Editor Dalam Talian Gulungan Instagram Terbaik

86

Anda tidak perlu menjadi editor video profesional untuk mencipta Gelendong Instagram yang menakjubkan. Editor dalam talian boleh membantu anda mencipta video yang menakjubkan dan Kekili gred profesional walaupun anda tidak mempunyai tulang kreatif dalam badan anda.

Editor Dalam Talian Gulungan Instagram Terbaik

Bahagian yang terbaik ialah anda tidak perlu memuat turun perisian yang menuntut atau melalui tutorial berjam-jam. Artikel ini akan melihat pada editor dalam talian yang paling popular dan berkesan untuk Gelendong Instagram.

Canva

Canva boleh dikatakan alat penyuntingan paling popular untuk penyunting bukan profesional. Canva lebih popular dalam kalangan pereka grafik, tetapi ia boleh menjadi alat yang sesuai untuk anda membuat Gelendong Instagram anda juga. Apa yang paling mengagumkan tentang Canva ialah antara mukanya tidak terlalu rumit dan mencari jalan anda menggunakan alatan ini agak mudah.

Dengan Canva, anda boleh mengedit Reel Instagram anda dengan mudah dengan menambahkan teks, tindanan, pelekat dan animasi untuk menjadikan video anda kelihatan lebih menarik kepada khalayak anda. Anda tidak semestinya perlu memulakan proses penyuntingan video anda dari awal, kerana Canva menyediakan perpustakaan percuma bagi imej stok, video dan juga keseluruhan templat yang boleh anda gunakan. Ia juga mempunyai alat saiz semula video, jadi anda boleh mengubah saiz video anda dengan mudah jika anda memutuskan untuk menggunakannya untuk platform media sosial lain selain Instagram anda.

Canva mempunyai model freemium dan tawaran percuma untuk digunakan mestilah lebih daripada mencukupi apabila anda bermula. Apabila anda berasa bersedia untuk meningkatkan permainan Reel anda, anda boleh memuat turun apl khusus atau beralih ke pelan berbayar untuk mendapatkan lebih banyak templat yang menjadikan jenama anda berasa lebih bersatu. Ia juga membolehkan anda berkongsi video anda secara automatik di media sosial, menghapuskan sebarang kekeliruan tentang menyimpan format video dan memuat turun fail.

Adobe Express

Kebanyakan editor video tidak boleh pergi tanpa produk Adobe, khususnya Premiere Pro atau apl Premiere Rush yang lebih ringan. Walau bagaimanapun, ia adalah program kendiri yang mempunyai keluk pembelajaran yang agak sukar dan mungkin tidak sesuai untuk telefon mudah alih. Masuk Adobe Express (dalam beta), penyelesaian Adobe untuk penyuntingan video dalam talian yang pertama.

Walaupun Express tidak mempunyai semua loceng dan wisel apl penuh, ia adalah pilihan yang bagus untuk mengedit Instagram Reels. Ia menawarkan banyak alat penyuntingan foto dan video, serta dilengkapi dengan sejumlah besar aset dan templat yang boleh anda gunakan untuk memulakan proses anda.

Memandangkan ia dibuat untuk bukan profesional, Express mempunyai antara muka mesra pengguna yang kelihatan hampir terlalu mudah pada pandangan pertama. Walau bagaimanapun, anda mungkin perlu mendalami sedikit menu untuk mencari pilihan yang anda cari dengan tepat.

Walaupun antara muka minimalis Premiere Rush, ia menyediakan pelbagai alat penyuntingan lanjutan yang boleh menjadikan Kekili anda benar-benar istimewa. Anda boleh menggunakan peralihan video dan audio dengan mudah, melaraskan warna dan pendedahan, menambah tindanan teks dan menggabungkan grafik gerakan dan tajuk untuk menjadikan Kekili anda kelihatan lebih profesional.

Selain itu, Express mempunyai tutorial yang murah hati dan panduan pembantu yang boleh membuatkan video anda popular.

Adobe Express berfungsi pada model freemium, dengan pelan berbayar berharga $9.99 setiap bulan (pada masa penulisan). Memandangkan ia masih dalam versi beta, jangkakan ia bertambah baik dari semasa ke semasa dan sumbangan anda mungkin penting untuk Adobe mempertingkatkan produk yang sudah hebat ini.

CapCut

CapCut dibangunkan oleh Bytedance, syarikat yang sama di belakang TikTok. Ini adalah pilihan utama untuk dipertimbangkan semasa mengedit Reel Instagram anda. CapCut amat membantu jika anda kekurangan pengalaman menyunting video.

