Ecoflow melancarkan stesen janakuasa murah River 2 Max (Pro) dengan pengecasan pantas

108
Harga Pelancaran EcoFlow River 2 Max Pro Tarikh Keluaran Eropah AS
© EcoFlow US

Ecoflow telah melancarkan stesen janakuasa mudah alih siri River 2 peringkat permulaan. Barisan ini terdiri daripada River 2, River 2 Max dan River 2 Pro. Semua model didatangkan dengan keupayaan pengecasan pantas dan solar serta bateri LFP (LiFePO4) untuk kitaran hayat lanjutan. Pek bateri sandaran baharu Ecoflow bermula pada $239.

TL;DR

  • Stesen janakuasa mudah alih siri Ecoflow River 2 dengan pengecasan pantas.
  • River 2 dan River 2 Max sudah tersedia bermula pada $239.
  • Ecoflow’s River 2 Pro akan dilancarkan kemudian dengan harga $649.

Kemasukan termurah dan paling ringan jenama China ialah River 2. Ia didatangkan dengan kapasiti bateri 256 Wh dan output sehingga 600 W. Pek bateri mempunyai berat 7.7 paun (3.5kg) dan mendapat binaan yang lebih padat berbanding stesen janakuasa River generasi pertama. Dari segi port, ia mempunyai dwi AC, soket kereta DC, sepasang USB-A bersaiz penuh, dan USB-C.

  • Baca juga: Kajian Ecoflow Delta 2

River 2 Max Ecoflow yang lebih berkebolehan mempunyai berat hampir dua kali ganda berbanding model vanila. Walau bagaimanapun, ia mempunyai port AC dan USB tambahan bersama dengan kapasiti bateri yang lebih besar iaitu 512 Wh. Selain itu, varian Max boleh mengeluarkan sehingga 500W AC atau 1000W dengan mod X-Boost.

Siaran Harga Pelancaran Stesen Janakuasa EcoFlow River 2 Max

Stesen Janakuasa Ecoflow River 2 (Max) menyokong pengecasan solar / © Ecoflow US

Ecoflow River 2 Pro adalah yang paling mahal daripada ketiga-tiganya namun mempunyai kapasiti terbesar pada 768Wh. Lebih penting lagi, stesen janakuasa itu mempunyai penarafan AC standard 940 W, tetapi ia boleh ditingkatkan sehingga 1600W. Peranti ini masih mudah dibawa walaupun seberat 17.2 lbs (7.8 kg).

Menurut Ecoflow, semua model River 2 mempunyai jangka hayat anggaran 10 tahun. Mana-mana model River 2 boleh mengekalkan 80% kapasitinya selepas 3000 kitaran, terima kasih kepada bateri LiFePO4 di dalamnya. Ia juga menambah bahawa kedua-dua River 2 dan River 2 Max boleh dicas sepenuhnya dalam masa 1 jam dan 10 minit lagi untuk Pro.

Harga dan ketersediaan Ecoflow River 2 (Max) dan River 2 Pro

Ecoflow River 2 dan River 2 Max sudah tersedia untuk pesanan di AS, Eropah dan negara lain. The River 2 dijual pada harga $239 di Amazon selepas baucar digunakan. Sebagai alternatif, River 2 Max dijual pada harga $469. Bagi River 2 Pro pula, ia akan dilancarkan lewat tahun ini dengan harga $649. Anda boleh menggunakan pad pengecas solar untuk mengecas stesen, tetapi ini dijual secara berasingan.

Sumber:
PRNewsWire