maksimum yang dibenarkan di jalan raya di AS, yang jauh lebih pantas daripada peraturan am di Eropah (20 km/j). Sesetengah model e-skuter juga boleh berjalan lebih pantas, tetapi model tersebut mungkin perlu didaftarkan dengan DMV.

 • Tayar: Tayar pneumatik menjadikan perjalanan lebih lancar dan menyerap hentakan, tetapi ia juga secara amnya lebih sensitif jika anda memandu di atas paku atau objek tajam lain. Tayar pepejal, sebaliknya, jauh lebih kasar, tetapi tidak terdedah kepada pancit. Anda akan menemui varian ini pada kebanyakan skuter sewaan di bandar-bandar besar. Juga, perhatikan saiz roda: Lebih besar roda, lebih mudah anda boleh mengatasi halangan seperti sekatan.

 • Brek: Sudah tentu, brek juga merupakan komponen penting dalam e-skuter anda. Anda mempunyai pilihan antara beberapa teknologi seperti brek cakera atau dram, atau juga brek yang berfungsi secara elektrik.

 • Pencahayaan: Lampu adalah wajib, tetapi anda boleh memastikan bahawa sistem disambungkan ke bateri dan tidak berfungsi secara bebas. Dengan cara ini anda tidak menghadapi risiko kehilangan lampu anda pada bila-bila masa. Isyarat belok tidak wajib, tetapi ia mengurangkan risiko kemalangan dengan ketara.

Apa lagi yang boleh anda perhatikan? Ya, terdapat mata lain yang boleh dimasukkan dalam keputusan pembelian anda dan anda harus memberi perhatian kepada. Salah satunya adalah, sudah tentu, harga. Untuk model yang dicadangkan di sini, harganya berkisar antara $300 dan $1000. Sila ingat juga untuk melihat perlindungan kecurian. Terdapat juga penyelesaian PIN berasaskan perisian.

 • Baca juga: Ulasan Brompton Electric: Basikal e-lipat dengan sentuhan F1!

Semua e-skuter yang ditunjukkan di sini mempunyai paparan mereka sendiri. Apl pendamping boleh menjadikan hidup anda lebih mudah. Di samping itu, sesetengah model menawarkan anda pemegang untuk telefon pintar anda. Memandangkan kita sudah pun bercakap tentang hendal: Sila pastikan juga bahawa ia boleh laras ketinggian. Ini amat berguna, terutamanya untuk orang tinggi atau pendek yang akan berterima kasih kepada saya nanti!

Dan itu sahaja! Jika anda mengambil kira semua petua yang diberikan, anda sepatutnya boleh membeli e-skuter yang betul. Sekarang, anda hanya perlu membantu saya dan memberi jaminan kepada kami bahawa anda akan mematuhi peraturan lalu lintas dan memandu dengan berhati-hati. Lagipun, kami mahu anda membaca artikel kami yang seterusnya dalam keadaan sihat! Adakah anda sudah memiliki e-skuter atau anda baru mula mencarinya? Adakah anda sudah mempunyai pengalaman dengan model sewaan? Tulis kepada kami dalam komen!