Satu ciri yang menjadikan CapCut unik ialah penyuntingan berbilang lapisan yang membolehkan anda bekerja dengan berbilang trek video dan audio secara serentak. Ini bermakna anda boleh melapisi klip, menambah tindanan dan menyegerakkan kesan.

CapCut juga menawarkan perpustakaan luas trek muzik bebas royalti dan kesan bunyi yang boleh anda tambahkan pada Kekili anda. Anda boleh menyegerakkan audio dengan mudah dengan klip video anda dan melaraskan kelantangan untuk memberikan Reel anda pandangan yang lebih profesional. Ia juga digunakan untuk menambah pelbagai kesan seperti gerakan perlahan, lantunan, atau bahkan animasi pada Kekili anda.

Selain daripada tersedia pada penyemak imbas, anda boleh memuat turun CapCut sebagai aplikasi untuk lebih banyak ciri, tetapi ini mungkin agak membebankan pada peranti mudah alih anda.

invideo (Invideo Studio)

Walaupun ia mungkin kelihatan sederhana, dalam video mempunyai editor video dalam talian yang menjanjikan hasil. Sama seperti editor video dalam talian sahaja yang lain, ia menyediakan beberapa pegangan semasa anda membiasakan diri dengan platform. Ia juga berfungsi pada model freemium, dan anda tidak perlu memberikan maklumat kad kredit untuk membuat akaun, jadi anda tidak akan dikenakan bayaran dengan langganan entah dari mana.

Setakat alat pengeditan, invideo mempunyai beberapa pilihan pengeditan terbaik di luar sana… jika anda membayar untuk akaun anda. Pelan asas masih mempunyai lebih daripada mencukupi untuk digunakan, tetapi terdapat beberapa had. Mula-mula, video tidak boleh melebihi 15 minit (yang tidak penting untuk Reel). Walau bagaimanapun, pelan percuma secara automatik meletakkan tera air yang anda tidak boleh alih keluar tanpa pelan berbayar. Selain itu, pilihan eksport anda adalah sangat terhad, jadi anda tidak boleh melepaskan video ke apl lain untuk pemprosesan selanjutnya.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin bermain-main dengan beberapa alat pengeditan gred profesional, invideo mempunyai antara muka yang mudah digunakan, banyak tutorial dan lebih daripada yang anda perlukan untuk membuat video yang cemerlang. Salah satu ciri yang lebih ketara ialah penjana teks-ke-ucapan AI automatik yang tersedia dengan pelan percuma. Titik harga untuk pelan berbayar yang melumpuhkan tera air dan membuka lebih banyak ciri adalah agak tinggi pada $15 sebulan, jadi mungkin tidak berbaloi untuk tinggal di sana lama.

Adakah Apl Lebih Baik Daripada Editor Dalam Talian?

Walaupun anda boleh mendapatkan kebanyakan alat penyuntingan video dengan menggunakan editor berasaskan penyemak imbas dalam talian, menggunakan aplikasi khusus atau, lebih baik lagi, program PC mungkin akan memberikan anda hasil jangka panjang yang lebih baik.

Sama seperti Canva dan CapCut hebat untuk mengedit potongan dengan cepat, program lengkap seperti Adobe Premiere Pro, Apple iMovie dan DaVinci hanya mempunyai terlalu banyak pilihan untuk lulus. Dari segi apl, Canva dan CapCut sudah pun membuat pemotongan, tetapi terdapat juga FilmoraGo, InShot dan Adobe Premiere Rush.

Walau bagaimanapun, jika anda memerlukan sedikit pengeditan dan ingin memberikan video anda rasa buatan sendiri dan menjadikan jenama anda “tidak ditapis”, maka anda mungkin tidak memerlukan lebih daripada pilihan yang boleh ditawarkan oleh alatan dalam talian.

Jadikan Kekili Anda Kelihatan Profesional

Kekili yang kelihatan profesional adalah penting untuk penglibatan di Instagram. Dengan alatan dalam talian, anda boleh mengedit video pantas yang anda rakam dengan pantas tanpa perlu berbelanja atau memuat turun apl yang menuntut ke peranti anda. Ingat bahawa walaupun pilihan ini semuanya mesra pemula, kebanyakan editor video masih memerlukan anda meluangkan sedikit masa sebelum membiasakan diri dengannya dan mempelajari cara memanfaatkan platform sepenuhnya.

Pernahkah anda mencuba mana-mana editor ini untuk Kekili anda? Adakah anda mempunyai sebarang cabaran atau cadangan lain? Beritahu kami di bahagian komen.