Ecovacs Deebot T30 Pro Omni Dilancarkan: Pengalaman Vakum Robot Terbaik?

13
Ecovacs Deebot T30 Pro Wira Omni
© Ecovacs

Model Ecovacs Deebot T30 Pro dan T30 Pro Omni menetapkan nada untuk pembersih vakum robot generasi seterusnya. Peningkatan besar dalam kuasa sedutan dan mop pusing hanyalah sebahagian daripada penambahbaikan yang telah dibuat oleh pengilang. Di samping itu, stesen pangkalan kini kelihatan lebih futuristik. Selain itu, robot pembersih tingkap Winbot W2 boleh didapati secara rasmi di kedai.

Adakah T30 Pro Omni mampu mencapai 11,000 Pa?

Deebot T30 Pro Omni daripada Ecovacs ialah penghenti pertunjukan sebenar, dan semuanya mengenai butirannya. Dengan 11,000 (!) Pa, vakum robot mengeluarkan semua habuk dari semua penutup lantai. Sebagai perbandingan: robot vakum Ecovacs terbaik semasa, X2 Omni (ulasan), mempunyai “hanya” 8,000 Pa.

Kuasa sedutan yang tidak masuk akal bukanlah semua yang ditawarkan oleh Ecovacs—T30 Pro Omni ialah model Ecovacs pertama dengan mop boleh ditarik balik, sama seperti Dreame L20 Ultra atau Roborock Q Revo MaxV (baca ulasan).

Ecovacs juga mengisytiharkan perang terhadap rambut haiwan peliharaan. Pengilang China itu memasang sikat pada berus roller untuk mengelakkan rambut rakan berkaki empat anda daripada kusut. Ujian yang akan datang akan menunjukkan sama ada robot itu boleh bersaing dengan vakum robot terbaik untuk rambut haiwan kesayangan, Narwal Freo X Ultra (ulasan).

Ecovacs Deebot T30 Pro Omni boleh dipanjangkan mop

Deebot T30 Pro Omni ialah vakum robot Ecovacs pertama dengan mop boleh ditarik balik. Hanya ujian akan menunjukkan sama ada robot itu boleh bersaing dengan model yang serupa dari pertandingan. / © Ecovacs

Robot vakum Ecovacs dengan fungsi mop disokong oleh stesen pangkalan 40.9 × 49 × 48 cm. Stesen pelbagai fungsi itu mempunyai reka bentuk baharu dengan fungsi yang sedikit berbeza berbanding pendahulunya, T20 Omni (semakan). Fungsi sedutan, pembersihan mop air panas 70 darjah dan pengeringan udara panas 70 darjah kini tersedia.

  • Apa yang ditawarkan oleh model lain? Robot hoover terbaik dengan fungsi mengemop berbanding

Anda tidak akan menemui sebarang perbezaan utama antara versi Pro dan standard T30. Hanya kawalan suara Yiko dan fungsi Smart Rework dikhaskan untuk stesen Pro.

Terdapat juga sedikit perbezaan dalam harga dan mungkin beberapa maklumat yang mengejutkan, kerana Ecovacs telah mengumumkan harga runcit yang disyorkan sebanyak 999 euro (sekitar $1,086) untuk T30 Pro Omni. Model standard akan dijual pada harga 899 euro (sekitar $978). Belum ada sebarang harga untuk pasaran AS.

Penyelesaian pintar untuk membersihkan tingkap: Winbot W2 Omni robot pembersihan tingkap

Ecovacs bukan sahaja membuat percikan besar pada bahagian hadapan vakum robot, tetapi juga dengan robot pembersih tingkapnya. Untuk 549 euro (sekitar $600), anda boleh mendapatkan penyental tingkap pintar dengan stesen dok mudah alih dalam reka bentuk beg pakaian untuk masa yang singkat. Stesen adalah kotak pengangkutan dan pusat kawalan anda dalam satu. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan apl Ecovacs Home untuk memilih mod pembersihan robot.

Ecovacs juga telah menghasilkan sesuatu yang bagus untuk pelancaran jualan robot ini. Jika anda ingin menuntut robot pembersih tingkap sebagai milik anda, robot pintar itu akan menawarkan diskaun $50 untuk mereka yang melanggan surat berita syarikat. Namun begitu, harga rasmi belum lagi didedahkan di Amerika Syarikat.

Apakah pendapat anda tentang robot Ecovacs baharu? Adakah anda mempunyai kegemaran? Sila beritahu kami dalam ulasan.